Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell nekem magyarázni,...

Miért kell nekem magyarázni, hogy nem akarok a gyerekem mellé kutyát?

Figyelt kérdés

Egy ismerős anyuka nemrég megkérdezte,hogy vannak kiskutyái, kell-e! Mondtam,hogy nem, mert SZERINTEM nem biztonságos a gyerek mellé! Legalábbis én nem vennék a gyerekem mellé, de aki vesz, az meg az ő dolga!

Szabályosan lehülyézett,hogy a kutyát csak úgy kell nevelni és nem lesz gond!

Hát azért ezzel vitatkoznék! Egy ismerős gyerekének azért ugrott neki a 8 éves kutyájuk, akivel pedig együtt nőtt fel a gyerek, mert a kerítés megsértette a hátát a kutyának, ami nem látszott, a kicsi meg odanyúlt és rákapott! Össze kellett varrni a kezét!

Egyszerűen én úgy érzem,hogy mivel pár másodperc alatt meg lehet a baj, nincs energiám,hogy állandóan ott legyek majd közöttük!

Nem értem miért nem lehet ezt tiszteletben tartani?

2013. febr. 12. 06:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
38%

Neked van igazad! Bármilyen jól nevelt kutya bánthatja a gyereket. Elég példa van rá. A lakásban különösen nem tartanék kutyát.

Csak ma nagyon sok a kutyabolond ember. Többre értékelik az állatot, mint a gyereküket.

2013. febr. 12. 06:22
 2/16 anonim ***** válasza:
45%
Azért nem mindegy, hogy egy Bologneset tart valaki egy pici gyerek mellett, vagy egy Pitbullt..... A kutyára pedig mindig figyelni kell, hiába van növelve, az osztont nem lehet ki nevelni belőle. Magyarázkodni meg nem kell, elég az "en igy látom jónak" mondattal rövidre zárni es témát váltani.
2013. febr. 12. 06:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Rád akarta sózni a kiskutyák valamelyikét. Valójában tojt arra, hogy neked mi a véleményed rád akarta erőltetni a sajátját. Ez ronda dolog. Én soha nem akarnék kutyát tukmálni olyanra, aki nem akar. Mert a kutyatartás felelősség. Nekünk van. A gyerekeim mellett jól megfér. Viszont nem kell mindenkinek kutya. Csak olyan tartson aki akarja, szereti és tudja, hogy mivel jár.
2013. febr. 12. 06:46
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Nekünk egy mopszunk van a gyerek mellett és nem értek Veled egyet, de nem is akarlak meggyőzni a saját véleményemről. A Te dolgod, hogy akarsz-e kutyát vagy nem. Ha valaki nem szereti az állatokat, annak nem is szabad tartani, mert nevelni sem tudja.
2013. febr. 12. 08:11
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Tiszteletben lehet és kell tartani. De sajnos ez mindig így lesz a két "tábor" között. A kutyaellenesek mindig le fogják felelőtlen anyázni azt aki tart gyerek mellett kutyát és meg fogja szólni, hogy ez mennyire veszélyes és undorító, aki meg tart kutyát gyerek mellett, az "lehülyézi" azt aki nem.

Ne foglalkozz azzal az anyukával, kerüld el és kész.

2013. febr. 12. 09:48
 6/16 anonim ***** válasza:
36%
Sziasztok! Nem értem, miért pontozta le valaki az első választ, tök igaza van. Én nagy kutyabolond vagyok, nekem is volt sok éven keresztül, ráadásul lakásban is, de a kisfiam mellé sosem vennék egy lakásba kutyát. Függetlenül attól, hogy milyen jól nevelt, arról már nem is beszélve, hogy hol nyalogatja magát, utána pedig esetleg a gyerek száját, kiszámíthatatlan egy olyan helyzetben, ahol esetleg a kisgyerek hirtelen mozdulatot tesz felé, esetleg fájdalmat okoz a kutyának. Én is osztom a véleményét, és ment is a pont neki. Minden jót!
2013. febr. 12. 11:21
 7/16 anonim ***** válasza:
68%

"Csak ma nagyon sok a kutyabolond ember. Többre értékelik az állatot, mint a gyereküket."

Ezért. Attól, hogy nem vágom ki a lakásból a kutyát, még nem értékelem többre, mint a gyerekem. Vigyázok rájuk, ha bármi jelet észlelnék, lépnék, de nem az az első gondolatom, hogy na gyerekem lett, mehet a kutya a háztól. De én ezen nem akarok vitát nyitni, mint írtam, aki nem szereti az állatokat, úgysem érti meg soha azt, aki igen. Én elfogadom azt, ha valaki nem akar kutyát, de válogassa már meg a szavait.

2013. febr. 12. 11:25
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Én megértelek, hogy nem akarsz magyarázkodni. Én szeretem a kutyákat, de nekem sosem volt saját. Nem a felelősségtől féltem-félek, hiszen van 3 gyerekem, egyszerűen csak nem érzem magam alkalmasnak arra, hogy egy kutyáról gondoskodjak. Másokét megszeretgetem, megsimogatom, de ennyi. Gyerekek mellé el sem tudnám képzelni. Van ismerősöm, aki kutyát tart kisgyerekek mellett. Ahogy ők csinálják, az megerősít abban a meggyőződésemben, hogy nem kell nekem kutya, főleg nem gyerek mellé. Persze én csak az ő példájukat láttam, de biztos van normálisabb oldala a dolognak.
2013. febr. 12. 11:50
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Félreértés ne essék, szeretem a kutyákat. Nekünk is volt a férjemmel, csak sajnos elpusztult!

Ettől függetlenül nem tartanék főleg bent a házban kutyát úgy,hogy ott a gyerek!

Sajnos nem egy baleset történt a közvetlen közelükben.

Mert ameddig a pici kicsi, addig nem lehet elmagyarázni neki,hogy a kutya fülét nem szabad ráncigálni, mert nem szereti! És akárhogy is nézem, a kutya egy állat! Lehetnek kiszámíthatatlan reakciói!

Egyik barátnőméknek bent a lakásban egy staffordjuk volt. Nem volt agresszív, de szörnyen neveletlen. Ha vendég volt náluk, az is alig tudott úgy leülni,hogy a kutya ne ugráljon, ne karmolgassa a lábát stb. Jött a baba és nem sikerült megnevelni a kutyát. Úgy ráugrott a 10 hónapos álló babára, hogy végig karmolta az egész mellkasát, a gyerek meg üvöltött. Pedig még csak nem is bántotta! A barátnőm meg vigyorgott,hogy jaj, hát előfordul, nem bántotta, csak játszott vele. Hát köszi! A gyereken hetekig ott volt a nyoma. Ennyi erővel bánthatta volna!

2013. febr. 12. 13:36
 10/16 anonim ***** válasza:
59%
Staffordot nyilván nem tartanék baba mellett, de azért kutya és kutya között nagy különbségek vannak. Arról, hogy a barátnődék nem nevelik a kutyát, nem a kutya tehet ugye? Lehet felelősen és ésszel kutyát tartani gyerek mellett is.
2013. febr. 12. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!