Pici gyerekes anyukák, nektek is ilyen a viszonyotok a férjetekkel? Vagy én akarok tul sokat?
Van két pici lányunk, az idosebb 1és fél éves a kisebbik 2hetes...
Magam vagyok itthon veluk reggel 5tol este fél 5ig- ekkor apa munkába van. Hétvégén is dolgozik 2-3orát az apuka plusszba délutánonként.
O hétkoznap este egy héten egyszer max 2x elmegy még edzeni is 1-2 orára.
oké, én megértem ,hogy neki is ki kell kapcsolodni,de azt tényleg nemlehet megérteni ,hogy jol jonne nekem elso honapokba a segitsége. pl edzésre elmenni nem letfontosságu, és nem azt mondom hogy ne menjen soha tobbet,de ezt az elso honapot vagy egy és felet igazán velem tolthetné,meg a lányaival pluszba,csak még belejovok -a férjemen kivul semmi segitségem nincs :(
És még az is bosszant ,hogy hazajon munkábol ,elkezdi ,hogy jaj o milyen fáradt ,de edzésre el tud menni.
Énis fáradt vagyok ,mindennap rakodok,takaritok ,fozok szoval minden házimunkát én csinálok...jo nemazt mondom hogyha megkérem nemsegit, de mért nem lehet egy kicsit magatol segiteni ?
És este elalszanak a gyerekek,jo a kisebbik 2hetes -nemvágyok semmi extra dologra, csak azt szeretném ,hogy olyankmor kicsit osszebujjunk és végre kettesbe legyunk ,erre o beul a tévé elé és azt nézi....Ezzel tényleg sokat akarok ? Ti nemakartok néha csak kettesbe lenni a férjetekkel? o mért nem érti ezt ? Nemakar velem lenni ? Ha megkérdem tole aztmondja persze hogy szeret,de akkor ezzekkel mért nem lehet bizonyitani ?
Neki is elmondtam ugyanezt amit ide leirtam ,de csak aztmondja szeret ...szerintetek hogyan változtassak ezen ? Fiatal vagyok és nemakarom ugyleélni az életemet mint aki már 80éves...
Ja én tényleg nemjárok sehova, mert most a kicsitol nemis tudnék ,de elotte sem jártam ,nekem tokééletessen megfelelne ha a férjemmel pár orát ki tudnék kapcsolodni ,de már a pici elott sem volt igazi a dolog...
mit csinálnétok ?
Sajnos nem tudok neked tanácsot adni, csak annyit, hogy megértelek és együttérzek veled.
Nekem már a fiam most lesz áprilisban 3 éves, a lányom május végén lesz 2 éves. Párom még mindig hasonló, mint a te férjed, mindent kipróbáltam. Mindig utalok rá, mit szeretnék, de mintha az egyik fülén be, a másikon ki. Most, hogy a gyerekek nagyobbak, hétvégén néha a nagymamánál vannak, felvetettem, menjünk el moziba. Nem mentünk, azt mondja, menjek el én egyedül, vagy akárkivel. Egyszerűen nem érti meg, hogy én vele szeretnék elmenni.
Most az a trendi, hogy ha a gyerekek nincsenek otthon hétvégén, akkor az unokatesóival van, áthívja őket, eldumálnak, iszogatnak, azt én meg csináljak amit akarok. Nem érti meg, hogy vele akarok kettesben lenni. Egyszer megígérte, hogy jövőhéten elvisz moziba, na, ez már kb. 1 hónapja volt, azóta se vitt moziba. Na mindegy. Ezért nem tudok érdemi tanácsot adni, mert ha a férfi nem akar valamit, akkor nem is fogja akarni, szerintem.
Elvileg az lenne a normális, ha a gyerekek elalszanak szép vidáman beszélhettek tévéztek mint egy boldog házaspár.
Sétálni a két kicsivel együtt is lehet, vannak akik még kirándulnak is.
A férjed eljár neki nincs szüksége a kimozdulásra, neked egyre jobban lesz! Most oldd meg valahogy mert később belesavanyodsz ebbe az állapotba teljesen.
A férjem is eljár focizni, de az első hónapot kihagyta, mert tényleg húzós volt (ikreink vannak). Utána már ment, neki is kellett a kikapcsolódás, a munka majd belecseppenni a gyereknevelésbe rögtön tényleg húzós. Persze otthon lenni is, de én nem tudtam rendszeresen eljárni míg kicsik voltak (5 hós koruk után lett nekem is heti kétszeri fix programom, de szerencsére meg tudtam oldani nagyszülői segítséggel az egyik alkalmat délután) Szóval nekem ezzel a részével nincs problémám, kell a kikapcsolódás mindkét félnek, bár szerintem még ha nagyon le vagy terhelve kihagyhatná egy ideig.
