Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy reagáltatok volna erre?...

Hogy reagáltatok volna erre? (anyós kérdés)

Figyelt kérdés

Kislányom 2,5 éves, még nem szobatiszta, kaki már fél éve bilibe/WC-be megy, de a pisivel még hadi lábon áll.

Ha anyósomnál van soha nem pisil be, mindig szól Neki, ha kell. Nekem viszont nagyon ritkán. Elég gyanús volt, de nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki... Tegnap viszont anyósom beszélgetett a szomszéd nénivel, aki kérdezte tőle, hogy szobatiszta-e már a kislány. Mondta, hogy nem, majd suttogó üzemmódba váltott és elmesélte, hogy akárhányszor bepisilt nála a lányom jól elverte a fenekét. Nagyon felháborodtam ezen, szerintem nem akkora bűn ha egy 2,5 éves gyerek bepisil. Utána letagadta, hogy ezt mondta pedig szinte mellette álltam. Biztos hogy megtette mivel, ő mesélte, hogy a fia (férjem) másfél évesen délutáni alvásnál bepisilt őt is jól elverte...

Közöltem vele, hogy többet nem mehet a lányom közelébe... Ti mit tetetek volna a helyemben?

2013. ápr. 20. 13:17
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
13%

Azért nem kell itt cirkuszolni,gondolom nem elverte hanem rálegyintett a fenekére.Sokan nagyon el vannak tévedve,hogy már a kézre,popsira legyintés,kamaszkorban szájba vágás ha muszáj,rászólás,büntetés lelki sérülést okoz,akkor ha szép szó nem használ tizedszerre sem mit csináltok,édességgel,jutalommal zsaroltok és könyörögtök??

Kérdező,ne tiltsd el mégis csak a a mamája,viszont kérd meg hogy máskor hagyja rád az elfenekelést,ha csak nem arról van szó pl kiszalad az úttestre vagy ilyesmi.Kérd meg máskor ezért ne verjen rá a fenekére.nem el tiltani kell hanem kommunikálni.

2013. ápr. 20. 14:37
 22/35 anonim ***** válasza:
38%
De ahogy írjátok, GONDOLJÁTOK, hogy csak legyintett meg suhintott. Attól még nem lesz valóság, mert ti úgy gondoljátok, az történt.
2013. ápr. 20. 14:39
 23/35 anonim ***** válasza:
21%
Utolso! Ha veresre verte volna a gyereket, az anyja nyilvan eszreveszi amikor furdeti vagy a pelenkat csereli, nem gondolod?
2013. ápr. 20. 14:41
 24/35 anonim ***** válasza:
66%
Nem elég az, hogy a gyerek úgy megijedt, hogy ott nem mer bepisilni?
2013. ápr. 20. 15:14
 25/35 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nem azzal van itt a gondom, hogy rácsapott a fenekére. Engem apáék kétszer fenekeltek el kiskoromban, de azért mert olyat csináltam, miért megérdemeltem.

Na de azért mert a kislány bepisil? Szegényt annyira megfélemlítette, hogy már nem mer pisilni.

Persze, nézzük a jó oldalát, nagymama leszoktatta a pisilésről.

Na de ezt nem így kéne. Természetes dolognak kellene lennie, hogy a kislány egy idő után magától szól, rá kell vezetni őt, stb. És nem megfélemlíteni!

2013. ápr. 20. 15:44
 26/35 anonim ***** válasza:
47%

Tök jó, hogy itt habzó szájjal kampányolnak egyesek a verés mellett. Leírod a véleményed és kész, mit kell kardoskodni a verés mellett?!

Én nem hagynám többet kettesben vele. A szobatisztaság egy különösen érzékeny téma, nem erőszakkal kell elérni. Nálam sem fér bele a testi fenyítés, és ha én nem teszem más se tegye! Az saját gyerekét úgy neveli a kérdező, ahogy Ő szeretné, és ahogy olvasom nagyon normális gondolkodású Anyuka.

2013. ápr. 20. 16:39
 27/35 anonim ***** válasza:
58%

"Öcsém gyerekei is mindig követelik a mamát, hogy menni akarnak a mamához. Ha félnének anyukámtól, nem akarnának mindig ott lenni nála."

Mi köze ehhez az egésznek? Az öcséd gyerekeit is "veri" a nagyi?

2013. ápr. 20. 16:56
 28/35 anonim ***** válasza:
37%

1. Senkinek nincs joga megverni, mert a gyermekvédelmi törvény tiltja. A szülőknek sem.

2. 3 éves korra kell szobatisztává válni. Ágytisztává 6 éves korra.

3. Sajnálom a veszteséged, de a férjed halála nem menti fel az anyóst a viselkedése alól.

4. Egy darabig nem látnák egymást az biztos.

5. Legközelebb szólj előre, hogy te nem így neveled, én is megmondtam a saját anyámnak, ha egy ujjal is hozzányúl majd.. Nem látja többé, nálunk is volt fakanál, igazi nagy verés. Meg az hogy le se szartak, csak figyelm'et kértem a viselkedésemmel (rosszalkodás) de ez!

6. Nem tehet róla a kislány.

2013. ápr. 20. 17:02
 29/35 anonim ***** válasza:
70%

Akik itt lepontozzák azokat akik kiállnak amellett hogy a kislányt nem lett volna szabad elverni egy olyan dologért ami nála egyenlőre még ösztönös, azok otthon verik a saját gyereküket is?

Milyen ember az aki megver egy védtelen kisgyereket azért mert urambocsá' 2,5 évesen még nem szobatiszta?

Nem különbek az anyóstól egy hajszállal sem a lepontozók.

2013. ápr. 20. 17:19
 30/35 anonim ***** válasza:
17%

16:56 Olvasd el még párszor amit írtam, aztán talán mérted.

Valaki írta, hogy meg van félemlítve a nagymama által a gyerek. Erre írtam, hogy ha meg lenne, akkor nem akarna menni hozzá! Nem, anyám nem veri az öcsém gyerekeit, mert ha verné, akkor nem nyavalyognának örökké, hogy a mamához akarnak menni. Így már érthető?

2013. ápr. 20. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.