Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem érzem azt, hogy...

Miért nem érzem azt, hogy belőlem valaha is jó szülő lenne?

Figyelt kérdés

18 vagyok,de nem szeretnék kisgyereket, a jövőben. Nem azért mert nemszeretem őket....Imádom a gyerekeket. De hatalmas felelősségnek tartom a gyereknevelést és 100%san jó szülővel nem találkoztam. Azt érzem, hogy én csak tönkre tenném a gyerekemet, meg nem igazán tudna jó dolgokat örökölni tőlem. Enyhe önbizalomhiánynak is betudható, de sztem itt ennél kicsit többről van szó.

Élet,felelősség, pénz....

2013. márc. 10. 22:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

18 évesen még én is ugyanígy gondolkodtam és éreztem, mint Te. Ez idővel megváltozik, másra lesz igényed, mint most.

Mád fog örömöt okozni, mint most. Amíg tizenévesen egy nő menekülne otthonról, úgy később annál inkább vágyik majd családra.

2013. márc. 10. 22:42
 2/8 anonim ***** válasza:
Pontosan ezért nem vállalnak (jobb esetben) 18 évesen gyermeket. Majd ha érettnek érzed magad, meg lesz a megfelelő anyagi háttér, normális párkapcsolat, akkor jöhet a baba. Tőlem sem örökölhetett volna sok jót, szerencsére csak a külsőt kapta tőlem, a többi az apukától van.
2013. márc. 10. 22:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:) Ez nyugtató hatással volt rám. Megkönnyebbültem kissé. Kellet, h valaki ne szívtelenezzen le :)
2013. márc. 10. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Túl szigorú vagy magaddal!

Amúgy teljesen normális, hogy ilyen fiatalon, kellő élettapasztalatok nélkül, az ismeretlentől félve így gondolkodsz. Tényleg nagy felelősség, de nem is kell elsietned.

Én 35 évesen vállaltam az első gyermekemet. De mostanra már megteremtettem magamnak az egzisztenciát, karriert építettem, mindenem megvan. Most itthon vagyok, és babázok. Más dolgom nincs. Ezt így érdemes csinálni szerintem.

2013. márc. 10. 22:46
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A lányunk születése előtt egy évvel tudod mi voltam? Egy felelőtlen, éretlen ember. Egész nap csak buliztam, ittam, lenn lógtam az utcán. Rosszul voltam, ha gyerekre gondoltam. Aludtam a Keletiben, összefeküdtem rossz emberekkel, füvet szívtam, kannásbort vedeltem. Ha most találkoznék az akkori önmagammal jó nagy pofont lekevernék neki. Bár ezek mind kellettek ahhoz, hogy értékelni tudjam azt, ami most van.
2013. márc. 10. 22:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat, nem a születése előtt, hanem a fogantatása előtt. :)
2013. márc. 10. 22:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van! :) Köszönöm!
2013. márc. 11. 08:55
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én a mai napig azt gondolom, hogy nem vagyok „elég jó szülő”, pedig már iskolás a gyerekem, és tisztában vagyok vele, hogy a „100%-ig jó szülő” csak egy idea, és minden gyereknek az ő szülője a jó, a lehető legjobb.

Mégis folyton őrlődöm az óriási felelősség miatt, aggódom, hogy jót teszek-e a gyereknek, lelkiismeret-furdalásom van, ha goromba vagyok (pedig tudom, hogy mindenkinél elpattan néha a húr, és nem verem, nem kínzom nyilván a gyerekem), és azt érzem, ami jó tulajdonsága van, az természetes, az születési adottság, a rosszak viszont miattam vannak, mert elbénáztam valamit.

Szóval szerintem az a megoldás, ha nem gondolkodik az ember, vagy ha „zsigeri anya”, aki meg van győződve róla, hogy ő mindent jól csinál, nem kételkedik magában. Hogy irigylem én ezeket az embereket! :) De hát sajnos azt nem lehet befolyásolni, hogy valaki alapvetően elemzőbb, kételkedő, gondolkodó típus, vagy sem.

2013. márc. 11. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!