Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én nem tudom a gyerekeime...

Alinaaa kérdése:

Csak én nem tudom a gyerekeimet időben eltenni aludni?

Figyelt kérdés

Itt mindenki olyan jókat ír-korán alvás. Nálunk ez nem működik. Nagyot(4) 9kor elteszem fél 10-10ig forgolódik, szenved. A kicsi fürdés után szopi, nem alszik el. 9kor szopi, ha el is alszik, de mi nem fekszünk le és pl kint vagyunk a szobából, felkel és csak velünk hajlandó elmenni aludni. Pedig nem zörgünk(tv, zuhany, teregetés....)

Tegnap 10kor felkelt, fél 11kor szopi és még nem aludt csak mikor mink is lefeküdtünk.

Hogy a fenébe csináljátok, hogy 8-9kor csönd van és alvás?

2011. dec. 2. 12:18
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Erre én is kíváncsi vagyok,mert az én 2,5 éves lányom sem alszik 1/2 10-10-nél előbb.Pedig sokszor fél 7-kor kel,délben alszik másfél-2 órát.És mégsem fárad el.Kint vagyunk a levegőn sokat(van úgy,hogy de.is,du.is több órát),fogócskázunk,puzzle-t rakunk,dominózunk-szóval fárasztjuk testileg-agyilag.Eredmény:apával ketten hamarabb elaludnánk,mint a lányunk.:-)
2011. dec. 2. 12:33
 2/25 anonim ***** válasza:

én pár hónapos korától az esti nyolc órai alváshoz szoktattam a fiam.most már két éves múlt,de szépen elalszik nyolckor

minden este ugyanaz a rituálé ugyanabban az időben(evés,fürdés,mesézés,lefektetés)

2011. dec. 2. 12:39
 3/25 krisztivan ***** válasza:
15 hós a fiam és nálunk sem megy az alvás.Nemrég arra jöttem rá,hogy ha csak 10-fél 11 felé alszik el este akkor átalussza az éjszakát.Ha sikerül is 9 felé elaludjon akkor fél óránként felébred és 2X legalább ébred olyankor éjszaka is.Nem túl jó hogy ennyire későn de így legalább kipiheni magát.Nappal 1X alszik kb.2 órát.
2011. dec. 2. 12:48
 4/25 A kérdező kommentje:

Szoktattam én a rendszerhez, ment is 2 hetet. aztán kezdte, hogy ringatni kézbe, volt olyan hogy az esti mesén, nyerítés után..... És ezt 3 naponta váltogatta.

Délben leteszem elalszik, de este nem...

Nem értem. Annyiszor olvasom, hogy fürdés evés alvás. Nálunk ez nem működik.... Miért? Mit csinálok rosszul?

2011. dec. 2. 12:56
 5/25 anonim ***** válasza:
lehet, hogy nekem van szerencsém a fimmal, de szerintem a napirend a lényeg. kb 4 hetes korától, mikortol beállít a szoptatási rend, 7 kor fürdött, és utána alvás. 1,5 éves, és a mai napig 7-fél 8 között fürdik, ahogy kijön a lépés. Majd egyből be az ágyába, fürdés után már nincs semmijen játék, tea a kezébe és alszik. Talán a egyszer volt olyan, hogy negyed 10 kor aludt el. általában 8, negyed 9 között már alszik,van hogy hamarabb. reggel 7 és 8 között ébred. akkor kelt korábban mikor fázott, most, hogy melegebben van öltöztetve alszik tovább. Éjszaka azóta nem kel , mióta nem szopizik(11 hónapos kora óta). Én a napirend, és a rendszer híve vagyok. nyáron voltunk esküvőn, és azt hittem pörögni fog, de nem, 8 ig birta, és esett össze. el keleltt vinnem lefeketetni. BArátnőméknél 3 fiú van, és ők kezdetektől 8 kor fürödtek, és a mai napig fél 9 kor már ágyba vannak. De biztos gyerek függő is, de szoktatás kérdése. Én is megszoktam, hogy fél 11 körül alszom el, és én sem bírok nagyon tovább fent lenni. egy hagyományos estén.Megszokás.
2011. dec. 2. 13:02
 6/25 A kérdező kommentje:
Rajtam nem múlik. Próbáltam 7kor szopi(fürdés után) és letettem. Nyerítés, és ahogy kivettem nekiállt játszani. Gondoltam korán van. 9kor szopi letettem-többnyire elalszik,DE 10 perc és fent van és nem alszik el csak ha mi is megyünk aludni, persze megint mellre, nem alszik el, majd csak ha lássa, hogy mindenki fekszik és alszik(se olvasás, se gép) kicsit beszélget és elalszik, de többnyire én is, aztán apa morog, hogy róla meg ,,el lett feledkezve,,.:(
2011. dec. 2. 13:20
 7/25 anonim ***** válasza:

