Hány év van a gyermekeitek között? Jó hogy így történt, vagy ha lehetne másként vállalnátok most a gyerekeket?
Két év, majd három év.
Nekünk jó így!
2-2-2,5 év.
De most nem vállalnék legfeljebb egy gyereket.
Kedves 2.
Miért nem vállalnál most egynél több gyermeket? Anyagiak, vagy nehéz velük? Elárulod az okát?
A két lányom között 17 hónap van.Szándékosan szerettem volna a kis korkülönbséget.Okai:összenőnek,tudnak nagyokat játszani,gyakorlatilag mindig egy hullámhosszon vannak/lesznek:)Így is történt a két kislányom remekül elvan együtt,szeretik egymást,óriási játék,esti párnacsatázás van.Hozzá kell tegyem:a lányokkal nagyon szerencsés vagyok,ugyanis egyik sem volt hasfájós,és az alvókájuk is jó.A két szülés után sokáig úgy éreztem nem akarok harmadikat,örülök,hogy vannak ketten,okosak,egészségesek,szépek:)Aztán a kicsi háromévesen ovis lett,a nagy középsős volt,én pedig vissza dolgozni.Akkor már élveztem a munkát,főleg,hogy nagyon szeretem csinálni.1 évet dolgoztam élvezettel,örömmel,úgy éreztem minden teljes.Mentem a lányokért oviba egy délután,és a kisebbem ovistársának anyukája közölte terhes.Egy ideig örültem neki,20 hetesen pedig elkezdett gömbölyödni.Ekkor belém hasított,hogy nekem is kell még egy.A férjem pedig közölte,hogy ő már régóta gondol erre.A lányaim 4,5 és 6 évesek voltak,én 33.Teherbe is estem,a kicsi 5 éves múlt a nagy a 7-hez közelített mikor megszületett a kisfiam.Most itthon vagyok vele,14 hónapos,a lányok 6,5 és 8 évesek.Nagyon szeretik az öcsit,sétálnak vele,szórakoznak,játszanak,autóznak.
Szerintem nagy és kis korkülönbség egyaránt lehet jó.
21 hónap- 3 perc.
Mi szerettük volna így, első próbálkozásra fogant a lányom és az ikrek is. És nem csinálnám máshogy. Most vagyok úgy, hogy gondolkodom még egy babán, (férjemnek semmi kifogása akár most), de ha lesz is, mindenképpen úgy szeretném, hogy már a fiúk is ovisok legyenek. Ők most voltak 2 évesek, úgyhogy egy év múlva már akár pocakos is lehetek.....jövő májusig semmiképp nem próbákozunk direktben az én terveim szerint, de ha bogyó mellett becsúszna, biztos hogy örömmel megtartanánk...(ha pl véletlenül kimarad egy bogyó véletlenül, nem esem kétségbe, de direkt egyet sem hagyok ki)
10 perc - 21 hó - 21 hó - 21 hó - 11.5 hó lesz
SOHA nem szabad azon gondolkodni, hogy mit csináltál volna másképp, hanem ki kell hozni a már adott helyzetből a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!