Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mikor vállalnátok a helyünk...

Ti mikor vállalnátok a helyünkben gyereket?

Figyelt kérdés

23évesek vagyunk, 6 éve vagyunk együtt a párommal. Most fejeztem be az egyetemet, van munkám. A párom jelenleg munkát keres. Saját lakásunk van, és van félretett pénzünk is. Hitel nincs.

Nagyon szeretnénk babát, de nem igazán tudjuk, hogy mivel tennénk jobbat. Ha vállalnánk most, és egy időre kiesne a biztos fizetés (így hozzá kellene nyúlni a félretett pénzhez) vagy várjunk még pár évet és gyűjtögessünk. Szülői segítség mindkét részről van, de nem az pénzükön akarunk élősködni. Mi lenne a jobb megoldás? Várjunk még?

2013. jan. 12. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
a helyedben addig,amíg a párod talál munkát,illetve neked is lesz annyi munkaidőd,hogy kapjál tgyást és gyedet
2013. jan. 12. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
Akkor vállalnék ha már jogosult lennék gyed-re is nem csak gyes-re. Mert ha nem extra magas a fizud akkor a gyed, a családi és az adókedvezmény miatt azért nem lenne olyan sok pénz a kiesés. Ja és a férjemnek nem a páromnak szülnék.
2013. jan. 12. 19:12
 3/6 Timóca Szamóca ***** válasza:
47%
Figyi én azt mondom mire vártok,ha ennyire biztosak vagytok benne,én a két gyermekemen egyszersem gondolkodtam...akartuk öket és kész.21 évesen szültem az elsöt,26 évesen a 2-kat,egyszersem bántam meg.Akkor lett meg mindenünk,amikor ök az életünkbe léptek.Most vagyunk"gazdagok".
2013. jan. 12. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is várnék egy kicsit. Azért még nagyon fiatal vagy, nem ketyeg a biológiai órád.:)

Nagyon sok pozitívum van az anyagi háttereteket illetően, de azért valóban jobb, ha nem lenne muszáj a félretett pénzhez hozzányúlni és lenne állása a párodnak, illetve valóban, ha te is gyedre lennél jogosult, nem csak gyesre.

2013. jan. 12. 19:13
 5/6 anonim ***** válasza:

Én várnék egy évet!

Addigra lesz annyi munkával töltött időd, hogy gyedet kapja, és ennyi idő alatt a párod is talál valószínűleg munkát. És így nem kell majd hozzá nyúlni a félre tett pénzhez.

Én azt mondom, ha ilyen jó feltételeitek vannak, ne szúrjátok el azzal, hogy siettek, (pedig még nem vagytok lekésve semmivel) most vállatok babát, úszik a félre tett pénz és ki tudja mikor lesz munkája a párodnak. A megtakarítás gyorsan elúszhat egy baba mellett, a gyes iszonyú kevés és egyszer csak ott maradtok egy fillér nélkül és a szüleiteken fogtok élősködni. Sajna ilyen világot élünk. :(

Én 24 évesen szültem az elsőt, hasonló feltételekkel, csak nekünk hitelünk is volt/van, de addig nem vágtunk bele, míg nem láttuk azt, hogy a saját bevételünkből gond nélkül tudjuk fizetni a csekkeket. Az élet így is állított minket olyan nehézségek elé, hogy segítségre szorultunk, de megoldottuk. Most 30 éves vagyok a férjem 34 2 gyönyörű gyerkőcünk van és gond nélkül élünk. :))

2013. jan. 12. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én csak annyit várnék a helyedben még gyedet kaphassak,addigra talán a párodnak is lesz munkája,és szerintem akkor más semmi akadálya,ezt mondom úgy hogy 20 évesen estem teherbe főiskolásként,és mivel a diákmunka nem számít csak gyest kapok. Mi a következőt csak úgy vállaljuk be ha már én is dolgoztam annyit amennyi a gyedhez kell az 185nap az én esetemben,é lesz egy kis tartalékunk,jelenleg a párom dolgozik én munkát keresek,most végeztem a gyakorlatommal,nyáron államviszgázom,van lakásunk,autónk,hitelünk nincs.
2013. jan. 13. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!