Kézzel írott 2 tanúval aláírt apai engedély külföldre utazáshoz korlátlan időre, érvényes e a gyermek kinn tanulmányaihoz?
Nem eus országba.
(tollal, kézzel írt A4 papírlapon)Vagy feltétlen szükséges a gyámügy jelenlétében engedélyt adni?
Az útlevél elkészítéséhez sincs semmi szükség a gyámügyre.
Ideiglenes vízum kérvényezéshez kell az apai engedély.
Ez a gyámügyes cucc csak a magyar hatóságoknak érdekes.
Nálunk az a helyzet, hogy elváltunk, a gyerekek nálam lettek elhelyezve, erről van végzés is és kijöttem egy EU-s országba velük. A volt férjem adott egy papírt (két tanú aláírásával), hogy inden gyerekekkel kapcsolatos ügyintézéshez hozzájárul (lakcímbejelentés, iskolai beíratás, stb). Amikor a gyerekeket beírattam az iskolába, akkor a bírósági végzést kellett volna beadni (lefordíttatva, ami egy vagyon) de sokkal egyszerűbb volt - és ezt el is fogadták - hogy az apa nyilatkozatát csatoltam, amit eleve az adott ország nyelvén írt.
Szóval szerintem a világ bármely országában nem fognak foglalkozni a magyar gyámügy engedélyével, az apa írjon meghatalmazást angolul (vagy ha tudtok az adott ország nyelvén), nekik az elég lesz. Nekünk a férjem még csatolta az útlevelének a fénymásolatát is (ahol a fotó meg az adatok vannak), mert a beiratkozáshoz kérték a szülők dokumentumait.
Azért kérdem hogy el merjek e menni ezzel a kézzel írott papírral vagy ne?
Nem e elküldenek a fenébe hogy nem jó semmire?
Konkrétan azt nem írta a papírra hogy mikbe egyezik csak hogy korlátlan időre mehetünk külföldre.
A korlátlan idő meg akármennyi lehet, szóval akár óvodába is járhat a gyerek addig.
És ha esetleg elfogadják ezt a papírt nem e kell még valami az apától, vagy személyes megjelenés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!