Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg önző lennék? Még...

Tényleg önző lennék? Még össze sem jöttünk, amikor már közöltem hogy én nem szeretnék több gyereket.

Figyelt kérdés
Az első párommal 19 évesen ismerkedtem meg. 23 évesen született egy közös kisfiunk. 25 voltam, amikor elváltak útjaink az apukával, azóta a kisfiam velem és a jelenlegi párommal él, de a kisfiam az apukájával is rendszeresen találkozik. Most 27 éves vagyok. 2 éve, amikor kialakulóban volt közöttünk valami a jelenlegi párommal, akkor közöltem, hogy gondolkozzon el, hogy tényleg szeretne-e minket, mert én nem szeretnék több babát vállalni, sőt, határozottan kijelentettem, hogy nem szülök több gyermeket. Neki nincs gyereke, 29 éves. Kb 3 napja volt egy beszélgetésünk, ahol közölte, hogy babát szeretne. Nem akadtam ki, csak elmondtam, hogy ezt már a kapcsolatunk előtt is megbeszéltük... Erre kiakadt, hogy nem lehetek ennyire önző, neki nincs gyereke, nekem van. A kisfiamat sajátjaként szereti, amit megértek, hogy nem teljesen ugyanaz mintha a saját vére is lenne. Azóta, hogy összevesztünk (mert szó szót követett), nem hajlandó szóba állni velem, azt mondta gondolkodjak el a folytatáson. Az igazság az, hogy nagyon szeretem a mostani páromat, de nem szeretnék még egy babát szülni. Ehhez 2 ember kell, úgy érzem hogy ha nem akarjuk mind a ketten egyformán, akkor ne szülessen meg "csak" azért, mert szeretem és megakarom ajándékozni, ha egyszer nem akarok több gyermeket. Különösebb oka nincsen, szimplán így terveztem, nem hinném hogy határtalan türelemmel tudnék nevelni még egy babát, amikor nagyon rossz a kisfiam is :) A párom nagyon sokat, sőt, rengeteget dolgozik, szinte egyedül nevelném a kisbabánkat ha megszületne. De ha ezek a tényezők nem lennének, akkor sem szeretnék többet szülni és ehhez tartom is magam, mert így érzem jónak. Megértem őt is, de a kapcsolatunk előtt tisztáztuk ezt és megkértem, hogy bele se vágjunk a kapcsolatba, ha ezt nem bírná elfogadni. Mit gondoltok? Ennyire önző lennék tényleg? Azt gondolom, hogy talán ideig óráig lehet még húzni ezt a kapcsolatot, de így, nem köthetem magam mellé és nem is szeretném. Ha neki saját család kell, megértem és elengedném.
2013. ápr. 7. 19:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
72%
Miért lennél önző, ha már az elején letisztáztad? Szerintem pont hogy ő az önző, hogy most próbál érzelmileg zsarolni a gyerek témával.
2013. ápr. 7. 20:03
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Ő sem önző, de lehet, hogy 2 éve még nem akart gyereket, most meg igen. Most érett meg rá, nincs ezzel semmi gond. Ahogy azzal sincs, hogy te nem akarsz több gyereket.

Ha nem tudtok megegyezni, jobb, ha elválnak útjaitok, hogy ő is kapjon esélyt a saját gyerekre.

2013. ápr. 7. 20:13
 3/22 anonim ***** válasza:

Valamennyire - de csak picit - önzö vagy, de ettöl függetlenül mivel kezdettöl igy akartad, nem igazán vetheti a szemedre.

Az, hogy most elöhozta a témát: sok olyan eset van, hogy ilyen megállapodással kezdenek, és késöbb meggondolják magukat.

A barátod most jutott korban oda, hogy szeretne saját gyereket, ami szintén tökéletesen érthetö a részéröl.

Tulajdonképpen nem sok lehetöség van.

1. Te meggondolod magad, szülsz még egy gyereket - és VAGY minden rendben lesz, vagy annyira zavar téged, hogy "rávett" egy gyerekre, hogy emiatt romlik meg a kapcsolatotok, VAGY éltek boldogan tovább.

