Január végén lesz 2 éves a fiam, és utána megy bölcsibe, mert muszáj visszamennem dolgozni. Lelkileg engem nagyon megvisel az elszakadás, akik hasonló helyzetben vannak, voltak, hogyan nyugtattátok meg a lelketeket?
Ezzel én is igy vagyok :( Holnap kezdjük a beszoktatást a bölcsiben. Azért nagyon gáz,hogy egy anya kénytelen beadni a gyerekét bölcsibe,mert különben éhen halnának a 25e Ft Gyes-ből.
Persze az ember próbálja nyugtatgatni a lelkét,hogy muszáj és,hogy jó lesz neki mert gyerekek között lesz..de nagyon rossz érzés. Mondjuk más világ van,mint 10 éve ma már nem olyan "nagy ügy" ha bölcsis a gyerek. Szerintem 4 éves korára érik meg annyira,hogy tényleg közösségben legyen a helye ilyen formában.(majd egész nap amig a szülök dolgoznak)
Gondolom ha én is visszakerülök a malomkerékbe lefoglal majd annyira a munkám,hogy hamar megszokjuk ezt a helyzetet.Kénytelenek leszünk. De féltem őt,hogy reggel a nagy hidegben kell bölcsibe mennünk, tudom,hogyha beteg lesz sűrűbben akkor magamat okolom majd. De ez nem választás ,hanem egy muszáj dolog..Sajnos!Kívánok nektek is kitartást!:)
Vannak lépések, amiket muszáj megtenni. Te most ilyen helyzetben vagy. Próbáld meg megnyugtatni a lelkiismeretet, mert a gyerkőc érezni fogja rajtad a feszültséget, és ez az Ő számára is megnehezíti az átállást.
Nem attól vagy jó anya, hogy mindenáron vele maradsz 3 éves koráig, hanem attól, ha az együtt töltött időt tartalmasan tudod vele eltölteni.
Nyugodj meg, fog ez menni mind a kettőtöknek:)
Én azzal nyugtatom magam, hogy nem, nem lehetnék itthon vele még egy évig. A gyes összege gyakorlatilag semmi, és az én férjem nem keres olyan sokat, hogy ezt a luxust megengedhessük magunknak. Illetve ezzel az erővel itthon maradhatnék vele amíg felnő, csak éppen jövedelmem nem lenne.
szóval az élet nem habostorta, és ehhez a picuroknak is alkalmazkodniuk kell. A bölcsi pedig igenis jó hely, én még nem találkoztam olyan gyerkőccel, aki ne lett volna ott szívesen.
Fiam 21 hónapos korától járt.
(megjeygzem én másfél, párom 4 hónapos korában kezdte)
Szerintem a 4 év túlzás, gyerekek hanmar beszoknak, én csak pozítív változást tapasztaltam anno a fiamnál.
Aztán az oviba már be sem kellett szoktatni.
Nekem kicsi 2 éves lesz márciusban, őcsak ősszel fogja kezdeni, de szerintem, mivel akkor ő már 2 és fél éves lesz, nehezebb lesz beszoktatni.
Az én kicsim is januárban lesz 2 éves. Mi ma kezdtük a beszoktatást. Én is izgultam kicsit, de a gondozók nagyon kedvesek, a kisfiam élvezte a sok játékot és a gyerekek társaságát. Én attól tartok kicsit, hogy nem fejlődik-e vissza, mivel a többiek nem igazán beszélnek még, ő meg már folyékonyan.
Majd ha látod, hogy jó kezekben van, kicsit megnyugszol.
Az én kisfiam is januárban lesz 2 éves, és az élet úgy hozta, hogy már november elejétől visszatértem dolgozni.
Én is aggódtam, lelkiismeret-furdalásom is volt, aztán az élet igazolta, hogy jól döntöttünk. A fiunk imádja a bölcsit, van, hogy táncolva megy be, nekem is kifejezetten jót tett, hogy felnőttek közt vagyok a napom felében, és munka után több lelkesedésem van játszani vele, mint az egész napos játék után lenne. :)
Már barátai is vannak, szerintem sokkal jobb neki is és nekem is így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!