Miért van az, hogy egy 23-25éves nőt fiatalnak tartanak sokan az anyasághoz? Nem ez lenne a legjobb idő?
Mert sokan 23 évesen épp végeztek vmi felsőoktatásban és még egy percet se dolgoztak.
Kitolódott az önállóság kora valahogy. Biológiailag gondolom a legjobb időszak de más értelemben meg nem annyira.
Nehéz elképzelni hogy egy átlagos 23 évesnek saját lakása van megélhetése, félretett kis pénze vagy 2 év munkaviszony ami után jár a gyed stb.
Persze lehet a párja meg idősebb jóval és jobban áll, de ez közel se biztos, lehet hogy kb. ugyanígy áll mint a lány.
Sokakat segíthetnek szülők ugye, de azért arra se annyira jó apellálni hogy majd a szülők segítenek.
Mások ezt gondolhatják erről szerintem, legalábbis ezeket hallottam még érvként.
Nekem semmi véleményem nincs az életkor tekintetében a gyerekvállalásról mert van 30 as ismerősöm is aki kicsit felelőtlen típus,nem marad meg egy munkahelyen, tanulgat inkább egyik tanulmányból csap a másikba, a szülei segítik ki mindenben (és ez így is marad szerintem örök életére) tehát ha úgy nézzük ő sose fog megérni az anyaságra.
Más meg mondjuk 18 éves kora óta dolgozik és 5 éve félretesz stb. és 23 évesen jobban áll.
Én túl fiatal lettem volna 23 évesen az anyasághoz. Főleg azért, mert még tanultam, tehát nem tudtam volna eltartani a gyereket. 24 évesen kezdtem el dolgozni. Másrészt nem is akartam még akkor gyereket.
A véleményem az, hogy van aki érett rá 23 évesen, van aki nem és aki nem érett rá, vagy nincsenek meg a gyerekvállalás minimális feltételei annak nem ez a legjobb idő.
Szia!
Lassan betöltöm a 25-öt,van egy 4 hónapos lányom.Van egy férjem,saját lakásunk van,kocsink,hitelünk nincs.Én dolgoztam a terhesség előtt,egy nagyon jól fizető munkahelyen,a férjem szintén jól keres.Tartalékunk is van.Örülök,hogy így alakult az éltünk,hogy ekkor tudtuk vállalni a babát.Szerintem ez lenne a legideálisabb életkor,de sajnos sokaknak ekkor még nincs meg a megfelelő anyagi háttér.Anélkül pedig nem lehet gyereket vállalni.
Manapság "divat" lett azzal foglalkozni, hogy ki mikor vállal gyereket, na meg a másik pénztárcájában való turkálás. Ez gusztustalan szerintem, mindenki jobban tenné, ha a saját dolgával foglalkozna. Meg ez a nincsenek meg az anyagi feltételek meg satöbbi duma.
Az én véleményem: Mindenki akkor vállal gyereket, amikor jónak látja. Más idegeneknek ehhez meg semmi köze nincsen.
Kedves első! Szó szerint ezt akartam írni:
Biológiailag lehet, hogy ideális ez a kor, viszont ma egzisztenciálisan nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!