Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2011. Ápr.1-én lesz egy éve h...

T.judit 84 kérdése:

2011. Ápr.1-én lesz egy éve h egy cégnél dolgozom, jelenleg táppénzen vagyok mivel babát várok (23 hetes, júliusra vok kiírva). Milyen juttatásokat kapnék ha felmondanék? (más városba költöznénk) segítsen valaki!

Figyelt kérdés
2011. márc. 26. 13:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne mondj fel, mert nem fogsz GYED-et kapni, csak GYES-re leszel jogosult. Nem tudsz a szülésig táppénzen maradni? Akkor nem kell felmondanod csak majd ha lejár a GYED, GYES is.
2011. márc. 26. 13:37
 2/9 A kérdező kommentje:
nem akarok felmondani csak még szülés előtt szeretnénk költözni.nem tudom h oldhatnám meg a táppénzespapír eljuttatását a horvostól a mhelyemre amit 2 hetente kell leadni.
2011. márc. 26. 13:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Tértivevényes ajánlott levélként...Nem bonyolult, 500.- körül van. Nem tudom mennyit keresel, de a GYED a jövedelmed 60%-a, a GYES meg 24e nettó.... Szerintem megéri
2011. márc. 26. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én munkáltatóm Budapesten van, én pedig 250 km-rel messzebbre lakom. Mindig ajánlottan adom fel a táppénzes papírt. már az első terhességemnél is így működött. Ők is ajánlva adnak fel nekem minden iratot ami kell. Soha nem volt ebből semmi gond.

Ez előtt is volt bejelentett munkahelyed?

2011. márc. 26. 14:02
 5/9 A kérdező kommentje:

tehát ha jol értelmezem más városba keresek horvost és az ad táppénzes papirt amit elküldök a mhelyemre.

a brutto bérem 93500ft.tehát semmiféle képpen ne mondjak fel mert nem kapok csak gyest és cspótlékot.

2011. márc. 26. 14:17
 6/9 A kérdező kommentje:
kimaradt h 2009.augtól 2010.áprig nem volt bejelentett munkám.de közben kaptam álláskeresési segélyt.
2011. márc. 26. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen, keresel új orvost az új lakhelyeden, és mindig elpostázod a kutyanyelvet a cégnek.

Nem akarok vészmadár lenni, de kérdezz utána, hogy ennyi munkaviszonnyal jogosult vagy-e tgyásra és gyedre. Nem tudom biztosan, hogy a táppénzes napokat ilyenkor hogy számítják, mert ha az nem számít bele, akkor szerintem nincs meg az az idő, ami kell az ellátásokhoz.

2011. márc. 26. 14:31
 8/9 anonim ***** válasza:

Van elég biztosítotti időd, ne aggódj. Egyrészt az álláskeresési is beleszámít a szükséges 365 napba, másrészt meg a táppénzes napok is beleszámítanak.

Semmiképp ne mondj fel, maradj táppénzen, és ahogy előttem is írták, levélben kommunikálj a munkahelyeddel.

A 93500Ft-os keresettel kb. háromszor annyi juttatást fogsz kapni, mintha gyest kapnál, szerintem nem mindegy.

Ja, és a gyed az éves bruttó béred 70%-a.

2011. márc. 26. 15:22
 9/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

sokat segítettetek!

már majd meg bolondultam h mit tegyek.....

2011. márc. 26. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!