Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg önző lennék? Még...

Tényleg önző lennék? Még össze sem jöttünk, amikor már közöltem hogy én nem szeretnék több gyereket.

Figyelt kérdés
Az első párommal 19 évesen ismerkedtem meg. 23 évesen született egy közös kisfiunk. 25 voltam, amikor elváltak útjaink az apukával, azóta a kisfiam velem és a jelenlegi párommal él, de a kisfiam az apukájával is rendszeresen találkozik. Most 27 éves vagyok. 2 éve, amikor kialakulóban volt közöttünk valami a jelenlegi párommal, akkor közöltem, hogy gondolkozzon el, hogy tényleg szeretne-e minket, mert én nem szeretnék több babát vállalni, sőt, határozottan kijelentettem, hogy nem szülök több gyermeket. Neki nincs gyereke, 29 éves. Kb 3 napja volt egy beszélgetésünk, ahol közölte, hogy babát szeretne. Nem akadtam ki, csak elmondtam, hogy ezt már a kapcsolatunk előtt is megbeszéltük... Erre kiakadt, hogy nem lehetek ennyire önző, neki nincs gyereke, nekem van. A kisfiamat sajátjaként szereti, amit megértek, hogy nem teljesen ugyanaz mintha a saját vére is lenne. Azóta, hogy összevesztünk (mert szó szót követett), nem hajlandó szóba állni velem, azt mondta gondolkodjak el a folytatáson. Az igazság az, hogy nagyon szeretem a mostani páromat, de nem szeretnék még egy babát szülni. Ehhez 2 ember kell, úgy érzem hogy ha nem akarjuk mind a ketten egyformán, akkor ne szülessen meg "csak" azért, mert szeretem és megakarom ajándékozni, ha egyszer nem akarok több gyermeket. Különösebb oka nincsen, szimplán így terveztem, nem hinném hogy határtalan türelemmel tudnék nevelni még egy babát, amikor nagyon rossz a kisfiam is :) A párom nagyon sokat, sőt, rengeteget dolgozik, szinte egyedül nevelném a kisbabánkat ha megszületne. De ha ezek a tényezők nem lennének, akkor sem szeretnék többet szülni és ehhez tartom is magam, mert így érzem jónak. Megértem őt is, de a kapcsolatunk előtt tisztáztuk ezt és megkértem, hogy bele se vágjunk a kapcsolatba, ha ezt nem bírná elfogadni. Mit gondoltok? Ennyire önző lennék tényleg? Azt gondolom, hogy talán ideig óráig lehet még húzni ezt a kapcsolatot, de így, nem köthetem magam mellé és nem is szeretném. Ha neki saját család kell, megértem és elengedném.
2013. ápr. 7. 19:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Valahol mindkettőtöknek igaza van, és igen jobb lenne külön folytatni mert a jövő képetek nem ugyan az.

Te is szeretheted a tesód gyerekét de azért az sem olyan mint a sajátod.

2013. ápr. 7. 20:44
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
most nem azért,de ha te "csak úgy" hajlandó vagy elengedni,akkor nem szereted igazán
2013. ápr. 7. 20:58
 13/22 A kérdező kommentje:
Kulfoldon elunk,mind a ketten dolgozunk. Elbirnam tartani a gyermekemet nelkule is,ez egyaltalan nem tenyezo abban hogy mellette vagyok. De koszonom a megjegyzest azert:) mki magabol indul ki... Szeretem ot nagyon,de ez egy nagy dontes es nem pedig olyan h pl szokjak le a cigirol mert nem szereti h "fustos" vagyok(nem cigizek amugy,de ezt tudtam felhozni peldanak). Termeszetesen az elejen a beszelgetesunknek ezzel is erveltem,h szinte csak en nevelnem a babankat,erre nem nagy reakciot kaptam,csak h akkor keresne masik munkat,bar NEM SZIVESEN hagyna ott. Lehet h picit onzo vagyok,de ugy gondolom h egy kisbabat mind ket felnek AKARNI KELL,ez pont nem olyan dolog ami egyoldaluan mukodne. Igen,biztos vagyok benne h most ert meg egy kisbabara,de ez ellen nem tudok mit tenni,szulni nem szeretnek. Elengedem ot ha menni szeretne es nem hitegetem h maaajd 1-2 ev mulva visszaterhetunk ra. Ha igy nem erzi teljesnek az eletet (amit megertek ) akkor meg most menjunk szet :( megbanni nem bannam,nem tartom ot magam mellett azzal h teljesitem a vagyat,amikor En NEM akarom.
2013. ápr. 7. 21:06
 14/22 A kérdező kommentje:

12-es: Igazad van teljesen es en ezt ertem is.

13-as: Szeretem ot nagyot! De azert szuljek egy kisbabat,h velem maradjon,ha egyszer nem szeretnek?

2013. ápr. 7. 21:09
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
De mi az oka,amiért nem szeretnél?Félsz,hogy egyedül maradsz?Vagy elsővel rossz élmények voltak?Egyáltalán nem is tudod elképzelni?Ha becsúszna elvetetnéd?Nem hatnak meg babakori fotók a kisfiadról?Lehetnétek egy szép család,két gyerekkel,a kisfiadnak lenne testvére stb.
2013. ápr. 7. 21:12
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ne már... most az a gondotok hogy nem akar második gyereket? Hát ha nem akar akkor nem akar... ne próbáljátok már "meggyógyítani" mert nincs ezzel semmi baj!
2013. ápr. 7. 21:15
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem sem Te, sem a párod nem önző. Érthető, hogy Te nem szeretnél több gyereket és az is, hogy ő pedig igen. Sajnos nem valószínű, hogy így működni fog a kapcsolat, mert a gyerekvállalás talán az egyik legfontosabb kérdés, és ebben nem nagyon létezik kompromisszum.
2013. ápr. 7. 21:20
 18/22 A kérdező kommentje:
A szulesem konnyu volt a kisfiammal,rosszabbra szamitottam,de gyorsan kibujt:) Imadom ot nagyon. Nem erzem magam igazi csaladi anyanak. Nem ugy ertem h rosszul banok a fiammal,o a mindenem,de nem tudnek turelmesen felnevelni meg egy kisbabat. Vannak anyak akik 4 gyereket nevelnek ugyanolyan birka turelemmel,nekem nincs. Nem akarok babat. Egyaltalan nem.
2013. ápr. 7. 21:22
 19/22 anonim ***** válasza:
Esetleg egyezzetek meg egy határidöben - pl fél év, amikor visszatértek a témára, és ha addig nem változik meg egyikötök véleménye sem, akkor nem marad más lehetöségetek, mint szétválni.
2013. ápr. 7. 21:32
 20/22 anonim ***** válasza:
Nem vagy önző egyátalán,teljesen korrekt voltál,és közben érthető,hogy meggondolta magát,mert közben megérett az apaságra.szerintem a legjobb megoldás ha elválnak útjaitok.Teljesen megértelek,nekem is van egy kisfiam miután megszületett ébredtem rá,hogy nem vagyok az a tipikus anya típus,és a 4-5 gyerek elképzelést rögtön elvetettük.Igaz nagyon fiatal vagyok még de egyelőre nem lesz nekünk se 2. legalábbis 2-3 évig biztosan nem aztán majd kiderül.
2013. ápr. 7. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!