Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Albérletbe babát tervezők,...

Albérletbe babát tervezők, Nektek van esélyetek, hogy a jövőben saját otthonotok legyen? Ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Nem érzitek rosszul magatokat ettől a kilátástalanságtól?
2013. márc. 14. 12:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem már van 2 gyerekem, albérletben lakunk. Mondjuk 3 millió kellene, hogy egy lakáshitelre befizessünk. Mondjuk valahol jó is, hogy szigorítottak a bankok, de hiába fizet be valaki önerőt, ha egyszer csak úgy alakul az élete, hogy nem tudja fizetni.
2013. márc. 14. 12:20
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekünk nemsoká jön a pici, albérletbe. Kilátástalannak tűnik a saját lakás, bár vannak előnyei az albérletnek én azt gondolom. Nem vagy röghöz kötve...stb. Ha mondjuk a párom kap egy jó álláslehetőséget 100 km-re fogjuk magunkat és megyünk ha úgy érezzük. Ismerőseim 100 000 forintokat fizetnek havonta a saját lakás törlesztésére 20 éveken kereztül. ha bármelyikőjük elveszti az állását utcára kerülnek, de a hitel egy része marad, mert a bank úgysem adja el annyiért a házat, mint a hitel. Mi max hazaköltözünk a szüleinkhez vagy keresünk kisebbet, olcsóbbat. Hozzá tenném ugyanott élünk 5 éve.
2013. márc. 14. 12:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkel albérletben vagyunk, terhesség előtt elkezdtünk mindketten lakáskasszát fizetni, 8 évre. Tesó is tervben van. Sajnos ritka az, hogy valaki önerőből csak úgy lakást/ házat vegyen, és nem akartam 30- 40 éves koromig várni a babázással. Nem tudom mért kéne rosszul éreznem magam. A helyzet cseppet sem kilátástalan. (Ha a szocpol is változik pláne rengeteg esélyünk van sajátra) Szóval nem. Nem érzem magam rosszul. És, bár lehet, hogy mostanában én vagyok érzékenyebb, úgy érzem, hogy ez a kérdés eléggé lenéző azokra, akik albérletben laknak. Na és akkor mi van? Egyébként huszonévesen még rengeteg időm van, hogy megvegyem/felépítsem álmaink házát...
2013. márc. 14. 12:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, belátható időn belül nincs esélyem arra, h felelősséggel meghozott döntés eredményeképpen költözzek saját lakásba. Annyink nincs, h készpénzért, tehermentes lakást vegyünk, olyan hitelkonstrukcióban lehetne csak, amivel egy idő után jó eséllyel adósságspirálba kerülnénk. így reálisan kb 10 évig tuti nem lesz saját lakásunk, ami az én esetemen azt jelenti, h emiatt nem lenne gyerekem, mert 10 év múlva már a korom miatt nem vállalnék. nem akarok egy életre lemondani a gyerekről csak azért, mert albérletben élek. Bérelt lakásban is lehet rendezett anyagi körülmények között élni és a mai világban még kiszámíthatóbb is, mint egy 25 évre felvett devizahitel. attól félnék csak igazán.
2013. márc. 14. 12:34
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves hármas,mi is albérletesek vagyunk,úgyhogy meg sem fordult a fejemben,hogy lekezelő vagy sértő legyek,sajnálom,ha így érezted.
2013. márc. 14. 12:36
 6/10 anonim ***** válasza:
Egyébként kihagytam, 5 évünk van még a lakáskasszából. Szerintem, egy ilyenre érdemes fizetni. Saját néven fundamenta 20e Ft havonta, nyithattok 1-1-et a pároddalm akkor is 40e Ft. Lesz rajta állami támogatás stb stb....
2013. márc. 14. 12:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi is albérletben lakunk, 2,5 éves a kisfiunk. Jelen gazdasági helyzetben nem fogunk még egy darabig saját lakást venni. A teljes vételárat nem tudjuk kifizetni zsebből, hitelbe meg nem akarunk belevágni. 3 hete a szomszédéktól elvette a bank a lakást, mivel nem tudták fizetni a törlesztő részletet. 2,5 éves gyerekkel mehettek a férfi apjához. Oda lett kb 6 évi törlesztő részlet, minen amit a hitelfelvételre vagy a lakásra költöttek. MI 5 éve lakunk itt, nem is nagyon szeretnénk egyhamar elköltözni, sőt a tulaj sem akarja, hogy elmenjünk. Nem akarja eladni a lakást, és örül, hogy megbízható albérlőket talált. Igaz 37 m2, 3 embernek pont elég, ide már második gyereket nem szívesen vállalnánk, de egyelőre nem is tervezzük. Jó környéken van, elég olcsó, és a tulaj rendes. Példának okáért, mielőtt a fiam megszületett felvetettük, hogy a kisebbik szobában jó lenne ablakot cserélni, erre kicseréltette az egész lakásban,úgy, ahogy mi jónak láttuk, a férjemmel együtt tervezték meg. Lecseréltette a radiátorokat is. Sőt, mikor a Katasztrófavédelem új rendelkezése értelmében a rácsot le kellett vetetni, kijelentette, hogy a bejárati ajtó nem elég biztonságos, lecseréltette egy biztonsági ajtóra. Kéz kezet mos elven kisebb felújításokat pl: gyerekszoba festést megcsináltunk mi. Az sem hátrány, hogy mobilak vagyunk, nem gond, ha más városban kap valamelyikünk jó állást. Én nem érzem lakás szempontból kilátástalannak, vagy bizonytalannak a helyzetünket, csak azért mert albérletben élünk.
2013. márc. 14. 12:57
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem ereznem magam nagyobb biztonsagban egy hitellel terhelt lakasban. Es, ahogy mas irta, a rugalmassagomat is elveszitenem. Bar en nem esek ketsegbe, egy jo meloert siman elkoltozok es kiadom. :)
2013. márc. 14. 13:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Mi 3 évig éltünk albiba. 1,5 éves a lányunk és 3 éves a kutyánk.

