Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon szűkösen élünk, szeretn...

Nagyon szűkösen élünk, szeretnék elmenni dolgozni. De nem nagyon értem a bölcsis dolgot. Hogy is van ez? Valaki volt hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

Férjem pár hónappal ezelőtt még 120 ezret keresett + 5000 erzsébet utalvány + 5 ezer szép kártya. Én csak a gyest és a családit kapom mivel nem volt munkaviszonyom (egyetem alatt szültem). Férjem most már csak 60 ezret kap fizetést (ugyan ennél a cégnél), így nem tudunk sokáig fenn maradni.

Gyermekünk 2 éves. Hogyan működik ebben az esetben a bölcsibe adás?

Nincs más lehetőségem, férjem szülei meghaltak, nekem csak apukám él, de ő is sokat dolgozik, nem tudom kire hagyni, de muszáj lenne elmennem dolgozni.

2013. máj. 9. 17:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%
Felvilágosítanák egy két anyukát, nálunk is, és sok más helyen is, befogadjuk a pelenkás gyermeket az óvodába jelenleg a mi csoportunkban 7 állandó pelenkás gyermek van. Nem azért nem vesszük fel a két és fél éves gyermekeket mert pelenkások, akik idén december végéig betöltik a 3. életévüket szeptember 1-től kezdhetnek! Ha nagyon telt ház van egyébként nálunk is van egy két dolog amit előnyben részesítünk, de az nem a teljesen szobatiszta gyermek. Nyilván való, hogy egyik válaszoló gyermekét is felvette egy másik ovi pelenkásként két és fél évesen, nem azért mert Autista, ezt a diagnózist csak három éves kor után lehet fel állítani. Az a gyermek pedig a leírtak alapján előbb volt ovis, mint lett volna diagnózisa. Kedves kérdező javaslom személyesen az adott óvodába keresse meg az óvoda vezetőt egy beszélgetésre, mindenhol van megoldás!
2013. máj. 10. 17:42
 12/14 anonim ***** válasza:
54%

Magaddal beszélgetsz :D

Az óvodához szükséges készségek képességek, fejlődési mutatók tehát a következők:

képesség az önálló evésre

szobatisztaság

gyermek már tolerálja az anya akár órákig tartó távollétét, nem okoz ez számára különösebb szorongást

beszéd kialakulása, képes legyen a gyermek verbálisan kifejezni amit szeretne

játszótársak, más gyermekek partnerként való kezelése

alkalmazkodóképesség a társas helyzetekhez

viszonylagos önállóság az öltözésben (esetleg kis segítséggel).

2013. máj. 10. 21:43
 13/14 anonim ***** válasza:
Utolso tejesen igazad van ,kislányomat most íratam be oviba mert betöltöte a 3 . Évet és az ovodavezető mondta hogy nem vehetnek fell pelenkás gyereket mert a dadusok nem érnek rá ,illetve a tárgyi feltételek sincsenek meg a pelenkázáshoz .nálunk kispesten csak szobatiszta gyereket vesznek fell.
2013. máj. 11. 14:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Menny be bölcsibe és beszélj a vezetövel ,ő elmondja hogy náluk mi a szokás kikett vesznek fel mond el problémádat ,lehet hogy téged is feltud venni ősztöl ,óvódát nem ajánlom még egyátalán .
2013. máj. 11. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!