Előbújnak-e valaha az anyai érzések?
30 éves vagyok, 8 hetes a kisbabám. A terhességem nem volt tervezett, nem vágytam gyerekre (ennek legfőbb oka, hogy egyik családtagom terhessége tragédiába torkollott. Én akkor összetörtem, és azóta sem tudom megemészteni a bánatot). A férjem viszont akart gyermeket. A terhességem alatt már éreztem, hogy nem vagyok rendben, úgy éreztem, hogy idegen a baba, ennek ellenére amit lehetett, megtettem: egészséges ételeket ettem, kerültem minden káros szenvedélyt. Még a fájdalomcsillapító bevételét is kétszer meggondoltam, ha fájt a fejem. Nagyon hiányzott az érzés – ami a mai napig is hiányzik – hogy szeretem a babámat. A környezetemben mindenki azzal nyugtatott, hogy megszeretem őt, majd amikor megmoccan a baba, majd amikor megszületik és a karomban tartom, majd amikor először rám nevet, majd amikor…
És én vártam az érzést, és nem jött.
Lesznek valaha anyai érzéseim? Az anyák napját végigbőgtem, de nem azért, mert olyan boldog voltam, hogy már én is anya vagyok (egyáltalán nem érzem magam anyának). Néztem őt, és arra gondoltam, hogy nem szeretem, és talán soha nem is fogom megszeretni. Gyötör a bűntudat, mert tisztában vagyok vele, hogy anyai szeretet nélkül nem lesz lelkileg egészséges a gyerekem, hiszen manapság már szinte minden lelki betegséget vissza lehet vezetni az anyai szeretet hiányára. Kérem, segítsenek/segítsetek. Akik szenvedtek/szenvednek ettől az érzéstől, kérem írják meg a történetüket. Nagyon sokat segítene.
Olvastam a neten egy levelet - [link] - Kedves Brigitta! Amennyiben olvassa a kérdésem – mert esetleg regisztrált erre az oldalra - , nagyon kérem, írja meg, sikerült-e meggyógyulnia, és megtalálnia a boldogságot.
Kedves harmadik válaszoló!
Az egyik közeli hozzátartozómmal történt a tragédia, többet nem írhatok. A gyermeke súlyos beteg, ami a szülés következménye. Mióta megszületett, azóta rettegtem a szüléstől, gyerekvállalástól. Persze nemcsak ez lehet az oka a problémámnak.
Kedves Kései Sirató!
Köszönöm neked is, hogy írtál. CSak reménykedni tudok, hogy valóban így lesz, ahogy mondod. Talán még időt kellene adnom magamnak, és az a gond, hogy türelmetlen vagyok, állandóan várom az érzést.
Kedves Harmadik!
Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a babádat. Tényleg nem tudom, mi mást írhatnék, mert olyan abszurd ez a helyzet. Hiszen nekem van egy egészséges kisfiam, örülnöm kéne.
Kedves 12.!
Nagyon érdekes a történeted. Én is úgy éreztem a kórházban, hogy bárki, aki azt mondja, hogy szeretetben fel fogja nevelni, odaadtam volna neki a babát. Azon is elgondolkodtam, hogy elhagyom a férjemet, ő majd megad neki mindent, ami nekem nem sikerült. Bennem nem merült fel az ami benned: hogy elvette az addigi életemet. Ugyanis a terhességem előtti életem már nem hiányzik. Mindig csak a munkáról szólt, sajnos ki is égtem rendesen.
3-as vagyok :
biztows fogsz Neki örülni, még csak most szokjátok egymást !!
fáradt vagy és most szűltél...hormonálisan kivagy ....
egy év múlva meg ő lesz a szemed fénye :DDD
nekem már van 2 gyerekem, és az elő babánál meg kellett szoknom nekem is az anyaságot, szerettem elejétől fogva de nem azt éreztem amit most, vagy amit a másodiknál már a babavárás alatt....
az első baba tett anyává igazán, ő tanított meg szeretni!!!!!! de idő kell hozzá!!!!
tuti szeretni fogod!! csak ne stresszelj ezen!!!
amúgy ha megbetegedne ( ne adj Isten !! )) tuti terljesen kilennél és azt éreznéd már most h belehalsz !!! (soha ne kellejen ezt érezned!! )
3-as vagyok :
bocsi hogy értetlenkedtem, csak nem értettem pontosan először mi a szituáció...
kicsit fáradt vagyok ---
Kedves Válaszolók!
Megfogadtam a tanácsokat. Két hetet töltöttem a pszichiátrián, nagyon súlyos állapotban mentem be. Már élni sem akartam. Kaptam antidepresszáns gyógyszert és szorongásoldót. Pszichológussal is beszélgettem. Talán már jobb a helyzet, de a pszichiáter szerint hosszú folyamat, mire kialakul az igazi szeretet. Köszönöm a válaszokat.
Nagyon jól tetted, ügyes vagy!
És ha mindenzt nem csak magadért, hanem a gyerekért is, akkor az már nagyon sokat jelent!! Egy jó kezdés után további sikereket!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!