Miért etetik folyton a gyerekeimet a nagyszülők, ahelyett, hogy tartalmasan eltöltenék vele az időt?
Úgy meguntam, hogy semmi másról nem szólnak a látogatások: egyél csokit, túró rudit, igyál üdítőt, most süti van, keksz és nápolyi - ráadásul mindenzt próbálják titokban, mert tudják, hogy akkor rendes ételt két falatnál többet nem fognak enni, így ebéd előtt csak ingerlik ezekkel őket, mert én meg nem engedem meg. (Hozzáteszem, mi felnőttek, akármelyikünk, soha nem kaptunk ebéd előtt fél órával egy kosár édességet.)
Ugyanakkor ha játszani kellene vele, azt nem, "most inkább nézd a mesét", "bekapcsolom a tévét, nektek úgysincs ilyen csatornátok" (amit nagy nehezen kikapcsoltak ebédidőre), "most inkább egyél" (már megint), "most én főzök", vagy egyszerűen elővesznek a gyerekek valami játékot, de végül sosem jutnak el oda, hogy leüljenek melléjük, mert csöngettek, mert felforrt a víz, mert most ezt elteszem, mert, mert, mert.
Tehát MI játszunk a gyerekekkel, nekünk hozzák mutogatni a legóépítményt, a felöltöztetett babát, a beállított kiautókat - mert a nagyszülőknek 3-szor kell szólni, hogy egyszer odafigyeljenek, és megunják a gyerekek.
Huuu, komolyan, még azt is bele akartam írni, hogy "pedig maximum 2 órát töltünk ott" :)
De ez a két óra is kezd kibírhatatlan lenni.
Ezt már próbáltam én is, hogy ebéd után megyünk, de akkor főleg tömnék őket, mint a libákat, plusz még amiatt is sértődés volt, hogy azért nem eszünk ott, mert nem szeretjük a főztjüket. Bár ha a gyerekek nem esznek repetát (márpedig nem szoktak), akkor rögtön ugyanez van: "biztos rossz", "miért nem ízlik?", "ha nem eszel többet, akkor nem is volt jó" - állandóan ezzel próbálják zsarolni őket. Komolyan olyan nyomasztó, én meg tanítom őket, hogy nyugodtan, bátran és határozottan mondjanak nemet, nem kell engedni ennek a lelki terrornak.
Bár bevonnák valamilyen értelmes munkába! De azt nem, mert "te ezt még nem tudod".
Énekelni nekik? Üljön le a tévé elé...
Nálunk játszanak a nagyszülők a gyerekkel, ezzel nincs gond, de az evészet engem is kiborít.
Anyósomék feszt tömik a gyereket, pedig nem egy ágrólszakadt egyébként sem, de annyiszor eszik, ahányszor adnak neki, ez meg persze tetszik nekik. Én is már kértem szépen, kértem csúnyán, hogy ne etessék állandóan a gyereket, jól összeveszünk miatta állandóan.
Nálunk is folyton ez van, de még velünk is, ha felmegyünk sosem azt kérdezik hogy vagyunk, vagy meséljünk valamit, hanem hogy mit eszünk, és ha nem akkor sértődés. Amióta megvan a gyerek, azóta még rosszabb, semmi más nem érdekli őket. Szerintem ez azért van, mert amikor ők voltak fiatalok akkor nagyobb volt a szegénység,nem volt ilyen választék, és az ételnek sokkal nagyobb értéke volt. Nálunk a dédi úgy hozza a banánt, mint valami kincset:)! Illetve igen, nem volt divat játszani a gyerekkel, mindig volt kaja, és tiszta ruha, és ennyi elég volt, más világ volt!
Mi is mindig alvás után megyünk, a lányom akkor már csak uzsonnázik, általában gyümölcsöt, és nem értik, folyamatosan tömnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!