Kell a szervezetnek szülés utána regenerálódási idő? Vállalnátok három gyereket 3 éven belül?
A fiam között 14 hónap van. A kicsi most 8 hónapos. A férjemmel három gyereket tervezünk mindig. Úgy gondoltuk, lassan jöhet a 3. babaprojekt. Hogy a legkisebb se legyen korban messze tőlük.
Tetszik a kis korkülönbség, úgy érzem ez az ami nálunk beválna. A terhességeimmel és a szülésekkel nem volt semmilyen gond. Egészséges vagyok. Szerintetek bevállalható? Nem okozhat gondot nálam vagy a babánál?
ezt mindenképpen az orvosodtól kéne megkérdezni!
én személy szerint biztos nem akarnék,ilyen gyorsan 3.-at-ha csak 1-1,5év múlva esnél teherbe,akkor sem lenne sok korkülönbség köztük. és azért 3 ilyen kicsiről gondoskodni sem egyszerű,mert még mindegyik téged akar.
Nekem azt mondta az orvosom és azt olvastam máshol is hogy az anyai szervezetnek szülés után 1 év a minimum hogy fel tudjanak töltődni a vitaminraktárak meg úgy rendeződjön minden.
Hozzátenném, persze te érzed mit bírsz- hogy nekem 3 kicsim van 5,3 évesek és 10 hós a legkisebb de nem egyszerű! Pedig 2 év van köztük és mégis, még a két nagyobb is elég kicsi és iszonyú nehéz (segítség híján) mindhárom igényeinek megfelelni!
Igen sokszor van olyan érzésem hogy ezt vagy azt nem tudom megtenni mert egyszerűen már nem jut rá idő, energia, amit akkor ha csak 1 vagy 2 gyerekem lenne röhögve megcsinálnék.
És amíg kicsik voltak olyan 18 hós korukig irtó aranyosak, nagyjából azt csinálják amit mondasz vagy mindenesetre sokkal kevesebb a gond velük, aztán jön a kőkemény dackorszak. És akkor fokozottan nehéz lesz 3 ilyen kicsivel amikor egyik még jóformán ki se jött ebből a korból a másik már bele is ért.
És nem biztos hogy könnyű lesz gyakorlatilag szinte mintha ikreid lennének olyan.
Persze vannak áldott jó és dackorszakot kihagyó gyerekek, de lássuk be az a ritkább.
Szóval ha nincs valami eü indoka én biztos várnék a helyedben hogy legalább a legnagyobb nagyobb legyen.
De persze ti tudjátok:) van egy barátnőm akinek most született a 3.babája, a nagyobbjai 3 és 1 évesek de mivel élnek a nagyszülők szinte sosincs egyszerre 3 gyereke mert valamelyik (vagy mindkettő) nagyszülőzik vagy oviban van. Így annyira talán nem nehéz. (az egy más kérdés, mi a magánvéleményem arról hogy kinek is szülte őket..de itt nem ez a kérdés).
én ismerek olyan valakit, hogy 5 év alatt 4 gyerek..
Ha te úgy érzed menne neked akkor hajrá
ja,mert régen még nem volt ilyen fejlett a fogamzásgátlás..! de ez nem jelenti azt hogy olyan jót tett az anya szervezetének,az állandó terhesség és a szülések.
ha neked ez a vágyad,akkor tedd ezt!
de azért 3kisgyerek sokkal melósabb,mint 2!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!