A másik részét úgy nem tudod megoldani hogy együtt tévéztek, hozzábújsz, majd elkezdesz dumálni és végül már nem figyeli a tv-t? Én néha így szoktam:) A gyerekek körül mindig segített, a többire meg rávettem. Tudom, hogy fáradt vagy, valószínűleg ő is, vesd be a női manipulációt:)
Én is hasonló helyzetben vagyok. Nekem 5,5 hós a kicsim, meg mi szoktunk együtt is lenni, de amikor itthon van,ő sem sokat segít magától. Én is pipa vagyok néha rá.
Lassan már az ajtó beolajozását is nekem kell itthon csinálnom,mert magától nem jön rá,hogy nyikorog,és sokszor felébred a gyerek, ha használjuk azt az ajtót.Elmondtam neki, most itthon volt 3 napot, írtam egy listát,hogy mit kell megcsinálni, hát hagy ne mondjam a feléig jutottunk csak:-(
Ő is eljár néha edzeni, néha a haverokkal meccset nézni sörözni8na erre még pipább vagyok) de nem tudok ellene mit tenni.
Ha befenyíteném, akkor még rosszabb lenne, sokat veszekednénk(így is vannak viták, de ezek orvosolhatók). Ha meg hagyom szó nélkül,akkor meg még rosszabb lesz a helyzet,mert azt gondolja,hogy ezt lehet.
Mindent meg kell beszélni.
Én szoktam közös progikat kitalálni.
Annyi, hogy nekem a férjem 4 műszakban dolgozik, ha éjszakás, alszik egész nap-így egyedül vagyok a picivel, ha nappalos, akkor délután hamar jön, de elmegyünk akkor sétálni együtt, utána hazajön, álmos fáradt lefekszik aludni. Ha délutános, későn jön haza, későn fekszik, sokáig alszik.Mikor felkel 2 órán belül már itthon sincs,mert megy megint dolgozni. Szóval 0-24-ben még egy gyerek is lefáraszt engem is. a séta az kell,mert legalább olyankor ki tudok mozdulni a 4 fal közül.
Összegezve: próbálj te is közös programokat kitalálni.közös sétákra hangold magad.Jön a jóidő, menjetek a szabadba, de ne egyedül a 2 gyerekkel. Nem nagyon tudok jó tanáccsal szolgálni.A férjeknek kéne észhez térni, hogy ránk nőkre mennyi teher hárul.
Az én férjem azt mondja, azért kapom a pénzt, hogy itthon legyek a gyerekkel.Na de nem csak én vállaltam a babát?Ő is. Mellette meg főzzek,mossak,vasaljak,takarítsak, minden legyen úgy mint régen.Csak hát már ez nem olyan egyszerű.Én is fáradt vagyok, néha jó leülni a gép elé, de sokszor ezt ő zokon veszi.
Na mindegy is, csak felhúzom magam.Erről lehetne jó sokat beszélni.
Én is azt veszem észre, hogy sajnálok magamtól bizonyos dolgokat (pl heti 1x usziba menni egyedül), pedig igenis meg kell adnunk magunknak, mert jár. A 2. picink születése után valamikor el is kezdem újra. Ha nem állok ki a saját szükségleteim mellett, ki áll ki? Senki nem tudja, nekem mi lenne a legjobb. Kész tények elé állítom majd, egyeztetek, neki jó lesz-e az időpontom, és szépen rá fog jönni, h én is ember vagyok. Egy sportos csaj, aki egyre magabiztosabb, felszabadultabb. Szerintem ez fel fogja kelteni az érdeklődését.
De tényleg, olyan nagy a különbség a két nem között ,ugye? Egy férfi azokat, amit most leírtam, természetesnek véve meg is csinálja. Mi meg görcsölünk rajta, h vegye észre, mi lenne a jó nekünk. Hát ha tőle nem kapom meg, megkapom más forrásból, ami örömet okoz.
Szia!
Teljesen megértelek, mert nekem ugyanez volt.
Nálunk párom heti minimum 3 alkalommal járt el vidéken élünk pesten melózik 8 óra meló 2 óra utazás aztán vissza pestre a focira 1-1 óra utazás és 1 óra sport. Most akkor számold ki. Kora reggel és késő este volt csak otthon mert Ő heti 7ből hetet dolgozik (kocsit vettünk, házat vettünk most felújítunk ez az amaz).
