Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elveheti tőlem a babát? 6...

Elveheti tőlem a babát? 6 hónapos állapotos vagyok, a "párom" lelkileg és fizikailag bántalmaz, el kell menekülnöm. Nem akarta a babát és közjegyzői papírt is akart csináltatni erről.

Figyelt kérdés

de mikor kiderült, hogy fia van, azt mondta, hogy el fogja tőlem venni mert én csak "gazdatest"vagyok....Apasági nyilatkozat nem készült,nem is szeretném ezek után mert attól félek,hogy akkor bármire képes lesz.

Szüleim 10 éves koromban elváltak,anyukámmal nem is tartjuk a kapcsolatot,apukámhoz nem tudok menni mivel sajnos TBC-s.

A "párom" eleinte örült a babának,de aztán ez megváltozott...Neki 2 gyereke is meghalt(egyik 16,másik 14 évesen)azt gondolom,nem kicsi az ő felelőssége sem ebben...

Fél éve tudtam meg,hogy kb. 20 éve volt egy súlyos autóbalesete,amely után megmondták az orvosok,hogy az agya egy 15-16 éves szintjén fog maradni.Ezt sajnos túl későn tudtam meg...Azt gondolom,ezt valamennyire alátámasztja az indokolatlan agresszivitása,felelőtlensége,szexuális aberrációja(animal és tini szex,swinger clubbok látogatása)beteges hazudozása.

Nyilván nem szeretném,ha egy ilyen ember mellett kellene világra hoznom a kisbabámat,így is örülök,hogy egészségileg minden rendben zajlik.Főleg,hogy naponta azt hallom,hogy takarodjak az utcára mert a "párom" nem tudja élni az életét mellettem...A fizikai bántalmazásnak sem tenném ki magam a gyermekem érdekében,és akkor még a mentális dolgokról nem beszéltem.

Elveheti a babát tőlem???

2013. ápr. 6. 20:38
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Én csak a hangfelvétellel kapcsolatban szólnék hozzá. Sajnos bizonyítéknak csak akkor használható, ha előtte tájékoztatod a másik felet arról, hogy rögzíted. Szóval ez kiesik. Viszont a fényképek és a látlelet az oké.

A többiben meg nagyon sok hasznos tanácsot kaptál már, élj velük!

2013. ápr. 7. 13:46
 32/37 A kérdező kommentje:
Igen,kiokosítottak a csajok!És hát jobb félni mint megijedni,nem igaz? Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,hogy időt szánt rám!!!
2013. ápr. 7. 22:48
 33/37 anonim ***** válasza:
16%
Magyarországon nem kell tájékoztatni a másik felet, hogy hangfelvétel készül, simán fel lehet használni anélkül is. Vegyél fel mindent !!!
2013. máj. 9. 22:52
 34/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat és hogy időt szántatok rám!Úgy néz ki,hogy kb. 3 hét múlva beköltözhetek egy anyaotthonba,már kitöltöttük a felvételi adatlapot! :) Majdnem az utolsó pillanatban,de remélem sikerül. :)
2013. máj. 10. 20:51
 35/37 anonim ***** válasza:
azóta mi a helyzet?
2013. jún. 18. 23:01
 36/37 anonim válasza:

Akár fel is jelentheted a párodat akár kapcsolati erőszakért, akár kényszerítésért. Ez bűncselekmény, amit veled csinál. A különélő szülőnek ugyan van kapcsolattartási joga, de ha a bírósági ítéletben meghatározott időn belül nem hozza vissza a gyereket,akkor rendőrséggel is vissszavitethetik, és akár el is tilthatják a gyerektől.

Nyugodj meg: a családjogi perekben a bírák általában nők. Olyan nők, akik ismerik az ilyen erőszakos férfiakat, és tudnak velük bánni.

2015. okt. 26. 09:31
 37/37 A kérdező kommentje:

Azóta eltelt 5 év...

A kisfiam születése után 5,5 héttel költöztünk anyaotthonba. Volt olyan, hogy az exem ököllel jött felém, miközben szoptattam a kisbabámat. :( Költözés előtt odajött az exem anyja és miközben a kezében volt a kisbabám, ott ordított, hogy úgysem tudok merre lépni mert még egy anyaotthonba sem tudok menni pénz nélkül... Iszonyatosan nagy botrány volt és sajnos az akkor 5 hetes babám mellett elment a tejem a stessztől. Szerencsére sikerült visszahozni és 2 éves koráig szopizott.

Na a lényeg: az anyaotthonban 1,5 évet töltöttünk. Időközben valamelyest rendeződött a kapcsolatunk az apjával, bár volt, hogy a gyerek előtt is megütött, de 5 perc múlva még előttem is tagadta...

Kicsivel több mint 3 éve költöztünk ki az anyaotthonból albérletbe. Évekig küszködtünk még. Közben igényeltem egy önkormányzati lakást, amit meg is kaptunk méltányossági alapon. Most pedig 1,5 hónapja egy nagyobba költöztünk Újbudára. Van normális állásom,végre boldogok vagyunk.

A kisfiam 3 éves korában kiderült, hogy autista. Szerencsére ép értelmű és nagyon sok fejlesztésre van szüksége de nagyon jól haladunk. Azóta sincs senkim mert arra koncentráltam évekig, hogy rendbe tegyem a kis életünket.

A gyerek nem került az apja nevére. Eleinte nem is akarta, mivel nem szerette volna, hogy a világra jöjjön. Később (és azóta) pedig én nem egyezek bele.

Nagy vonalakban ennyi. :)

2018. máj. 7. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!