Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell nekem magyarázni,...

Miért kell nekem magyarázni, hogy nem akarok a gyerekem mellé kutyát?

Figyelt kérdés

Egy ismerős anyuka nemrég megkérdezte,hogy vannak kiskutyái, kell-e! Mondtam,hogy nem, mert SZERINTEM nem biztonságos a gyerek mellé! Legalábbis én nem vennék a gyerekem mellé, de aki vesz, az meg az ő dolga!

Szabályosan lehülyézett,hogy a kutyát csak úgy kell nevelni és nem lesz gond!

Hát azért ezzel vitatkoznék! Egy ismerős gyerekének azért ugrott neki a 8 éves kutyájuk, akivel pedig együtt nőtt fel a gyerek, mert a kerítés megsértette a hátát a kutyának, ami nem látszott, a kicsi meg odanyúlt és rákapott! Össze kellett varrni a kezét!

Egyszerűen én úgy érzem,hogy mivel pár másodperc alatt meg lehet a baj, nincs energiám,hogy állandóan ott legyek majd közöttük!

Nem értem miért nem lehet ezt tiszteletben tartani?

2013. febr. 12. 06:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Érdekes amiket írtok. Egy stafford például ezerszer biztonságosabb, mint egy csivava, vagy bármelyik szobacirkáló. Ezek az örző-védők-nem harcikutyák-sokkal megbízhatóbbak bármelyik divatos ölebnél. Ideggyenge, elkorcsosult, túlszaporított görcsök. Már elnézést a kifejezésért és tisztelet a kivételnek.
2013. febr. 12. 14:35
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
A környezetemben több családban tartanak lány stafit. Ezek nagyon nyugodt barátságos kutyák akik szó szerint mindent eltűrnek egy kisgyereknek HA JÓL VANNAK TARTVA, NEVELVE. Nekünk foxink van. Tudom miért mondják, hogy szétrágja, mint foxi a lábtörlőt. Valóban, mindent szeretett megrágni. Ma már elég szólni, hogy ne tegye és otthagyja a rágcsálni vágyott dolgot. A foxi egy nagyon aktív kutya. Kimozgatás mellett, viszont nagyon nyugodt állat. Kislányom szereti nyúzni, és a kutya meg tűri. Még azt is, hogy a fülét húzza. Volt, hogy már attól féltem, hogy kárt tesz a kutyában, ezért elhoztam mellőle. Viszont pár éve volt egy örökbe fogadott pincsink. Kiszámítható volt az, hogy mikor készül harapni. Ő sem harapott figyelmeztetés nélkül. Lehetett látni a testtartásán a viselkedésén, hogy eddig és nem tovább. Szóval egy jó gazda aki ért a kutyájához és ismeri azt fölismeri, ha baj készül. Mindemellett csak az tartson kutyát gyerek mellett, aki tudja vállalni az ezzel járó felelősséget és nem okoz benne félelmeket.
2013. febr. 12. 15:17
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát én továbbra is úgy gondolom, hogy akár milyen jól nevelt, a kutya akkor is kutya. És hiába jól nevelt, ha fáj valamije, megsérül stb. Akkor bizony még egy ember is ösztönből cselekszik, nemhogy egy állat!

De ettől függetlenül, aki bemeri vállalni, az az ő döntése. Az enyém meg az,hogy nem! Csak nem értem,hogy miért ennyire erőltetni!

2013. febr. 13. 04:07
 14/16 anonim ***** válasza:
Felnőtt nő vagy, megmondod, hogy Te nem akarsz kutyát és a téma lezárva. Nem értem, ez tényleg olyan megoldhatatlan probléma?
2013. febr. 13. 08:14
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, van olyan kutya is. Viszont az enyém akkor sem mar meg, ha fáj valamije. Sem oltásnál, sem műtét után, sem játék közben szerzett sérülésnél. Tény, hogy attól mert az én kutyám megbízható, még nem lesz mindegyik az.
2013. febr. 13. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
33%
Mért nem fogadsz be azok közül a kiskutyák közül egyet?Kell a gyereknek a kutya!Anélkül nem gyerekkor a gyerekkor.Nem is értem mért nem kérted még el.Minden gyerek mellé kell legalább egy kutya.A kutya kedves sokan tartanak olyant gond nélkül.Te is tudnád.
2013. febr. 13. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!