2. A barátod belátja, hogy nem "követelhet" töled gyereket, és VAGY éltek továbbra úgy, ahogy eddig, VAGY idövel mégsem tudja elfogadni a helyzetet és tönkremegy a kapcsolat.

3. A barátod nem akar gyerek nélkül maradni, te nem akarsz szülni, ekkor VAGY most szétválnak az útjaitok, VAGY egy ideig még próbálkoztok menteni a helyzetet, és csak késöbb mentek szét.

A helyedben most egy ideig gondolkodnék, hogy te mit akarsz inkább, a barátodnak szintén el kell gondolkodnia, hogy mi a fontosabb neki, és utána megbeszélni, hogy lehet-e folytatása a kapcsolatotoknak.

2013. ápr. 7. 20:14
 4/22 anonim ***** válasza:
Egyszerűen kér éve még ő sem szeretett volna most meg már igen. A nagy többségnek előbb utóbb eljön ez az idő.
2013. ápr. 7. 20:27
 5/22 anonim válasza:
6%

Igen önző vagy, még pedig nem kicsit. Ráadásul semmire nem becsülöd ezt a srácot, és nem tiszteled. Semmi másra nem kell neked, mint hogy ott legyen melletted és segitsen, mert egyedül nem tudnád eltartani magatokat-úgy mint vele.

Ha nem igy lenne az elmúlt 2 év miatt, tiszteletbe tartanád a kérését.

2013. ápr. 7. 20:28
 6/22 anonim ***** válasza:
50%
Teljesen érthető hogy saját gyereket szeretne. Te szempontod is érthető, csak a másik kedvéért valóban nem jó ötlet gyereket vállalni. Az utolsó 2 mondatoddal el is mondtad mi a jó döntés, ill. hogy mi lesz. A párod fiatal még, talál majd olyat aki örömmel szül neki.
2013. ápr. 7. 20:37
 7/22 anonim ***** válasza:

Szerintem korrekt voltál a pároddal, hogy már az elején megmondtad, hogy nem szeretnél több gyermeket.

Ő pedig vsz. reménykedett, hogy ez még változhat... vagy pedig tényleg csak mostanában kezdett apaságra vágyni. Szeretheti sajátjaként a kisfiadat, de más az, mikor az ember családot tervez azzal, akit szeret, és vágyik arra, hogy vki az ő vérük legyen, és lássa a kezdetektől felnőni. De ezt te is tudod, hiszen írtad, hogy megérted Őt.

És a megoldást is megírtad, hogy el kell engedned, bár ha így áll a dolog, akkor inkább közös megegyezés lesz, ő sem akarja majd folytatni veled.

Sajnálom, de legalább még fiatalon történik ez veletek, nem 40 évesen, amikor a szemedre hányja, hogy miattad nem lehetett saját gyermeke.

Sok erőt kívánok!

2013. ápr. 7. 20:38
 8/22 anonim ***** válasza:
Amit itt leírtál, azokat őneki is elmondtad? Például azt, hogy ki fogja felnevelni a gyereket, ki fog miatta felkelni, ki lesz vele otthon, ki viszi reggel óvodába, ki fogja pelenkázni? Nem tartalak önzőnek, végtére is az elején megmondtad neki mit érzel és mi az amit szeretnék (vagy mit nem), ő ezzel tisztában volt, tudta mit vállal. Azonkívül meg én sem hiszem azt, hogy akkor ő majd vállalja azokat, amiket fentebb felsoroltam, nyilván szükség lesz rád is, de feltételezem nem fog kevesebbet dolgozni azért, hogy akkor ő rakja el a lakást, ő tegye tisztába a gyereket vagy csinálja meg a tápszert. Ezt kéne megbeszélni vele. Nem Te vagy az önző, ő volt talán naiv, megértem mondjuk az ő álláspontját is, egyértelmű, hogy szeretne saját gyereket is, de ne rád haragudjon, mikor Te előre megmondtad neki, hogy Te nem szeretnél.
2013. ápr. 7. 20:40
 9/22 anonim ***** válasza:
Bocs nem utolsó 6os :D
2013. ápr. 7. 20:40
 10/22 anonim ***** válasza:
Fú na nem 6 os és nem utolsó hanem 5 ös :D kész vagyok
2013. ápr. 7. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!