Vállalnátok a gyereket, ha csak az egyik félnek van munkája és a havi bevétel csak 100. 000 ft?
Nem... szerintem ez borzasztó kevés...100 ezer ft, ebből lejön a rezsi, (fűtés, villany, víz, gáz ha van, közös ktsg ha van ha nem akkor szemét vagy egyéb díj) telefon (gondolom azért telefonáltok) internet (gondolom az is van) ha kell egy cipő egy ruha egy gyógyszer és akkor alig marad vmi. ha csak enni kell a maradék 50-60 ból akkor esetleg de akkor semmi plusz nem fér bele, én erre biztosan nem vállalnék.
Oké hogy megszületik a baba és van a családi pótlék meg a gyes eleinte ha szopik akkor mondjuk csak pelenka kell de jöhet betegség kellenek azért mikor már nem olyan pici ruhák játékok esetleg stb. Nem addig amíg kicsi csecsemő de utána ? 1 éves kora után? Vagy ha mondjuk elejétől tápszer kell, az se két ft. És akkor sose mentek sehova és nagyon meg kell nézni mire költötök.
Attól is függ mondjuk hogy hány éves vagy ha 35 körül már akkor lehet bevállalnám a 2-3 év minden forintot élére állítok életmódot, mert hiszen kifutok a gyerekvállalásból, de ha ilyen fiatal lennék én bizony összeszednék legalább egy 60-70 ezres gyedre valót.
"havi 30.000 a kiadás
marad 70..az meg nagyon kevés :S"
de hogy 30E a kiadás? nem fűtötök? vagy lopjátok a fát? :S
víz, áram, gáz? internetetek is van a jelek szerint, mondjuk az 5.000.-, akkor 25.000.- a rezsitek? hol éltek, én is oda akarok menni, nekünk télen csak a fűtés ennyi :(
és kaja? mert az is fix kiadás, azon se lehet a végtelenségig spórolni, nekünk 70E körül megy el kajára egy hónapban. és a picinek tényleg meg kell venni a zöldséget, gyümölcsöt, nem lehet ezeken spórolni.
szóval nem értem hogy jönnek ki ezek a számok, mindenesetre irigyellek ha csak 30E a havi kiadásotok, én is oda akarok költözni, hogy meggazdagodjunk ;)
nem lopjuk a fát....
félre tesszük rá az összeget...és megtudjuk venni
kaját a szülőknél oldjuk meg,mert szívesen látnak minket,nem azt mondom,hogy nem szoktam főzni,mert szoktam.de sajnos az élet úgy hozta, h megtanultam spórolni,és mindenen!!!
nem adok ki felesleges dolgokra
nem kellemetlen....miért mondjak nemet ha ők hívnak
és egyetértek azzal h nem kell márkás cucc,mert nem mindenki teheti meg....
azért van különbség aközött, hogy elmennek az emberek családostul a szülőkhöz egy ebédre és aközött, hogy nem költötök kajára mert a szülőknél esztek...
na meg aközött is hatalmas különbség van, hogy nem telik márkás cuccra vagy nem telik ételre.
remélem érzed mi itt a gond.
gyereket nem szabad úgy vállalni, hogy a szülők nyakára, mert nálatok most az utóbbi kommentedből ez jön le sajnos
Én nem vállalnék, de azért a körülményektől is függ. A ti körülményeitekre nem. Alapból elképzelhetetlennek tartom, hogy a havi kiadás 30ezer forint. Hogyan?
Még nyáron, a legkedvezőbb időszakban(nem átalányt fizetünk) is 15-20 a rezsi (víz,gáz,villany,közös költség,szemétdíj)és ebben még nincs benne a telefon, az internet, a kábel tv, ami oké nem létszükséglet, de akkor is.
Én mindig főzök, és havonta kétszer eszünk anyukáméknál, tehát nem sokszor, de én havi 30ezret elköltök a nagy bevásárlásokkor, pedig én is spórolok, elhiheted. És még nem vettem magamnak egy tusfürdőt, nem vettem tisztítószereket, egy 500forintos turis felsőt, semmit...
Egy baba alsó hangon 20-25ezer forint/hó, oké,hogy a legelején nem ,de később biztosan. És ha tápszeres lesz? Ételallergiás?
Megtakarításotok van?
Ne haragudj, neked akarok jót, keress munkát, dolgozz, spóroljatok és majd utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!