Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítséget akarok kérni,2...

Segítséget akarok kérni,2 gyermekünk van (6 és 18 éves) és a férjemmel megosztjuk az adó kedvezményt, akkor az adóbevallásban a 03-as lapot mindkettőnknek ki kell tölteni? és a 21. sorba milyen összeget írjunk?

Figyelt kérdés
2013. máj. 17. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Igen, mind a kettőtöknek ki kell tölteni a 03-as lapot és a "B" részt is ki kell tölteni (153-154. sor).

A 21. sorba mind a kettőtöknek 750 ezret kell írni. A 03-as lapon a gyerekek adatait is fel kell tüntetni, mind a kettőjét!

2013. máj. 17. 15:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy offolok és belekérdezek, de megtudnátok mondani, hogy miért jó, ha meg van osztva az adókedvedvezmény? Mikor érdemes így csinálni? Még nem érint annyira, mert én gyesen vagyok, csak a férjem rendelkezik jövedelemmel, de ezt már több helyen hallottam, hogy megosztják. Nem ugyanannyit kaptok így is?

Még1x bocs!!!

2013. máj. 17. 15:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Két gyerekre 20 ezer forint adókedvezmény jár. Ha pl. a bruttód után a havi adód tegyük fel, 16 ezer forint, akkor egymagad nem tudod igénybe venni a 20 ezret, csak a 16 ezret. De ha a párodnak is van 16 ezer forint befizetett adója, akkor meg lehet csinálni, hogy 10 ezer forint kedvezményt te, másik 10 ezret pedig a párod veszi igénybe, vagyis megosztjátok a 20 ezret. Így nem 16 ezer az adókedvezmény, hanem 20 ezer.

Pl. mikor én gyeden voltam, a párom pedig munkanélkülin, akkor mind a 2 gyerek után én igényeltem meg az adókedvezményt, de csak 13 ezret kaptam 20 ezer helyett, mert nem volt több befizetett adóm egy hónapban, csak 13 ezer. Most, hogy a párom is dolgozik, így a 13 ezremből visszakapok 10 ezret, a párom pedig a 16 ezréből visszakap 10 ezret, így nem 13 ezer a kedvezmény, mikor csak én igényeltem, hanem 20 ezer, mert megosztottuk.

2013. máj. 17. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!