Szülés előtt táppénzre megyek, majd 28 napig tgyásra és megszülök, vagy táppénz szülésig és utána tgyás?
Figyelt kérdés
Gyeden vagyok március eleje és április vége közötti időszak lenne csak a kérdéses. Nem tudom melyik a jobb pénzügyileg akkor és ugye utána. Ki tudja ezt? Könyvelő? Oep? Mák? Akinek van tapasztalata írjon!
Én még táppénzen se voltam soha, azt a nőgyógyásztól kérdezzem? Vagy a háziorvostól? Vagy a (régi)munkahelyemen?
2012. febr. 1. 15:57
2/5 A kérdező kommentje:
az első gyerek előtt 200ra lett emelve (pár hónapig) a fizum, hogy a max gyedet kaphassam, előtte 100 körül.
2012. febr. 1. 16:18
3/5 anonim válasza:
Akkor jársz jobban, ha a legkorábban megkéred a tgyást. Mivel nem volt bérezett napod, így a táppénzt a minimálbér kétszerese után kapod, mint a tgyást és a gyedet is. De a táppénz csak 60%, míg a tgyás/gyed 70%.
4/5 A kérdező kommentje:
vagy menjek vissza dolgozni arra az időre? Vagy szabadságra?
2012. febr. 1. 16:31
5/5 anonim válasza:
A kettő ugyanaz. Dolgozni nem tudsz visszamenni, hiszen az egyből a szabik kiadásával kezdődik. Pénzügyileg ez 100%-os bér, de a későbbi ellátásokat nem befolyásolja sehogyan sem. Ellenben a szabis időszakod fogy - már ha ez szempont. Viszont a munkáltatót előtte 60 nappal értesíteni kell, ha meg akarod szakítani a fizetés nélküli szabidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!