Én akarok túl sokat és neki van igaza?
Az anyósom egyik nap rám írt, hogy meg szeretné venni a babakocsit és mondjam el neki, hogy mik az elképzeléseim. Leírta neki, hogy egy két irányból tolható, bolygó kerekes babakocsit szeretnék, ami sport babakocsinak is használható később. Küldtem neki róla egy fotót, hogy hogy is néz ki az ilyen és ahhoz árnak volt írva a 60 ezer ft. De én láttam már ugyanolyat 40 ezerért is boltban. Na a lényeg, hogy ő kérdezte, hogy mi az elképzelésem, mert meg akarja venni és én megmutattam neki. Erre kiakadt, hogy én ilyen drágát néztem ki és kérdés nélkül vett egy olcsó 10 ezer forintosat, ami egy cseppet se hasonlít ahhoz ami az én elképzelésem volt. Nem a pénzen van a hangsúly, hogy olcsó és azért ne tetszene, csak egyáltalán nem olyan funkciós mint amiket én felsoroltam neki és amit én néztem az többnyire fém vázas ez meg műanyag amit megvett. És én amit kinéztem azt a biztonsági és kényelmi szempontok miatt néztem ki, mert jót szeretnék a lányomnak.
Meg volt sértődve, hogy nekem olyan drága kellene, holott ő ajánlotta fel, hogy megveszi és nem én kértem. 30hkm
Nekem nagynéném mondta, hogy megveszi. Kérdeztem tőle, jól meggondolta-e, mert kb. 70-90.000 Ft, amit szeretnénk. Mondta, hogy igen, neki se gyereke, se unokája, belefér.
Úgyhogy szépen együtt elmentünk az üzletbe, megmutattam neki, amiket kinéztem, és azok közül együtt kiválasztottuk a kocsit, ő fizetett.
Sajnos azt kell mondjam, ez a szituáció egy csomó későbbi problémát előre vetít, mert anyósod ezek szerint iyen típus, elhatároz, véghezvisz valamit, majd vérig sértődik, ha ti esetleg nem úgy gondoltátok.
Ezt érdemes mielőbb tisztáznotok vele a férjeddel.
Nem akarsz túl sokat, csak a legjobbat a gyerekednek, ez teljesen természetes.
Az én anyósom is ugyanilyen sajnos. És ahogy előttem is írták, ez tényleg állandó probléma lesz, ha nem beszélitek meg vele, hogy ti szeretnétek minden gyerekkel kapcsolatos dolgot személyesen megvenni.
Nálunk még ez sem segített, anyósom egyszerűen csak nem százas. Mindent ő akar megvenni, ha kicsúszik a számon valami ajándék ötlet, akkor állandóan megelőz vele. A baj csak ott van, hogy amiket ő vesz, az mind olcsó, gagyi. És sajnos nem mondhatom, hogy azt eladom, veszünk másikat, mert akkor megsértődik, és a párom sem érti, miért akarok másik ugyanolyat, mert ő nem látja a különbséget, amit én látok. Vett már így gyerekülést, a legegyszerűbbet amit meglátott a tescoban, nem figyelve mennyire megbízható. Babakonyhát, persze nem azt amit én akartam. Persze biztos valaki azt mondja, mit panaszkodok, inkább örüljek hogy vesz valamit a gyereknek. De amikor olyan babakonyhát képzelek el, aminek pl a tűzhelye kinyitható vagy van hűtő, mert tudom hogy a gyerekem ilyennel szeret játszani, helyette ő olyat vesz, amin csak matricák vannak, és szinte semmire nem jó, akkor elég bosszantó, és nem vehetek újat, mert "jó ez is a gyereknek játszani".
Már ott tartok, hogy mindig azt mondom, nem kell semmi a gyereknek, se játék, se ruha, mert rengeteg van. Ami meg tényleg kell, azt eltitkolom és megvesszük mi. Utána is titkolózni kell előtte, hogy mit vettünk, mert megjegyzi, hogy azt ő is látott sokkal olcsóbban, sokkal jobbat, miért nem szóltunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!