Mikor kapok már táppénzt? 2011. 09. 01-től vagyok táppénzen. Terhes vagyok most vagyok a 35. hétbe!
Hát én bemennék a munkahelyemre, és borítanék!
Minden hónapban kellene kapnod a táppénzt.
Én ugyan így voltam. 2010. szept. 5-től voltam táppénzen. Minden hónap 26-ig be kellett vinnem a papírt és jött a szlámra a pénzt.
Utána, mikor megszültem, akkor meg a TGYÁS-hoz leadtam a papírokat és a cég intézte.
Ha ennyit sz@rakodnak, vedd kézbe a dolgot. Kérj ki minden t a cégedtől és vidd be te az OEP-hez.
én most vagyok igy hogy 2011 december 1 ota táppénzen vagyok veszélyeztetett miatt!
a mai napig nem kaptam egy fillért sem, kezdünk mi "is éhen halni".
néha ugy érzem magam mint egy férfi...tele a tököm :) sok sikert neked is, és remélem én is kapok lassan pénzt :(
16h km
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Tegnap írtam a jogi fórumra,hogy ilyenkor mi a fészkes fenét lehetne csinálni és a következő választ kaptam: Javasolt panasz levelet írni és azt 3 helyre is tértivevényesen elküldeni:
Az illetékes Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottjának.
Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Főigazgatójának.
Dr. Szabó Máté Alapjogi Biztosnak (Leánykori neve: Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosa)
A tények leírása mellett kérje, hogy a rendelkezésre álló adatok figyelembevételével, haladéktalanul, legalább a minimálbér alapulvételével előleget állapítsanak meg az Ön részére.
A panaszban térjen ki arra, hogy a késedelem a létfenntartását veszélyezteti, nem segélyt, hanem a járulékfizetésért cserébe az Önt, a biztosítási esemény bekövetkezésekor megillető (szerzett jogot) TB ellátást kéri.
Hívja fel a címzettek figyelmét arra, hogy a késedelem miatt súlyosan sérül a tisztességes eljáráshoz és a határidőben történő döntéshez való jog.
Az ombudsman már többször figyelmeztette a TB szerveket arra, hogy az indokolatlan és a biztosított létfenntartását veszélyeztető késedelem semmilyen indokkal nem fogadható el, így az sem érv, hogy a munkáltató a jogszabályi kötelezettségének nem tesz eleget. A közigazgatási szervnek ugyanis joga van a jogsértő foglalkoztatót szankcionálni, hatósági ellenőrzésnek alávetni, a szükséges adatokat így beszerezni, addig is a rendelkezésre álló adatok alapján előleget megállapítani.
Helytelenül jár el a TB szerv, ha határozat, vagy végzés helyett csak egy tájékoztató levelet ír a biztosítottnak. Ezzel ugyanis megfosztja a jogorvoslathoz való jogától.
A TB szervnek vannak hatósági ellenőrei, akik képesek lennének a helyszínen eljárva max. 1 héten belül beszerezni a szükséges okmányokat, adatokat.
Amennyiben a TB szerv 30 napon belül nem hoz érdemi döntést köteles az állam részére büntetést (általános tételű illeték), a biztosítottnak pedig kamatot fizetni. (Nem kell kamatot fizetni, ha az nem éri el az 1.000 Ft-ot.)
Levelében kérje, hogy a TB szerv a kamatot is fizesse ki Önnek.
A panasztételhez való jogot megalapozza az alábbi két jogszabály:
Hivatkozva az Alaptörvény XXV. cikkében foglaltakra, amely jogszabályi hely szerint „Mindenkinek joga van ahhoz, hogy egyedül vagy másokkal együtt, írásban kérelemmel, panasszal vagy javaslattal forduljon bármely közhatalmat gyakorló szervhez”, illetve a 2004. évi XXIX. törvénynek a közérdekű kérelmekkel, panaszokkal és bejelentéssel kapcsolatos eljárásról rendelkező 141.§. , 142.§. és a 143.§-ban foglaltakra az alábbi panaszt kívánom előterjeszteni.
Tekintettel arra, hogy szeptember óta ellátatlan -ha a fentiek sem vezetnek eredményre- forduljon a sajtóhoz.
2 héten belül garantáltan a számláján lesz a pénz.
A levél már kész van 3 példányba,mindjárt indulok is feladni őket csak még címek után kutatok a neten.
Remélem már történni fog valami,mert már anyagilag nagyon mínuszba vagyok.
16h km!
Hát látod ez van!Amint lesz valami közlöm!
Sok sikert neked is!
16
még máig nem történt semmi:(((
kezdek félni:((
16
na megjött a december ota várt táppénz...lehet találgatni hogy mennyit kaptam...
.
.
.
.
.
32.000ft kb
mit csináljak ennyi sok pénzzel?
nem is tudom...
félre teszek a temetésemre, mert ebböl éhen lehet halni.
remélem nektek több lesz -.-
Hát én még mindig nem kaptam semmit sem. :-(
Emailt azt igen,hogy állítólag e hónap 7-én postázzák a címemre az előleget szept.01-dec.31-ig.Kíváncsi leszek mennyi lesz,mert ugye az még nem a teljes összeg lesz ami megjár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!