Vajon el fogom érni valaha, hogy a nagyszülők figyelembe vegyék az én kéréseimet, vagy ez teljesen reménytelen?
Olyan ételeket, tárgyakat hoznak a gyerekeknek, amire már többször mondtam, hogy erre fölösleges költeni, mert
1. nem engedem megenni
2. a gyerekek nem szeretik
3. nem fogom ráadni
Megbeszéltük, hogy szép gesztus, de így fölösleges kiadás, ha nem hoznak, semmi baj, de ha hoznak, olyanra költsenek, ami elfogy/használjuk.
Nem akarlak megriasztani, de valószínűleg soha.
Nálunk anyósom hasonló, csak ő sokkal durvább eset... mondok valamit, hogy ne, erre direkt...
A 8 hónapos lányom a következőket kapta tőle a névnapjára szerdán:
1. M-es méretű, 16-18 éves lányokra való, divatjamúlt fehérnemű szettet (bugyi+melltartó) - Nem viccelek!
2. 39-es fehér, ősrégi jégkorcsolyát... - Még mindig nem viccelek!
3. Egy csomag jégkrémet.
Mint említettem, a csajszim 8 hónapos.
Én már nem is szólok semmit, felesleges, úgyis megy a saját feje után. Van egy dobozunk, abba gyűjtjük az ilyen szirszarokat, fent a padláson.
Valószínűleg feleslegesen küszködsz, ha eddig nem sikerült.
A végén úgyis az lesz, hogy a gyerekek szemében belőled csinálnak mumust: "Mert anyád nem engedi!"
Tudom, hogy bejöhet ez a mumus dolog, de rájukhagyni sem fogom, hiszen akkor elérték a céljukat, márpedig ahhoz a kevés dologhoz ragaszkodom - ezért nem értem, hogy ezen mit nem lehet betartani?
tündéri rózsaszín kabát - a kisfiamnak
kőkemény, használhatatlan gyurma
olyan ízű ételek, amit egyik sem szeret
8 évvel nagyobb ruha stb.
Nekem 2 éves a fiam és a nagynéném hoz mindenféle hülyeséget. Ezt kapta tőle a fiam szülinapjára:
Hercegnős kisszék
Eperkés falmatrica
egy 5-6 éves fiúra való kilyukadt mackónadrág
valami rózsaszín babás ágytakaró
egy 35-ös méretű elszakadt rózsaszín papucs
egy rég lejárt almalé
Szerinte egy 2 évesnek mindegy milyen dolgai vannak és minden gyerek szereti a rózsaszínt
Már ezerszer mondtam neki hogy NE hozzon rózsaszín dolgokat mert úgyis a szomszéd kislánynak adom(legalábbis ami jó állapotban van) a többit pedig kidobom.
Persze, magyarázd nekik, csak ne idegesítsd fel magad, mert reménytelen.
Előbb - utóbb a srácok fognak rájuk szólni, hogy de hülyeséget vettél, nagyi.. Majd néznek bambán.
Na, az lesz a te elégtételed.
1-es es 7-es valaszolok: Ez most komoly???
Bocsi de akkorat rohogtem pedig tudom,hogy nem vicces de gondolom kinotokba ti is csak ezt teszitek.
Bocsanat,hogy erdembe nem tudtam valaszolni a kerdesre(nincs anyosom,regen meghalt).
Ha valaki alapból nem érti meg a dolgokat, akkor hiába téped a szádat sajnos...
Anyukám soha nem hoz úgy semmit a gyerekeknek, hogy ne kérdezze meg előtte, hozhatja-e (nem egy kiló banánra gondolok, mert tudja, hogy azt igen, de pl. még ruhát sem vesz nekik úgy, hogy ne beszélné meg előtte, vagy úgy hozza el, hogy becserélhető, ha nem tetszik), anyósom viszont nekem is hibbant.
A fiam 4 kilóval, 58 centivel született, egy hónaposan eljött meglátogatni és hozott egy csomó használt rugit, amit kapott valahonnan - koraszülött ikreké volt. :-)) Nem gond, hogy használt, ha jó állapotú és normális helyről származik, de a méret.... :-))) Most a nagyobbik lányom babái hordják. :-)) A lányomnak is hozott használt rucikat, két éves korában pl. 164-es méretű nadrágokat és megkérdezte, miért nem adom rá....
Szoktuk mondani neki, hogy ne hozzon gagyi kínai játékokat, de hiába. Évente max. kétszer látogatja meg a gyerekeket (nem ismernék meg a kölkök az utcán, olyan keveset látják), de olyankor hoz egy rakás marhaságot, amit már csak azért is sajnálok, mert full pénzkidobás neki is.
A napokban felhívott, hogy hányas cipőt hord a fiam, mert nézett neki. Finoman igyekeztem felhívni a figyelmét, hogy nem jó a gyerekre próba nélkül cipőt venni, de nem hallgat rám.... Turis ruhát is simán adok a gyerekekre, nem vagyok túl kényes, örökölni is szoktunk és mindig örülök neki, de cipőt csak jó minőségűt veszek... Mindegy, ha véletlenül beletrafál, akkor rendben, ha meg nem, majd odaadjuk rászoruló családoknak (elég gyakran kerülnek oda anyósom által hozott cuccok).
Arra már nem is reagálok, amikor hozza a tejbevonómasszából készült csokifigurát, ha egyszer esznek belőle a gyerekek, nem halnak meg, de úgyis max. belekóstolnak csak, mert ha édességet veszek nekik, akkor csakis jó minőségűt, így meg sem eszik az akármilyet...
Szóval szerintem hagyd a fenébe, mosolyogj szépen, amikor kapod a cuccokat, ugyanis baromira be tudnak sértődni, ha le akarod beszélni a fölösleges dolgok megvásárlásáról. Aztán ami nem jó nektek, azt továbbadod. Jobb a békesség, tudod... :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!