Mi volt a különbség a középkorban, a Német-Római császárságban a német király és a császár között?
Figyelt kérdés
Tudom, h a császár a nagyobb méltóság, de a részleteket nem. Remélem jó helyre írtam :)2011. jan. 26. 19:08
1/4 anonim válasza:
Hát, ezt ne vedd készpénznek, de szerintem csak annyi, hogy a királyt a "világiak" választják, míg császárrá a pápa nevezi ki, tehát igazából csak prestige-ben más.
De, mint mondtam, ezt azért ne vedd készpénznek bár én így emlékszem (kb. 1 éve tanulhattuk)
2/4 napietus válasza:
persze hogy nagyobb méltóság :)
későbbi sztori ugyan, de azért császár és császár között is van különbség. pl. egy több száz éve uralkodó császári család tagja nem egyenlő azzal, aki saját magát teszi meg császárnak...
3/4 A kérdező kommentje:
Csak olvastam egy könyvet (Mathias Rex), és abban a császár utódja, tehát a császári trón várományosa kapta a királyi címet. Szóval olyan lehet, mint egy királyságban a herceg :) a császár alatt ugye áll a király, a király alatt a herceg kb. :)
2013. márc. 6. 16:47
4/4 anonim válasza:
Kicsit későn, de- Ahhoz, hogy császár legyen, kellett a királyi cím. Am ezek nem öröklődtek, hanem választás alapján történtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!