Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon szűkösen élünk, szeretn...

Nagyon szűkösen élünk, szeretnék elmenni dolgozni. De nem nagyon értem a bölcsis dolgot. Hogy is van ez? Valaki volt hasonló cipőben?

Figyelt kérdés

Férjem pár hónappal ezelőtt még 120 ezret keresett + 5000 erzsébet utalvány + 5 ezer szép kártya. Én csak a gyest és a családit kapom mivel nem volt munkaviszonyom (egyetem alatt szültem). Férjem most már csak 60 ezret kap fizetést (ugyan ennél a cégnél), így nem tudunk sokáig fenn maradni.

Gyermekünk 2 éves. Hogyan működik ebben az esetben a bölcsibe adás?

Nincs más lehetőségem, férjem szülei meghaltak, nekem csak apukám él, de ő is sokat dolgozik, nem tudom kire hagyni, de muszáj lenne elmennem dolgozni.

2013. máj. 9. 17:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Munkáltatói igazolással veszik be a gyereket, ha van férőhely.
2013. máj. 9. 17:12
 2/14 anonim ***** válasza:
Jenkezel a bölcsibe kitöltesz egy jelentkezési lapot ,és a kezdésre visszel munkáltatoit.
2013. máj. 9. 17:14
 3/14 A kérdező kommentje:

Ennyit én is tudok.

De ha elkezdek munkát keresni, és ne talán fel is vesznek, akkor hogyan találjak hirtelen szabad férőhelyes bölcsit? Vagy nézzük a fordítottját: találok bölcsit, van hely is, de nem vesznek fel dolgozni sehová.

Ezért kérdezem, hogy járt e valaki hasonló cipőben? Esetleg hamarabb 2,5 évesen ha szoba tiszta belehet adni az oviba? (Ismerősöm beadta, 3 éves lesz a lánya novemberben és februártól ovis, de nem tudom ez hogyan működik)

2013. máj. 9. 17:16
 4/14 anonim ***** válasza:
Az mondjuk király, hogy honnan szedjél munkáltatóit.. Sehova se fognak felvenni, ha nem tudod hova tenni a gyereket.
2013. máj. 9. 17:17
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Két és fél éves kortól fel veszik az óvodába, ha elnéző az óvi nem kötelező a szobatisztaság, egyszerűen közlöd velük, hogy a gyermek még nem szobatiszta, egyenlőre nem érett meg rá, és nagy szükséges lenne a gyerekek társaságára, ami kell a fejlődéshez. Az én kislányom is két és fél évesen került óviba pelussal, most három és fél éves, novemberbe lesz 4 éves még mindig pelenkás, de közben kiderültek nagyobb gondok is sajnos. A kisebb is megy szeptember 1-től ő decemberben lesz 3 éves.
2013. máj. 9. 18:50
 6/14 anonim ***** válasza:

Csak három éves kortól kötelesek felvenni az óvodába. Nagy többsége, ha beállítasz egy két és fél éves nem szobatisztával, akkor eltanácsol. Neked szerencséd volt.

Az óvodák nincsenek felkészülve a rendszeres pelenkázásra, nyilván meg lehet oldani, de az óvoda 3 év felettieknek szól, és elvárja, hogy 3 év alatt kialakuljon bizonyos önállóság, szobatisztaság önálló evés stb.

2013. máj. 10. 13:21
 7/14 anonim ***** válasza:

Oviba nem fogják felvenni. De ha a következő nevelési év során tölti a 3-t, és akarod is vinni, akkor most kell jelentkezni (nálunk a héten kellett, de van ahol már korábban), előfelvételesnek (= akkor kezd, amikor tölti a 3-t)!

Bölcsiben is szeptembertől kezdődik a nevelési év. Arra kevés az esély, hogy "pont most" felveszik a bölcsibe, de ha van hely, akkor ez sem kizárt. Ha most jelentkezel, akkor őszig még találhatsz munkát. Mi is jelentkeztünk, majd június elején írják ki, hogy kit vettek fel. Engem visszavárnak a munkahelyemre, szóval ha fogják kérni, majd ősszel hozok munkahelyi papírt, amikor kezd a kicsi, de eddig (a jelentkezésnél) nem kérték.

De inkább hívd fel a helyi bölcsit, mert mindenhol más a helyzet!

2013. máj. 10. 13:54
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm a azoknak a szívtelen dögöknek akik azért lepontoztak 0-ra, mert megírtam az őszinte válaszomat!!!!

Nekik biztos nincsen Autista gyermekük, de még lehet!

2013. máj. 10. 14:23
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó! Nyilván azért pontoztok le, mert a válaszod nem volt hasznos. Az óvodában feltétel a szoba tisztaság, anélkül nem veszik be a gyereket. A tiedet azért vettek be, mert autista, nála nem kellett ezt a feltételt teljesíteni. Ha egy átlag anyuka menne az X eves gyerekével, hogy nem szobatiszta, de kell a társaság elutasítják.
2013. máj. 10. 14:39
 10/14 anonim ***** válasza:
60%
8-as egyáltalán nem hasznos a válaszod, az meg csak téged minősít, hogy autista gyereket kívánsz másoknak azért, mert azt se tudod hogy működik az óvodai felvétel.
2013. máj. 10. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!