Kezdetben önkormányzatiban laktunk vidéken, mert a férjem megbízásos szerződéssel dolgozott felsőoktatásban. Lényegében az 1 szobás lakás (32m2) járt a munkájához, de persze volt egy minimális albi díj: 20ezer (ami vidéki árakhoz képest 10-15 ezerrel olcsóbb) + a rezsi, amit ugye a saját fogyasztásod alapján fizetsz.

Kezdetben a férjem költözött csak le vidékre, de mivel terhes lettem és alapból nem dolgozhattam, így felmondtuk a pesti albit és leköltöztem én is hozzá.

Kb. 2 hónappal a szülés előtt kerestünk egy nagyobb albit. El is költöztünk, berendezkedtünk. Ez egy magán albi volt, nem önkormányzati/állami.

Még egy éve se laktunk ott, fél éve volt a lányunk, amikor közölte a tulajdonos, hogy bírósági úton perlik tőle a lakást és hogy maradhatunk, amíg az ő nevén van a lakás, de nem tudja, hogy mikor lesz vége a tárgyalásnak.

Másnap már új albikat néztünk meg, mert egy gyerekkel nem fogok ott ülni és várni, hogy ma-holnap jön egy ember a bíróságtól, határozattal a kezében kirak minket a lakásból (végül is jogosan..).

3 nap alatt találtunk másik albit, amiben megint majdnem 1 évig laktunk. Innen azért jöttünk el, mert hazaköltöztünk Pestre. Saját lakásba.

Emellett a férjem megbízásos szerződése lejárt és visszajött az itteni egyetemre tanítani.

8 m vettünk egy 60 m2 lakást, amiben az önrész 4,5 volt. A maradékot 10 évre vettük fel és havi 50 ezret fizetünk. Forint alapú a hitelünk, nem deviza és állami támogatású, mivel friss házasok vagyunk, stb.stb.stb...

Szóval mi nagyon sok előnyt feltudtunk használni a hitelnél.

Én nem vagyok albi ellenes, mert már írták fentebb, hogy van ennek rengeteg jó oldala.

Viszont nálunk voltak akadályok mindig, amikor albikat néztünk.

A bírósági peres dolog volt az utolsó döfés .. akkor mondtam azt, hogy minden félretett pénzünket befektetjük saját lakásba.

2013. márc. 14. 13:11
 10/10 zabmester ***** válasza:

Albérletben lakunk, egyelőre egy gyerek van, 5 éves múlt. Szeretnénk majd tesót is, de később. Viszont ez nem a saját lakás függvénye, az valószínűleg nem lesz belátható időn belül, én mondjuk nem is igazán vágyom rá. Otthonomként tekintek a bérelt lakásra is, mindaddig, amíg szükségünk van az éppen aktuális helyre. Ha később máshol praktikusabb laknunk, akkor az új lesz az otthonunk :) Sosem éreztem úgy, hogy én más valakinél lakom, egyszerűen csak úgy vagyok vele, hogy fizetni kell azért, hogy legyen hol lakni.

A saját lakás meg nekünk nem is lenne jó megoldás, mindamellett persze, hogy nem is tudnák venni, mert pénzt félretenni nem tudunk, na meg hitelt sem szeretnénk felvenni. De mondom, amúgy sem akarnék most pláne saját lakást, néhány évente úgyis költözni kell. Az első albérletem tökéletes volt, amíg kicsi volt a fiam, nem zavart, hogy pl. a belvárostól elég messze volt, mert úgysem kellett időre mennünk sehova. Aztán amikor bölcsis lett, a bölcsi közelébe költöztünk. Utána megint váltottunk, amikor az ovit kezdte, hogy se vele ne kelljen buszozni reggelente, se nekem ne kelljen utána továbbrohanni, innen gyalog megy mindenki reggel, rohanás nélkül. Ha iskolás lesz, valószínűleg más városba költözünk, főleg munka miatt, meg a tanulmányaim miatt is. De ott is csak pár évet leszünk előreláthatóan, mert majd külföldre akarunk menni, egyelőre az a cél, csak ahhoz még kell nekem pár év tapasztalat a szakmámban, mellette meg a mesterképzést szeretném megcsinálni. Szóval nem lenne értelme a saját lakásnak, ha ennyit költözünk.

2013. márc. 14. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!