Kirúghatnak az állásomból?
kislányom másfél éves lesz, visszajöttem dolgozni teljes munkaidőben. csoportos leépítés kezdődött és én nem tudom , hogy kírúghatnak-e. hallottam olyasmit, hogy amíg 3 éves nem lesz a gyerekem, addig nem rúghatnak ki, de vajon csoportos leépítés esetén is ez a helyzet? vagy egyáltalán hogy van ez szabályozva? azért kérdezem , mert lányom bölcsibe íratásakor a bölcsi vezetője közölte, csak akkor vehetik fel a gyerekeket, ha rendes 8 órás munkám van + lemondom a gyes-t. lemondtam. ilyenkor mi van?
előre is köszi!
Én is úgy tudom, mint az első válaszoló.
Mivel Te már visszamentél dolgozni, ugyanazok a szabályok vonatkoznak Rád, mint a többi munkavállalóra.
Szia! Az utolsó válaszolónak igaza van. A GYES jár 8 órás munka mellett is. A bölcsibe való felvételnek a feltétele, hogy te 8 órában dolgozz. Hogy a fizetéseden kívül milyen pénz áll neked házhoz, ahhoz a bölcsivezetőnek semmi-de-semmi köze nincs. Szerintem igényeld meg újra a GYES-t.
Amúgy a gyermek 3 éves koráig jogosult vagy a gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabadságra, ami alatt szerintem nem rúghatnak ki. Bár nem tudom, hogy ez GYES nélkül is így van-e.
Nehogy lemond a gyes-t,az védetté tesz a gyerek 3 éves koráig és nem rúghatnak ki.Létszámleépítésnél nem tudom pontosan mi van,de olvasd el a MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVét!
A bölcsinek a Gyed lemondása a lényeges,a gyeshez semmi köze!
Szisztok!
nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!