Nagyon szűkösen élünk, szeretnék elmenni dolgozni. De nem nagyon értem a bölcsis dolgot. Hogy is van ez? Valaki volt hasonló cipőben?
Férjem pár hónappal ezelőtt még 120 ezret keresett + 5000 erzsébet utalvány + 5 ezer szép kártya. Én csak a gyest és a családit kapom mivel nem volt munkaviszonyom (egyetem alatt szültem). Férjem most már csak 60 ezret kap fizetést (ugyan ennél a cégnél), így nem tudunk sokáig fenn maradni.
Gyermekünk 2 éves. Hogyan működik ebben az esetben a bölcsibe adás?
Nincs más lehetőségem, férjem szülei meghaltak, nekem csak apukám él, de ő is sokat dolgozik, nem tudom kire hagyni, de muszáj lenne elmennem dolgozni.
Ennyit én is tudok.
De ha elkezdek munkát keresni, és ne talán fel is vesznek, akkor hogyan találjak hirtelen szabad férőhelyes bölcsit? Vagy nézzük a fordítottját: találok bölcsit, van hely is, de nem vesznek fel dolgozni sehová.
Ezért kérdezem, hogy járt e valaki hasonló cipőben? Esetleg hamarabb 2,5 évesen ha szoba tiszta belehet adni az oviba? (Ismerősöm beadta, 3 éves lesz a lánya novemberben és februártól ovis, de nem tudom ez hogyan működik)
Csak három éves kortól kötelesek felvenni az óvodába. Nagy többsége, ha beállítasz egy két és fél éves nem szobatisztával, akkor eltanácsol. Neked szerencséd volt.
Az óvodák nincsenek felkészülve a rendszeres pelenkázásra, nyilván meg lehet oldani, de az óvoda 3 év felettieknek szól, és elvárja, hogy 3 év alatt kialakuljon bizonyos önállóság, szobatisztaság önálló evés stb.
Oviba nem fogják felvenni. De ha a következő nevelési év során tölti a 3-t, és akarod is vinni, akkor most kell jelentkezni (nálunk a héten kellett, de van ahol már korábban), előfelvételesnek (= akkor kezd, amikor tölti a 3-t)!
Bölcsiben is szeptembertől kezdődik a nevelési év. Arra kevés az esély, hogy "pont most" felveszik a bölcsibe, de ha van hely, akkor ez sem kizárt. Ha most jelentkezel, akkor őszig még találhatsz munkát. Mi is jelentkeztünk, majd június elején írják ki, hogy kit vettek fel. Engem visszavárnak a munkahelyemre, szóval ha fogják kérni, majd ősszel hozok munkahelyi papírt, amikor kezd a kicsi, de eddig (a jelentkezésnél) nem kérték.
De inkább hívd fel a helyi bölcsit, mert mindenhol más a helyzet!
Köszönöm a azoknak a szívtelen dögöknek akik azért lepontoztak 0-ra, mert megírtam az őszinte válaszomat!!!!
Nekik biztos nincsen Autista gyermekük, de még lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!