42 hétre született a Fiam császárunk volt rengeteg komplikáció miatt hajolni nem hajolhattam a heg miatt és amiatt, hogy a gyerekem bezúzta teljesen a csontjaimat.
A császár miatt későn indult meg a tejem és 3 óránként etetés nálam úgy nézett ki mert csak cumisüvegből volt hajlandó enni a gyerek, hogy 2 és fél óránként fejtem hogy a 3 óránként evésre még friss meleg teje legyen ne hűtött felmelegített. Aztán etetés, büfiztetés, pelenkázás már el is ment a két és fél órából 1 órám... aztán mosogatás sterilizálás és újabb fél órám kuka utca... És a maradék 1-másfél órába maradtak a háztartási munkák. A második hónapra eljutottam addig hogy mérlegeltem vagy fürdök vagy alszok. Alvás mellett döntöttem.
Egy pénteki reggel hívom párom,hogy mizu estére foci vagy itthon? Azt mondja itthon mondom oké. Elterveztem, forróvíz egy óra lazulás, egy kis kaja (mert azt esélyem se volt találni az utolsó napokban) stb... jön este melegítem neki a kaját Ő behabzsolja és pakolja a foci cuccot.. Mondom ez mi? Őt hívták focizni! Sírva nevetve kérdeztem hogy nem zavarja-e hogy engem a bogarak hordanak el mert 3 napja ugyanaz a bugyi póló melltartó van rajtam??? És hogy nekem arra ne jöjjön haza, hogy még a szennyest kitegye kaját és szexet várjon esetleg el (vagy hisztizzen hogy miért nincs) Hanem akkor az összes cuccot pakolja és tűnjön el mert nekem csak 1 gyerekem van őt nem vagyok hajlandó vállalni... Megkérdeztem egy nap hány órát dolgozik azt válaszolta 8-10 mondom fain vagyok számoljunk 10 órával a maradék 7 órában, ha akarja, ha nem akkor is a gyerekkel lesz és akkor nekem is van még 7 órám a Fiúnkra és megosztottuk az 1 napot.
Éjfélig az ő gyereke volt utána az enyém. Ha minket akar változtatni fog. Ha nem akkor meg soha többé ne kerüljön elő.. Változtatott, leült aznap mikor összeugattunk és elgondolkozott. Vért kellett volna kapjak elutasítottam mert ki lenne a gyerekkel ha én kórházba üdülök éppen, orvosi utasításra apasztottam el a tejet mert a végkimerültség határán voltam és ezek neki akkor estek le mikor mondtam hogy nézzen rám, hogy nézek ki... Olyan fekete karikák voltak a szemem alatt, hogy az arccsontom alá lógott. Én nem dugom a családot Fiókba és veszem elő mikor kellenek ő se fogja ezt tenni. az a hülye, nem én vagyok aki azt megengedi neki.
Fodrászként dolgoztam 12-16 órát tudom mi a munka, de ezt nem lehet összehasonlítani semmivel és az ellenségemnek se kívánom azt, hogy olyan bolond legyen mint én voltam, hogy nem baj, ha nem cicizik majd lefejem neki... soha többé!
Ha szórakozni akar van választása megy vagy nem. Ha megy akkor előtte engem kötelező elvinni moziba sétálni vagy vacsizni... Ha nem akar velem/velünk lenni, nem fog focizgatni se... Ha szórakozna mert szüksége van rá akkor az nekem is jár és a gyerekünknek is! Betöltötte a Fiam az 1 évet mikor egy összeveszésnél a fejemhez vágta, hogy menjek szórakozni ne az ő nyakán lógjak... Na annyi kellett egy 10 ezrest elvettem kocsikulcsaimat és a gyereket felkaptam irány a lurdyba játszóházazni... Dél körül léptünk le este 8kor zártak addig 43 nem fogadott hívást csinált nekem, meg amiket előzőleg kinyomkodtam, este 8kor mikor már kiraktak a játszóból beültünk a mekibe A gyerek becsirkézett és meg egy rakás sajtburgert letoltam. Visszahívtam hogy mit zaklat? Hol vagytok tiszta ideg vagyok... Helyes... majd megyünk ha kiszórakoztuk magunkat este 10kor még a pesti éjszakában kocsikáztunk... Azóta se tudja akkor hol voltunk.
