Oké, provokatív, de nem érdekel, megkérdezem. A sima szülés és a császár között tényleg az a különbség, hogy az hüvelyi akkor fáj, a császár meg utána?
Előre leszögezem, hogy nem szeretnék senkit megbántani és egy cseppet sem nézem le azokat az anyákat akik császárral szültek, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy a műtét utáni fájdalmak olyanok mint a vajúdás, kitolás...
Ja és nekem utána is fájt napokig a varrat, mert repedtem is vágtak is.
Szültem így is,úgy is....
Nekem sokkal sz@rabb volta hüvelyi:(
pedig az volt másodjára...
A császár után 5 nappal már az utcán sétáltam,míg hüvelyi után 2 héttel is csak fél seggel támaszkodva tudtam ülni és még 3 hét után is magam alá csináltam,mert nem éreztem semmit alul...
Ezt szülés válogatja.
Barátnőm császáros volt, megint azt akar, mert neki gyorsan gyógyult a sebe, nem fájt nagyon utána sem, max két napig.
Én simán szültem, és megint simán szeretnék, mert bár fájt a gátseb, de nem volt olyan vészes, és félek a hasi sebtől.
Mindenki más, minden szülés más. Van ahol a császár után állatira fáj a seb hetekig, és van ahol két napig (mint a barátnőmnek). Van ahol a gátseb fáj hetekig, de van akinek három napig. A császár tényleg nem fáj közben, már amikor vágják. DE: császáros barátnőm a vágás előtt 17 órát vajúdott, ami rosszabb volt neki, mint az én 9 órás vajúdásom. Tehát abszolúte nem lehet kijelenteni egyik variát sem. Nálunk ugyanis császáros barátnőmnek fájt jobban és tovább KÖZBEN, és nekem, aki természetes szüléssel szültem, UTÁNA :))
A lányomat 8 évvel ezelőtt szültem.Császározni kellett,mert a baba nem jött le,pedig már több mint 1 órája nyomtam.Amikor bevittek a megörzőbe órákig nem tudtam mozdítani a lábamat napokig felülne,sem normálisan zuhanyozni a WC-ről meg ne is beszéljünk.Még 6 hétig nehezen keltem fel az ágyból.Megalázó volt,hogy ennyire másokra voltam utalva és szívfájdító,hogy nem lehettem az újszülöttemmel az első perctől.
1 évvel ezelőtt ismét terhes lettem,és az orvosom elmondta,hogy simán is meg fogom tudni szűlni.Valóban teljesen természetesen szültem rögtön megkaptam a picit megöleltem éreztem.Igaz elaltattak egy kis időre amíg rendbe raktak,de utánna rögtön visszakaptam a picikém és én mehettem érte.Semmi baj nem volt vele.A gát?Engem nem érdekelt,hogy fájdogál,mert a császárhoz képest sehol sem volt.
Tehát a programozott császárnál igaz az állítás,de mint esetemben is, akit szülés vajúdás közben visznek a műtőben az megszenved rendesen előtte,közben,és utánna még sok sok hétig.
Hát kedves 3., akkor neked ritka jó szülésed lehetett mert nekem a szülés után nem kellemetlen volt, hanem aludni nem tudtam a fájdalomtól!!!A 3.nap mikor hazamentünk már nagyjából normális voltam, de hosszú sétákra még hetekig nem voltam képes úgy fájt a varrat....
Egyik ismerősöm most szült császárral, már a 3. nap hazaengedték...ja és "csak" annyi volt az indok, hogy faros volt a baba.Tudom, hogy ez épp elég, és én se vállaltam volna be így a szülést, és tudom, hogy ez egy műtét, ami mindig kockázatokat rejt, de szerintem ha nincs komplikáció utána se, akkor így megszülni klasszisokkal könnyebb!
Èn hüvelyin szültem, de bizony eltudom képzelni hogy egy méhet, hasat átvágott mütét bizony tud fájni olyannyira hogy évvekkel utánna is elö elö jöjjön.
barátnöm 1 órát alélve a császár után, rettentesen megviselte.
nekem a hüvelyi móka és kacagás volt utánna szó szerint. semmi bajom nem volt pedig vágtak, most mondhatnám nagy szájjal hogy akkor neked mi az ördögöt fájt annyira mert szerintem a hüvelyi egy sétagalopp. de nem teszem, mert tudom hogy mindenkinek másképp fáj és másképp él át mindent, és én elhiszem hogy neked rettentöen fájt a hüvelyi.
még egy story: 8 éve elvágtam 1 centi szélesen az újbegyemet. mi az az 1 centi... olyannyira fájt, hogy fájdalom csillapítokat kellett bevennem többször is, hetekig nem éreztem a körömágyamat, és a mai napig néha bele nyilal az újjamba egy fájdalom. pedig 1 centis aprócska sebecske volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!