A kolozsvári és a császár szalonna között mi a különbség?
Figyelt kérdés
Sokszor annyira hasonlóan néz ki. A császárt rendszerint füstölik és főzik, a kolozsvárit pedig jellemzően füstölve nyersen lehet kapni nem?
De a husi az ugyanaz a része a malacnak?
2009. aug. 22. 18:07
1/3 anonim válasza:
A császárszalonna az az oldalasból készül,amelyen rajta van a szalonna és a bőr is.
A kolozsvári szalonna pedig a disznó másik részéből,pl.hasaszalonna készül.
2/3 anonim válasza:
A kolozsvári a főtt. A császár a nyers.
3/3 csulok0000 válasza:
Régi kérdés, de hátha segítek annak aki most talált rá.
A kolozsvári- és a császár szalonna alapanyaga megegyezik. Mindkettő az ún. császárhúsból készül ami a sertés oldalas/dagadó hús bőrrel együtt. A kolozsvári szalonna pácolt, füstölt. A császár szalonna pedig sült vagy főtt kolozsvári szalonna, vagyis pácolt, füstölt és főtt(vagy sült).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!