Milyen esetekben borulhat fel egy autó? És mik azok az esetek amikor borulás helyett csúszik/farol?
Figyelt kérdés
Azért érdekelnek, mert volt már hogy éreztem hogy dől oldalra az autó mikor éles kanyart akartam bevenni nem éppen az illő sebességgel és inkább meggondoltam magam meg féltem hogy esetleg felborulok (a dőlést úgy értem, hogy a kerekek a földön voltak, csak a felfüggesztés nyomódott össze az egyik oldalon)
Előre is köszi!
Előre is köszi!
2012. nov. 10. 21:56
1/5 anonim válasza:
Egy normál utca autót nem tudsz felborítani így, túl alacsony a súlypontja hozzá. Amit éreztél az normális, csak nem vagy hozzászokva.
Pickupokat és egyéb, magas súlypontú és mellé puha felfüggesztésű gépeket lehet így felborítani.
2/5 anonim válasza:
Azok az autók borulnak könnyebben hirtelen kormánymozdulatra amik keskenyebbek és magasabbak, pl Smart Fortwo vagy Suzuki WagonR+. Ezt az ún. rénszarvasteszttel nézik hogy mennyire stabil az autó.
3/5 A kérdező kommentje:
Tehát ha egy normál magasságú autóval mondjuk 50-nél egy merőleges kanyarba bevágnék, előbb csősznék ki mint hogy felboruljak? (persze ha lecsúszok az útról akkor már nagy az esélye, hogy felboruljon az autó ha megakad a kerék valamiben stb)
2012. nov. 10. 22:07
4/5 anonim válasza:
Pontosan, a gumik sokkal előbb elvesztik a tapadást mint hogy felborulnál.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi az infókat! :)
2012. nov. 11. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!