Csak én nem tudom a gyerekeimet időben eltenni aludni?
Itt mindenki olyan jókat ír-korán alvás. Nálunk ez nem működik. Nagyot(4) 9kor elteszem fél 10-10ig forgolódik, szenved. A kicsi fürdés után szopi, nem alszik el. 9kor szopi, ha el is alszik, de mi nem fekszünk le és pl kint vagyunk a szobából, felkel és csak velünk hajlandó elmenni aludni. Pedig nem zörgünk(tv, zuhany, teregetés....)
Tegnap 10kor felkelt, fél 11kor szopi és még nem aludt csak mikor mink is lefeküdtünk.
Hogy a fenébe csináljátok, hogy 8-9kor csönd van és alvás?
"-kiságyba képes köhögésig nyeríteni" egyrészt kiságybaN, másrészt mi az, hogy nyerít??
"-mellen alszik el" szoktasd le, hogy ne ott aludjon el.
Már segítettünk. Legyél következetes. Aludjon a saját ágyában.
Éjjeli fény van. csak mellen alszik el, úgyhogy úgy állítottam be, hogy evés előtt fürdés, és aztán szopi.
És ezt többnyire 7 és 9(2 óránként eszik). Nyerít, kijövök, tovább nyerít, felveszem, visszateszem, tovább nyerít.......És ezt játsszuk? Én megpróbálhatom, de szerintem ez már volt. Most hogy dícsérgettem a déli alvást, az is elmaradt....
De ma megyünk mikulásozni az ovihoz, úgyhogy mindegy majd alszik a kocsiba.
Ok. De a mellen elalvásról: volt egy kérdésem(félig ehhez fűződő). Azt kaptam, hogy minek akarom leszoktatni, milyen jó az , nem kell ringatni, meg csak megnyugszik, meg kötik valamihez az alvást......
Ma bevetek mindent(1-2 napig). Meglátom mi lesz.....
Amúgy meg a következetesség ment addig, amíg tudtam, hogy tuti elalszik. Hagytam nyűgölődjön. De most ez teljesen más nyerítés-fáj hallgatni:(
Bocsi, de lovad van? :D Milyen az a nyerítés? :) :) :)
Az egyik lehető legrosszabb tanácsot kaptad azzal, hogy mellen kell elaludni a gyereknek. Erre szoktattad így rá, és nem arra, hogy nyugodtan elaludjon a saját ágyában.
Nem vagy egyedül. Mi általában elmegyünk aludni 8-kor de 9:30 előtt nincs alvás.
Sajnos megszokta, hogy ottmaradok vele míg elalszik, már nem engedi, hogy kimenjek a szobából tehát végig kell néznem a vergődését.
Szegény nem száll ki az ágyból csak forgolódik, tornázik, dumál, de nem kéoes aludni. Próbáltam már mindent, simogatni, mesélni, énekelni, csöndben maradni, de ddig még nem találtam meg a megoldást. Pedig fáradt, reggel 6-kor kelünk a bölcsi miatt, és sokszor még a fél 10-es fekvéssel is felébred reggel mielőtt ébreszteném.
Jézusom, nyolctól akár fél tízig is ott ülsz a gyerek szobájában? O.O
A férjed mit szól ehhez?
Szia!
Az én lányom is igencsak rossz alvó. 3 éves, és nálunk is januárban jön a tesó:)
Tudom, hogy én rontottam el az alvási, elalvási szokásait. Egyedül nem tud elaludni, a mi ágyunkban elalszik, utána kitesszük az ágyába. 1-2 körül felébred, és visszajön közénk. November elején kapott a szülinapjára új ágyat, de ez sem hatotta meg. Próbáltam hagyni sírni, de képes órákon át ordítani magából kikelve. Nem vagyok képes sajnos ezt napokig csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!