Mi a véleményed az albérletbe való gyermekvállalásról?
De ki mondta, h akinek lakáshitele van, az nem tud elmenni strandra, állatkertbe? Nekünk is van, persze nem deviza alapú és nem tízmilliók. annyit vettünk fel, amit gond nélkül tudunk fizetni, és minden évben csökken egy kicsit a törlesztőrészlet.
Az albi díja meg nem csökken, azt fizetheted 40 évig is, sose lesz a tied. Igen, lehet pénzt gyűjteni a gyereknek, de ki tudja, h abból 20 év múlva tud-e venni a gyerek lakást. Nem tudjuk, mennyit inflálódik a pénz addigra. Egy meglévő lakás azért nagyobb biztonság. A gyűjtött pénzhez meg lehet hogy még hitelt kell felvennie, amit nem tud, mert nem lesz munkája. Én a 20-as éveim elején, maikor főiskolára jártam, jobban örültem volna egy akármilyen kicsi lakásnak, akármilyen állapotban is legyen, mint mondjuk 5M forintnak, amihez még fel kell vennem 3-at, ha azt akarom, h legyen valamim. így évekig albérleteztem, erre ment el minden pénzem, amit letehettem volna. Persze, 5M-t se kaptam, csak példának hoztam fel.
Az albi mindig kényelmesebb. Pillanatnyilag. Hosszú távon nem.
Semmi különös véleményem nincs, az is lakás, épp úgy, mint a saját. Mi is albérletben lakunk, teljesen normális körülmények között.
Szerintem a mi esetünkben amúgy is ez a legkézenfekvőbb megoldás: saját zsebből az életben nem tudnánk lakást venni, a kiszámíthatatlan törlesztőrészletekhez nem fűlik a fogam, ráadásul úgyis esedékes még néhány költözködés, hiteles lakással ez nem túl egyszerű. Örökölni nem fogunk sehonnan. Szülőkhöz költözni meg pláne nem akarunk, na meg el se férnénk, az én szüleim is, meg anyósék is panelban laknak, az egyik kétszobás, a másik két és feles. Anyóséknál is egy szobában nyomorognánk hárman, szüleiménél meg a félszobában, mert ott még a tesóm otthon lakik. Ez a francnak sem hiányzik. Így viszont mindenkinek megvan a saját helye, a gyereknek ott a külön szobája, nekünk is megvan a miénk, nem kell másokat kerülgetni, és inkább kifizetem a havi negyvenezres lakbért, minthogy ne legyen saját életterem, vagy hogy törlesztőrészletet fizessek. Amúgy találhatnánk olcsóbban is albérletet, csak ez nagyon jó helyen van közlekedés szempontjából. Amúgy is úgy vagyok vele, hogy majd ha később máshol lesz praktikus lakni, akkor keresünk másikat, volt már erre példa.
A gyereknek meg szerintem tök mindegy, hogy a lakás, amiben lakik, kinek a tulajdonában van. Neki az számít, hogy legyen hol laknia, nyugalom legyen otthon, meg tisztaság, meg meglegyen a saját kis helye. Na, ez a bérelt lakásban ugyanúgy megvan, mint a sajátban.
Hogy vegyek egy panelt minimális önerővel ahhoz még annyi hitel kellene, aminek kb 80e lenne a törlesztése.
Na 80e mellett nem tudnám a gyerekeket kirándulni, nyaralni vinni, nem lenne pénz könyvekre.
Nem mindegy,hogy 30e vagy 80e havonta a lakhatás.
És az albérletből nem tesznek ki, ha nem fizetsz?
Mert ha az én lakásomban nem fizetnél bérleti díjat engem sem érdekelne, hogy hány gyereked van és mekkora, repülnétek, mind a ketten és ezzel mindenki így van, az ember nem szeretetszolgálat, neki is élni kell.
Lehet Pesten ez a gyakorlat ( ott az emberek nem híresek az empátiáról), de nálunk nem.
mi megyeszékhelyen élünk, és azért nem tesznek ki, mert terhes vagy és ha terhes vagy akkor is kiadnak neked lakást.
Ha albiban nem fizetsz, akkor is kiraknak, de akkor keresel kisebbet, amit ki tudsz fizetni. De a hiteles lakást nem tudod csak úgy eladni, hogy kisebbre cseréld, aminek kisebb a törlesztője!
Kiváncsi lennék, hogy azok közül, akik a saját lakás mellett voksolnak, hánynak a szülei fizették az önerőt, vagy a teljes lakást!!!
Hát, a saját példáim közül, ami elég sok kemény 2 ember kapott KÖLCSÖN! a szüleitől. Amit visszafizetett.
Akik jobban éltek ők vettek lakást a gyereküknek.
Jah, keresel kisebbet...mintha annyival olcsóbb lenne.
Tudni kell olyan hitelt felvenni, ami nem fog problémát okozni. Elég sok embernek sikerül.
"Albiból már akkor is utcára kerülhetsz, ha a tulaj meglátja a gömbölyödő pocakodat."
Ez a tipikus mendemonda. Három barátnőm szült albérletben, és egyiket sem rakták ki. A tulaj sem hülye, nem az számít, hogy 2 vagy 3 ember él ott hanem, hogy rendesen fizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!