Legyél következetes. Ha felkel, akkor vidd vissza az ágyába, ha kell, akkor hatvanötször is egy éjszaka. Nálunk csak így működött, hogy nem engedtem ezeket. A lányok tudják, hogy este kilenc van, alvásidő. Ha még egy kicsit zizegnek is a takaró alatt, egymással beszélgetnek, azért nem szólok rájuk, viszonylag gyorsan el is alszanak.

Tudják, hogy kint vagyunk, ha bármi van, biztonságban vannak, de az alvásidő az alvásidő, nincs már játék, nincs kijövetel a nappaliba.

Muszáj, különben semmilyen otthoni szabályt nem fognak betartani, ha engedsz nekik.

2011. dec. 2. 13:20
 8/25 anonim ***** válasza:

Hány éves a kicsi? Van saját ágya külön gyerekszobában?

Ne hagyd, hogy nálatok aludjon el rendszeresen, mert a fejetekre nő!

Ez nagyon rossz megoldás, amit írsz:"10 perc és fent van és nem alszik el csak ha mi is megyünk aludni, persze megint mellre, nem alszik el, majd csak ha lássa, hogy mindenki fekszik és alszik(se olvasás, se gép) kicsit beszélget és elalszik, de többnyire én is, aztán apa morog, hogy róla meg ,,el lett feledkezve,,.:("

Naná, hogy morog a férjed.

2011. dec. 2. 13:23
 9/25 anonim ***** válasza:
én isz tudom, neked ajánlani, hogy ne engedj, ha kell vidd vissza az ágyába, nekem is volt hogy próbálkozott a fiam, kiabált, sírt, akkor bementem felvettem, majd visszatettem és kijöttem..de ez csak pár nap volt, majd ismét visszarázódtunk a rendszerbe. viszont, ha anyukám fekteti le, akkor nem alszik így el, mert tudja, ha kiabál neki, akkor mama kiveszi, és van még játék...okosak ők nagyon. azért mondom, hogy légy következetes, emrt nekem volt, hogy azt cisnálta a fiam, hogy szó szerint meghánytatta magát, mert nem vettem ki, de rájött azzal sem ér el semmit.persze megijjedt, mert komoylan nem gondolta, csak tudta, erre ugrom, és rohanok hozzá, mert előtte volt egy hasmenés-hányás vírusunk.de azt megcsinálta, hogy öklendezett, és mikor befutottam, akkor röhögött, de annyira, hogy csapkodta az ágyat, figyelemfelkeltés volt. akkor kellett következetsenek lennem, mert hosszú távon is ez a lényeg, a következetesség, mert ha egyszer is engedek, akkor megérzi:-) próbáld meg 8 kor fürdetni, az egy köztes idő. pár nap alatt megszokja.nektek is kell apával az esti nyugalom:-)ja, és éjjelifényt próbálj neki betenni.
2011. dec. 2. 13:36
 10/25 A kérdező kommentje:

a nagyobbik 4-nincs gond, elalszik max fél 10re(ha van ovi alszik, ha nincs későn kel)

a kicsi 5 hós.- velünk van 1 szobába, de talán csak 1x aludt el köztünk, a kiságy az övé. Könnyű mondani, hogy nem viszem ki, visszateszem, nem teszem mellre.

-nem viszem ki: akkor még annyi időm sincs rakodni-intézni a nagyot...

-kiságyba képes köhögésig nyeríteni

-mellen alszik el

Na most segítsetek

2011. dec. 2. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!