Tényleg önző lennék? Még össze sem jöttünk, amikor már közöltem hogy én nem szeretnék több gyereket.
Figyelt kérdés
Az első párommal 19 évesen ismerkedtem meg. 23 évesen született egy közös kisfiunk. 25 voltam, amikor elváltak útjaink az apukával, azóta a kisfiam velem és a jelenlegi párommal él, de a kisfiam az apukájával is rendszeresen találkozik. Most 27 éves vagyok. 2 éve, amikor kialakulóban volt közöttünk valami a jelenlegi párommal, akkor közöltem, hogy gondolkozzon el, hogy tényleg szeretne-e minket, mert én nem szeretnék több babát vállalni, sőt, határozottan kijelentettem, hogy nem szülök több gyermeket. Neki nincs gyereke, 29 éves. Kb 3 napja volt egy beszélgetésünk, ahol közölte, hogy babát szeretne. Nem akadtam ki, csak elmondtam, hogy ezt már a kapcsolatunk előtt is megbeszéltük... Erre kiakadt, hogy nem lehetek ennyire önző, neki nincs gyereke, nekem van. A kisfiamat sajátjaként szereti, amit megértek, hogy nem teljesen ugyanaz mintha a saját vére is lenne. Azóta, hogy összevesztünk (mert szó szót követett), nem hajlandó szóba állni velem, azt mondta gondolkodjak el a folytatáson. Az igazság az, hogy nagyon szeretem a mostani páromat, de nem szeretnék még egy babát szülni. Ehhez 2 ember kell, úgy érzem hogy ha nem akarjuk mind a ketten egyformán, akkor ne szülessen meg "csak" azért, mert szeretem és megakarom ajándékozni, ha egyszer nem akarok több gyermeket. Különösebb oka nincsen, szimplán így terveztem, nem hinném hogy határtalan türelemmel tudnék nevelni még egy babát, amikor nagyon rossz a kisfiam is :) A párom nagyon sokat, sőt, rengeteget dolgozik, szinte egyedül nevelném a kisbabánkat ha megszületne. De ha ezek a tényezők nem lennének, akkor sem szeretnék többet szülni és ehhez tartom is magam, mert így érzem jónak. Megértem őt is, de a kapcsolatunk előtt tisztáztuk ezt és megkértem, hogy bele se vágjunk a kapcsolatba, ha ezt nem bírná elfogadni. Mit gondoltok? Ennyire önző lennék tényleg? Azt gondolom, hogy talán ideig óráig lehet még húzni ezt a kapcsolatot, de így, nem köthetem magam mellé és nem is szeretném. Ha neki saját család kell, megértem és elengedném.2013. ápr. 7. 19:47
21/22 anonim válasza:
Azért ez klassz hogy aki a párodat "szidta" mondván fene a fejit hogy korábban nem akart gyereket, most meg igen, az 100% os lett aki meg véletlen le merte írni hogy tök természetes hogy így érez és korrekt hogy te se akarod magad mellé láncolni annak ellenére hogy szereted az meg jól le lett húzva. Gondolom a párodnak se lehet azt mondani hogy hát megígérted 2 éve hogy neked ez így jó akkor most nehogy változtassál rajta hiszen MEGBESZÉLTÜK. Akkor maradjon boldogtalan melletted? vagy jó mondjuk eltemeti ezt magában most egy időre de tuti előjön neki majd még máskor is...
Bírom az ilyen kérdéseket, jó lenne ilyenkor odaírná vki hogy csak az egyetértő válaszokat fogadom el, csak ilyet írjatok...
Köszi jöhet megint a lepontozás
22/22 A kérdező kommentje:
NEM pontoztam senkit es ha tudnal ertelmezni,leirtam majdnem ugyanazt mar egyszer amit te is. megertem ot mindenben es ha szeretne csaladot,elengedem. Szeretnem ha boldog lenne,de mivel nem vagyunk kozos nevezon a jovot illetoen, nem vagyunk egymashoz valok :( Ez pedig javareszt rajtam mulik.
2013. ápr. 8. 08:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!