Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kirúghatnak az állásomból?

Kirúghatnak az állásomból?

Figyelt kérdés

kislányom másfél éves lesz, visszajöttem dolgozni teljes munkaidőben. csoportos leépítés kezdődött és én nem tudom , hogy kírúghatnak-e. hallottam olyasmit, hogy amíg 3 éves nem lesz a gyerekem, addig nem rúghatnak ki, de vajon csoportos leépítés esetén is ez a helyzet? vagy egyáltalán hogy van ez szabályozva? azért kérdezem , mert lányom bölcsibe íratásakor a bölcsi vezetője közölte, csak akkor vehetik fel a gyerekeket, ha rendes 8 órás munkám van + lemondom a gyes-t. lemondtam. ilyenkor mi van?

előre is köszi!

2009. okt. 2. 14:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, hogy egy hónap letelte után kirughatnak.Ez szerintem ugyanolyan szitu, mintha 3 év után mennél vissza dolgozni.
2009. okt. 2. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy tudom, mint az első válaszoló.

Mivel Te már visszamentél dolgozni, ugyanazok a szabályok vonatkoznak Rád, mint a többi munkavállalóra.

2009. okt. 2. 14:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kirúghatnak, mert a gyes-t lemondtad! Ha kapnál még gyest akkor védve lennél amíg az le nem jár, de így nem!
2009. okt. 2. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért mondtad le a GYES-t? A GYES munka mellett is jár, és a bölcsibe járáshoz is csak az kell, hogy GYED-en ne legyél. A bölcsi vezetője olyan dolgot kért tőled, amihez nem volt joga! Az én fiam is bölcsis, és kapok GYES-t, csak a GYED-et kellett lemondanom, ami még 2 hónapig járt volna.
2009. okt. 2. 16:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az utolsó válaszolónak igaza van. A GYES jár 8 órás munka mellett is. A bölcsibe való felvételnek a feltétele, hogy te 8 órában dolgozz. Hogy a fizetéseden kívül milyen pénz áll neked házhoz, ahhoz a bölcsivezetőnek semmi-de-semmi köze nincs. Szerintem igényeld meg újra a GYES-t.

Amúgy a gyermek 3 éves koráig jogosult vagy a gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabadságra, ami alatt szerintem nem rúghatnak ki. Bár nem tudom, hogy ez GYES nélkül is így van-e.

2009. okt. 2. 18:32
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy lemond a gyes-t,az védetté tesz a gyerek 3 éves koráig és nem rúghatnak ki.Létszámleépítésnél nem tudom pontosan mi van,de olvasd el a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVét!

A bölcsinek a Gyed lemondása a lényeges,a gyeshez semmi köze!

2009. okt. 2. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Szisztok!

nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

2009. okt. 5. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!