Lehet velem játszani, de a fagyi visszanyal... Megpróbálta ő is ugyanezt... Ajtó bezár kulcs benne hagy pokróc az ajtó elé... Jó éjszakát odakinn, rugdoshatta az ajtót... Betörés álló max. a lába fájdulhat meg...
Nem most jöttem a falvédőről, nem fog senki megtörni az akaratával.. Én nem járok el barátnőkkel mert annak nem örül (finoman fogalmazok) akkor én is állítok egy pár szabályt... Kompromisszumok vannak de, ha egy konkrét tervvel jön haza hogy ezt és ezt fogja csinálni és annyi akkor jön a válasz, hogy nem öcsém, nem fogod azt csinálni amit akarsz... Ha leülünk és elmondja, hogy mit szeretne pl. most volt focijuk üzleti ligában és megkérdezte, hogy zavarna-e ha este 11re ő elmenne. Nem természetesen nem zavar.
Az én autómban nyomkövető van mert tudni akarja merre vagyok, de így kénytelen volt a sajátjába is berakni. Ha felidegesített megfogtam összezártam (hogy ne működjön) és na most találd ki hol vagyunk... idegeskedj csak...
Most már nem játsza a Férfit. Rájött, hogy kifizetődőbb, ha társként kezel és nem alárendeltet.
Ha hü.lye volt iszonyat bunkó voltam vele, nem szóltam hozzá 1 hétig köszönni nem köszöntem ha valamit elkezdett mesélni megkérdeztem, hogy mikor is kért tőlem bocsánatot? Vagy hogy muszáj nekem végighallgatni a szarságait ha őt se érdekeljük???
Meg lehet változtatni férfit. olyan nincs hogy nem... ha nem változik nem voltam elég fontos, se én se a közös gyermekünk... abban meg nem vesztek ha ezt minél hamarabb megtudom, legalább kiugrik a nyuszi a bokorból. Én igyekszem nagyon határozottan összefogni a családot és szerencsére 3 éves már a Fiunk 2 éve nagyobb gondok nem voltak köztünk. vannak viták de már nem azért mert nincs velünk, vagy nem játszik a gyerekkel vagy ilyenek. Én akkor megmondtam neki, nem küzdök tovább kettőnkért, amit ő nem becsül azt más imádni fogja. Eléri a célját ha akarja mert vagy ő vagy én de a sok sza.rsága miatt kilép valaki a kapcsolatból... Megtanult azóta beszélgetni, kérni és nem közölni és elvárni! Mi helyre hoztuk most egyeztem bele a második babába most 10 hetes vagyok. 2 éve könyörög, hogy legyen de mondtam, hogy a Fiúnknál én olyan bizonyítékot kaptam az ő viselkedéséről, hogy nem ő lesz az az ember akinek én szülni fogok... Nekem lesz második babám mindenképp, de nem tőle. 2 évet tepert, bizonyított, hogy ő alkalmasabb a második babára mint a Fiúnkra volt. Iszonyat keményen kellett ellenállni én is voltam vele úgy sokszor, hogy a f.sznak van kedve veszekedni inkább lesz.rom azt a heti 3 focit de hamar rájöttem, hogy az nem buli mert nem 5 évre tervezek hanem minimum 50 és akkor viszont ha mindig az ő akarata érvényesül felettem akkor hamar a megcsalt átb.szott kidobott nők táborát erősíthetem... Így is állt a zászló, de tudom (már), hogy nem merné megtenni mert 2 évvel ezelőtt átbeszéltük, hogy milyen sokáig tart egy válás amíg én nem vagyok köteles kiadni neki a Fiát míg nincs láthatás meghatározva... El lehet hagyni mert nem szeret már, de megcsalni tilos. Én nem fogom megalázni Ő se tiporhat engem a földbe. Ha mégis megtenné, nincs esély, költözik és önként mondd le a velünk való kapcsolattartásról mert ha egyszer úgy dönt, hogy ő mást választ, helyettem és a gyereke helyett én onnantól eldöntöm, hogy visszaakarom-e engedni ebbe a családba, és nem akarom. Inkább látnám halva.
Én nagyon meredek szabályokat állítottam de használt.
Kér, velünk van, programokat szervez, duna parti hekkezés, szilvásvárad ősemberbarlang stb stb stb.... ha szórakozni akar vannak a családban kötelező körök, amit előtte le kell fusson. Utána nincs kifogásom semmi ellen. Lehet az bármi.
7-es, le a kalappal előtted! :)
Mondd meg a férjednek, hogy az akarod, hogy veled legyen! Szólj ha kell valami! Néma gyereknek... És addig mondd, míg meg érti. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!