Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy manapság egy 21-2 éves lány munka, rendes háttér nélkül szül?

Figyelt kérdés
A volt osztálytársaim, évfolyamtársaim közül már többnek is vagy van gyereke vagy hamarosan lesz... persze mindegyiknek besikerült gyerek, se házasság, még a pasijuknak sincs biztos, normálisan fizető állása, nemhogy nekik. Ezek nagy része nem rendelkezik valami magam képesítéssel, faluról jöttek... dehát akkor is kicsit sok nekem, néha már azt érzem, nekem is szülnöm kéne?! Tényleg a szülők nyakára, nulla vagy minimálbérnyi jövedelem mellé kell szülni?
2013. ápr. 22. 19:29
1 2 3 4
 31/37 zabmester ***** válasza:
29-es, látod, már az én válaszom is elindult a "lejtőn" :D Lesz még az enyém is 50 körüli, ha nem rosszabb :) Őszintén szólva csak azért zavarnak az ilyen lepontozók, mert egy értelmes, építő jellegű vitában én ezer örömmel részt veszek, de egy ilyen pirospacsival mit lehet kezdeni? Pedig nyilván akad itt olyan, akinek nem tetszett, amit írtunk, engem speciel érdekelne, hogy miért nem, de hát ha nem mondja, akkor nincs miről beszélni.
2013. ápr. 23. 12:21
 32/37 anonim ***** válasza:
Mindig mindenki le van szavazva és nem csak a kérdező szavazhat hanem bármelyik válaszoló is.
2013. ápr. 23. 17:42
 33/37 anonim ***** válasza:
39%

Eszméletlen nagy felelőtlenség.

De a fiatal anyukáknak is van két fajtája: az egyik, amikor terhes a lányka, de szerencsére a nagyszülők meg a pasi tudják pénzelni a lányka szülés utáni sikereit.Az ilyen, ugye büszke magára és igazi hősnek titulálja magát, hogy gyerek mellett milyen sok mindent elért...igen...csak épp azt felejti el mondani, hogy annak a sok mindennek kb a negyedét ha ő csinálta.

Aztán van egy másik csoport és ebbe tartozott bele az anyukám is, aki a tökéletes semmibe szült. Apukámmal mondjuk azóta is együtt vannak, de az égvilágon semmijük sincs. Nagyon fiatalok voltak, mikor megszülettem és mivel alapból mind a ketten szegény családból származtak így alájuk senki nem tolta a pénzt, hogy "Tessék drága, menjél egyetemere, meg menjél nyelvvizsgázni, majd mi addig vigyázunk a gyerekre". Senki nem tudott nekik segíteni 20 év nyűglődés jutott ki nekik, mert nem volt semmilyük, engem meg ugye + később a hugomat nevelniük kellett. Mind a ketten minimálbérért dolgoznak, sőt valamikor még azt se kapják meg és mindezt azért mert már tizenévesen elveszett a lehetőségük, hogy legyen belőlük valaki, hogy tanuljanak.

Becsülöm és tisztelem őket, de belül tudják ők is, hogyha óvatosabbak lettek volna, akkor lehet mostanra jobb életük lenne...hogy talán tudnák a gyerekeiket támogatni valamivel.

Szóval üzenném minden olyan tininek vagy épp csak 20-nak, aki már alig várja, hogy akciózzon az épp aktuális párjával, de tudja magáról meg a pasijáról is, hogy szegény, mint a templom egere, hogy legalább annyi esze legyen, hogy normálisan, előretekintően védekezzen!!! Különben több évtizedes szenvedés vár rá és, mikor majd felnő a gyerek nem biztos, hogy hálás lesz a nyomorért, ami kijárt neki.

Ja és a szintén nincstelen nagyszülők sem fogják megköszönni, hogy a leheletnyi kis nyugdíjukból megint egy éhes szájat kellett etetniük, mert a kislányuk nem tudta összecsukni a lábait vagy épp a fiuk volt olyan ügyes és nem húzott gumit.

Nyugodtan lehet lepontozni, de ez sajna tapasztalat...

20/L

2013. júl. 6. 15:39
 34/37 anonim ***** válasza:
36%
Utolsó,figyelj ítélkezni könnyű,de ha teherbe esnél már nem lenne olyan könnyű a döntés,már ha hallottál róla nincs 1005os védekezés..de nem is vitatkozom veled,felesleges,nagy a szád,mert nem tudod milyen 20 évesen teherbe esni
2013. júl. 6. 18:50
 35/37 anonim ***** válasza:
36%
Nevetséges,hogy sokan azt hiszik aki 21-22 évesen szül nyomorba szül,ez Magyarország,ez a magyar mentalitás,belerúgni a másikba,másikat fikázni,ítélkezni az megy,általánosítani...de mit várjon el az ember ezen az oldalon is sok a életunt,kedvetlen ember aki saját idegességét,frusztráltságát máson vezeti le..undorító,de ez van ezeknek a véleményére személy szerint nem is adok,sajnálom,hogy ennyire boldogtalanok,és szűklátókörűek ezek az emberek
2013. júl. 6. 19:03
 36/37 anonim ***** válasza:

Az, hogy nincs 100%-osan tuti fogamzás gátló módszer az igaz, de még így is el lehet kerülni a nem kívánt terhességet, ha valaki körültekintő és figyelmes.

Érdekes módon több ezer aktív nemi életet élő pár meg tudja előzni a bajt, ők vajon, hogy csinálják? Elárulom: ésszel!

Szóval, akármilyen jól is hangzik ez a kifogás, nem féltétlen állja meg a helyét.

2013. júl. 6. 19:24
 37/37 anonim ***** válasza:
36%
tudod mit nem igazán izgat mit gondolsz, látom azt hiszed te sz*rtad a spanyol viaszt szóval nem állok le veled vitatkozni nem süllyedek le a szintedre
2013. júl. 6. 19:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!