Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy anyának borulhat úgy el...

Egy anyának borulhat úgy el az agya, hogy nagyon megverje a gyereket?

Figyelt kérdés
2013. márc. 28. 19:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
igen.az én anyámnak rendszeres agy elborulása volt felém és másik két testvérem felé
2013. márc. 28. 19:27
 2/23 anonim ***** válasza:
14%
Nem sem az anyának sem az apának. Az anyának miért lehetne?
2013. márc. 28. 19:28
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elofordul. DDe nem kellene.
2013. márc. 28. 19:31
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha lelkileg gyenge a szülő, akkor igen.

Sajnos.

Nekem pl. nagyon sírós babám volt, tényleg azt hittem kiugrom az ablakon a napi több órás sírás után. Hiába csináltam bármit, sírt.

Ekkor gondolkoztam el azon, hogy ha valaki idegileg és lelkileg gyenge, akkor azon a csöpp babán áll bosszút a saját tehetetlensége miatt.

Ezzel egy percig sem értek egyet a dologgal, csak sajnos nem mindenki kap megfelelő alapokat a gyermekneveléshez, és ilyenkor el lehet csúszni a dolgon.

Szomorú. :(

2013. márc. 28. 19:33
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Ad egy nevelő célzatú pofont vagy nagyon megveri azért az nagyon nem mindegy.

Nem nincs joga, nagyon megverni. Öregkorában a gyerekétől ugyan ezt kapná vissza mit szólna.

2013. márc. 28. 19:33
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Elméletben NEM,de gyakorlatban sajnos igen!:(((

Az én anyámnak elég gyakran elborult,így kaptam elég rendesen(és a testvéreim is). Volt hogy a fejem verte a falba...

Most hogy nekem is van gyerekem és borul nálam a bili,csak rágondolok hogy mit művelt velem anyám ez megakadályoz hogy odacsapjak!

2013. márc. 28. 19:34
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
A szüleimnek nem, de a nagymamámnak gyakran borult el. Őt se nevelték másképp. Meg, hogy őszinte legyek, egy bizonyos intelligenciaszint felett kell lenni ahhoz, hogy máshogy is kezelni tudja az ember a feszültségét, problémáit. Ha nincs meg ez, akkor üt.
2013. márc. 28. 19:37
 8/23 anonim ***** válasza:
72%

Nem az volt a kérdés, helyes-e, hanem, hogy előfordulhat-e.

Tehát a válaszom egyértelműen igen.

Velem is gyakran csinálta ezt apa, mint egyetlen nevelési eszközt ismerve.

Nagyon szégyellem magam érte, de már én is sokszor kiborultam a kisbabám miatt, volt már, hogy durva voltam vele.

Én elismerem, idegileg ki vagyok teljesen, ezért tettem/teszem.

Normális esetben nem lenne szabad bántani egy gyereket amiatt, hogy a szülő nem tudja kontrollálni a dühét.

A nevelő célzatú pofon, fenékrecsapás más, azzal egyetértek.

2013. márc. 28. 19:37
 9/23 anonim ***** válasza:

Igen, elborulhat, mármint nem lenne szabad, de ha gyenge az ember, és soha nem kapott elég szeretetet, megbecsülést, normális nevelést, akkor bizony eljárhat a keze csúnyán.

Mert pont azon fejti ki a mérgét, aki a legkisebb ellenállás. Irtó ronda dolog ez, viszont sajnos hallani ilyen történeteket, nem is egyet.

Az ilyen szülő értelmi és érzelmi háttere viszont igen gyenge lehet.

Az én gyerkőcöm is nagyon sokat sírt. Nagyon nehéz volt. Szerintem egy gyenge szülő már kilógatta volna őt az ablakon. Türelem kell, ami nincs meg mindenkiben, és akkor borul a bili. Főleg, ha nincs önkontrollja az illetőnek.

Amúgy ez borzasztó, szegény gyerekek... :(

2013. márc. 28. 19:40
 10/23 anonim ***** válasza:

Mit értesz az alatt, h nagyon? Zúzódások keletkeztek a gyereken?

Amúgy sajna igen. Én szüleimmel is előfordult ilyen és a ismerősöm is mesélte, hogy csak azért elverte az apja szíjjal, mert átment a barátjához suli után egy kis időre beszélgetni. 10 éves lehetett talán, fiúgyerek. Én szüleim meg mikor milyen napjuk volt. Nem vertek állandóan, de ha pont olyan napot fogtam ki akkor kaptam én is, hol ezért, hol azért. Legemlékezetesebb az volt, hogy TV-ni akartam Apu nem volt otthon, de meghagyta, h PÉNTEKEN (13 lehettem kb) 9kor menjek aludni, de nagyon meg szerettem volna nézni a fimet. Fennmaradtam, és mikor hallottam Aput hazajönni besurrantam a szobámba észre sem vett, de Anya nagyon megijedt és így apa megtudta, h fent maradtam, talán 20 perccel 9 után. NA ezért nagyon kikaptam. :(

24/N

24/N

2013. márc. 28. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!