Hogyan lehet egy új terméket gyártani, és forgalmazni? Milyen előírásoknak kell megfelelni, hol lehet erről mindent megtudni?
még itt van ez is, én ezt a tételt húztam még, de mondjuk ez nem teljesen az amit kérdeztél, de lehet ez is segít valamit
De azt fontos tudni, hogy ugye a vonalkódnak is van több típusa, és az adott termékre a megfelelőt kell rakni!
Az első tizenkét számjegy az alábbi jellemzőket határozza meg:
1-3. számjegyek: a gyártási ország (Magyarország esetében 599)
4-12. számjegyek: egyrészről a gyártót jelölik, másrészről azt, hogy az adott termék hányadik a gyártó által készített listán
A gyártó számát aszerint határozzák meg, hogy hány darab termék (10000 vagy 100000) kódolási lehetőségét vásárolja meg. Természetesen, mivel csupán egy sorszám utal (az ország és a gyártó száma után) a termékre, külön kell a leolvasó (kereskedő) rendszerében hozzárendelni a termék valódi nevét. Így a fenti módon képzett számhoz a gyártón múlik, hogy mit is rendel hozzá, például csak a termék nevét, vagy eltérő kódokkal jelöli a méreteket is, esetleg ezen belül a színeket is külön kezeli.
ezt mondjuk a keresőből másoltam ki, mert már nem teljesen emlékszek rájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!