A sok Hanna, Anna, Jázmin között én teljesen más nevet szeretnék adni kislányomnak, ez bűn?
10:
Tudsz szöveget értelmezni? Mert szerintem nem...
Mutass már rá, hol írtam egy szóval is pejoratívat ezen nevekre?? Neked üldözési mániád van.
úgy gondolom, hogy azért van nevünk, hogy megkülönböztessük magunkat a többiektől.
ha mindenki Anna, akkor mi értelme? :)
Eleg baj, ha szerinted csak a nev kulonboztet meg bennunket, a gyerekeinket egymastol.... Attol nem lesz Totkomlosfalusi-Csepegi Dzsesszika Alfonzina mas mint Szabo Eva, hogy negy szobol allo ritka neve an....
Egyébként már pont beírtam volna, hogy mi mit választottunk, de úgy döntöttem az ilyen "kedves, jóindulatú" válaszolók miatt, mint a 10, inkább nem írom be.
Sehol nem írtam semmi rosszat a nevekre! Az, meg, hogy 3 éve top listásak, bármelyik statisztika kimutatja, SZÓVAL CSAK tényeket közöltem, nagyokos...
Nyilván nem bűn....
Az én környezetemben most sok kismama van. Nagyjából tudom, hogy ki milyen nevet választott.
Semmi "különösek", csak mindig a "szokásos" nevek jönnek arra a válaszra, hogy "mi lesz a neve?" (Lili vagy Lilien vagy Liliána, Anna, Jázmin, Hanna, Csenge, Zoé, Szonja, Zsófia, Viktória, Eszter. Vagy fiúknál Bence, Bálint, Dávid, Dániel, Levente, Máté, Zalán.) Szinte meg sem lepődik az ember, hogy egy újabb Lili vagy újabb Anna, Máté, Bence születik a ismerőseinél.
Így sokszor jó "más" nevet is hallani.
8:
Viktórián gondolkoztunk, de mivel én is az vagyok, elvetettük. A Dzsesszikát sem sértésnek szántam, hanem valahogy utalni rá, hogy nem a kisebbség által előszeretettel adott nevekre gondolok...Sajnálom, ha sértésnek jött le. Amit te adtál a kislányodnak, valóban nem gyakori, és szép is.
Nincs közte, a választottunk, azok között, amiket írtál, sőt itt még Gyakorin egyszer sem említették az anyukák.
16:
Igen, valami ilyesmire gondoltam, amit írtál, valami más, kicsit újdonság. Csak látom itt is sokan szeretnek mást belelátni a kérdésbe...(Gondolok itt a korábbi melldöngetősre).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!