2011. Ápr.1-én lesz egy éve h egy cégnél dolgozom, jelenleg táppénzen vagyok mivel babát várok (23 hetes, júliusra vok kiírva). Milyen juttatásokat kapnék ha felmondanék? (más városba költöznénk) segítsen valaki!
Szia!
Az én munkáltatóm Budapesten van, én pedig 250 km-rel messzebbre lakom. Mindig ajánlottan adom fel a táppénzes papírt. már az első terhességemnél is így működött. Ők is ajánlva adnak fel nekem minden iratot ami kell. Soha nem volt ebből semmi gond.
Ez előtt is volt bejelentett munkahelyed?
tehát ha jol értelmezem más városba keresek horvost és az ad táppénzes papirt amit elküldök a mhelyemre.
a brutto bérem 93500ft.tehát semmiféle képpen ne mondjak fel mert nem kapok csak gyest és cspótlékot.
Igen, keresel új orvost az új lakhelyeden, és mindig elpostázod a kutyanyelvet a cégnek.
Nem akarok vészmadár lenni, de kérdezz utána, hogy ennyi munkaviszonnyal jogosult vagy-e tgyásra és gyedre. Nem tudom biztosan, hogy a táppénzes napokat ilyenkor hogy számítják, mert ha az nem számít bele, akkor szerintem nincs meg az az idő, ami kell az ellátásokhoz.
Van elég biztosítotti időd, ne aggódj. Egyrészt az álláskeresési is beleszámít a szükséges 365 napba, másrészt meg a táppénzes napok is beleszámítanak.
Semmiképp ne mondj fel, maradj táppénzen, és ahogy előttem is írták, levélben kommunikálj a munkahelyeddel.
A 93500Ft-os keresettel kb. háromszor annyi juttatást fogsz kapni, mintha gyest kapnál, szerintem nem mindegy.
Ja, és a gyed az éves bruttó béred 70%-a.
köszönöm a válaszokat!
sokat segítettetek!
már majd meg bolondultam h mit tegyek.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!