Csak én nem tudom a gyerekeimet időben eltenni aludni?
Itt mindenki olyan jókat ír-korán alvás. Nálunk ez nem működik. Nagyot(4) 9kor elteszem fél 10-10ig forgolódik, szenved. A kicsi fürdés után szopi, nem alszik el. 9kor szopi, ha el is alszik, de mi nem fekszünk le és pl kint vagyunk a szobából, felkel és csak velünk hajlandó elmenni aludni. Pedig nem zörgünk(tv, zuhany, teregetés....)
Tegnap 10kor felkelt, fél 11kor szopi és még nem aludt csak mikor mink is lefeküdtünk.
Hogy a fenébe csináljátok, hogy 8-9kor csönd van és alvás?
én pár hónapos korától az esti nyolc órai alváshoz szoktattam a fiam.most már két éves múlt,de szépen elalszik nyolckor
minden este ugyanaz a rituálé ugyanabban az időben(evés,fürdés,mesézés,lefektetés)
Szoktattam én a rendszerhez, ment is 2 hetet. aztán kezdte, hogy ringatni kézbe, volt olyan hogy az esti mesén, nyerítés után..... És ezt 3 naponta váltogatta.
Délben leteszem elalszik, de este nem...
Nem értem. Annyiszor olvasom, hogy fürdés evés alvás. Nálunk ez nem működik.... Miért? Mit csinálok rosszul?
Legyél következetes. Ha felkel, akkor vidd vissza az ágyába, ha kell, akkor hatvanötször is egy éjszaka. Nálunk csak így működött, hogy nem engedtem ezeket. A lányok tudják, hogy este kilenc van, alvásidő. Ha még egy kicsit zizegnek is a takaró alatt, egymással beszélgetnek, azért nem szólok rájuk, viszonylag gyorsan el is alszanak.
Tudják, hogy kint vagyunk, ha bármi van, biztonságban vannak, de az alvásidő az alvásidő, nincs már játék, nincs kijövetel a nappaliba.
Muszáj, különben semmilyen otthoni szabályt nem fognak betartani, ha engedsz nekik.
Hány éves a kicsi? Van saját ágya külön gyerekszobában?
Ne hagyd, hogy nálatok aludjon el rendszeresen, mert a fejetekre nő!
Ez nagyon rossz megoldás, amit írsz:"10 perc és fent van és nem alszik el csak ha mi is megyünk aludni, persze megint mellre, nem alszik el, majd csak ha lássa, hogy mindenki fekszik és alszik(se olvasás, se gép) kicsit beszélget és elalszik, de többnyire én is, aztán apa morog, hogy róla meg ,,el lett feledkezve,,.:("
Naná, hogy morog a férjed.
a nagyobbik 4-nincs gond, elalszik max fél 10re(ha van ovi alszik, ha nincs későn kel)
a kicsi 5 hós.- velünk van 1 szobába, de talán csak 1x aludt el köztünk, a kiságy az övé. Könnyű mondani, hogy nem viszem ki, visszateszem, nem teszem mellre.
-nem viszem ki: akkor még annyi időm sincs rakodni-intézni a nagyot...
-kiságyba képes köhögésig nyeríteni
-mellen alszik el
Na most segítsetek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!