Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményed az albérletbe...

Mi a véleményed az albérletbe való gyermekvállalásról?

Figyelt kérdés
2013. márc. 26. 20:16
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Ismerősöméket pont most tették ki az albérletükből,mert kiderült, hogy terhes. És nem Pesten volt, hanem egy megyeszékhelyen. Sok esetben meg egy albérletért is kell annyit fizetni, mint egy hitelre.
2013. márc. 27. 19:35
 32/35 anonim ***** válasza:
Jó akkor előfordul ilyen is de nem törvényszerű. Különben meg ha a barátnőd rendes bejelentett albérletben lakott volna akkor nem dobhatták volna csak úgy ki.
2013. márc. 27. 19:48
 33/35 anonim ***** válasza:
27-es vagyok, én is megyeszékhelyen élek és nálunk ez a gyakorlat, h terhesen vagy kisgyerekkel esélyed sincs. Egyébként ha az albérletezés életünk végéig annyira szuper dolog lenne, senki se venne lakást. De nem az. És jelentkeznéék, h mi bizony egyetlen fillér segítséget nem kaptunk a szülőktől, csakis a saját magunk által összegyűjtögetett pénzből vettünk lakást. Egyetértek azzal, h tudni kell felvenni normális hitelt, nem csak aláírni mindent szó nélkül, utána meg ríni, h nem bírja fizetni. Nagyon körültekintőek voltunk, egész jó konstrukciónk van, évről évre csökkenő törlesztőrészletekkel és forint alapú. 15 évre vettük fel és a 5 éven belül az egészet visszatörlesztjük. Így is lehet. Meg úgyis, h benyaljuk a dumát, h milyen szuper pl. a devizahitel és várjuk, h kihúzzon az állam a sz@rból.
2013. márc. 27. 20:22
 34/35 A kérdező kommentje:
Utolsó,hány milliót vettetek fel,ha megkérdezhetem? Sok önerőtök volt?
2013. márc. 27. 20:32
 35/35 zabmester ***** válasza:

Akkor szintén egy megyeszékhelyről: egy éves gyerekkel kerestem először albérletet, sehol, senki nem mondta, hogy ez gond lenne, teljes mértékben én voltam abban a helyzetben, hogy döntsek, hova szeretnék költözni. Pedig meglehet, hogy egy egyedülálló, gyeden lévő anyuka nem az a tipikus álom bérlő. De nem is a tulaj fogja rendezni az én életem... Amikor lakást kerestem, telefonálgattam a hirdetőknek, nem csináltam abból titkot, hogy gyerek van, ők viszont nem nagyon firtatták. Megkérdezték, hogy hány főnek kell a lakás, én meg mondtam, hogy egy felnőtt, egy gyerek. Nem mentem bele részletekbe, őket meg nem érdekelte. Egyetlen egy hirdető volt, aki egy kicsit "bekeményített", annyiban, hogy a gyerek miatt egy kicsivel több kauciót kért volna. Erre még azt mondtam, hogy hát belefér, valahol jogos is, bár végül nem azt a lakást választottam, de nem emiatt.

Azóta többször is költöztünk, sosem volt abból gond, hogy gyerekkel megyek. Az is igaz persze, hogy például sosem kerestem bútorozott lakást (amennyire én tudom, főleg a bútorokat féltik a gyerekektől), és mindenhol meg volt az is beszélve, hogy kiköltözés előtt festünk, mert én is frissen festve kaptam meg a lakást.

Ha meg azért kitenne minket valaki, mert mondjuk terhes lennék, az kimerítené a szerződésszegés fogalmát, és szívbaj nélkül jogi útra terelném az ügyet.

2013. márc. 28. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!