Mi a véleményed az albérletbe való gyermekvállalásról?
Akkor szintén egy megyeszékhelyről: egy éves gyerekkel kerestem először albérletet, sehol, senki nem mondta, hogy ez gond lenne, teljes mértékben én voltam abban a helyzetben, hogy döntsek, hova szeretnék költözni. Pedig meglehet, hogy egy egyedülálló, gyeden lévő anyuka nem az a tipikus álom bérlő. De nem is a tulaj fogja rendezni az én életem... Amikor lakást kerestem, telefonálgattam a hirdetőknek, nem csináltam abból titkot, hogy gyerek van, ők viszont nem nagyon firtatták. Megkérdezték, hogy hány főnek kell a lakás, én meg mondtam, hogy egy felnőtt, egy gyerek. Nem mentem bele részletekbe, őket meg nem érdekelte. Egyetlen egy hirdető volt, aki egy kicsit "bekeményített", annyiban, hogy a gyerek miatt egy kicsivel több kauciót kért volna. Erre még azt mondtam, hogy hát belefér, valahol jogos is, bár végül nem azt a lakást választottam, de nem emiatt.
Azóta többször is költöztünk, sosem volt abból gond, hogy gyerekkel megyek. Az is igaz persze, hogy például sosem kerestem bútorozott lakást (amennyire én tudom, főleg a bútorokat féltik a gyerekektől), és mindenhol meg volt az is beszélve, hogy kiköltözés előtt festünk, mert én is frissen festve kaptam meg a lakást.
Ha meg azért kitenne minket valaki, mert mondjuk terhes lennék, az kimerítené a szerződésszegés fogalmát, és szívbaj nélkül jogi útra terelném az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!