Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan lehetséges a...

Mégis hogyan lehetséges a megélhetési gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Nem érint a dolog, csak eljátszottam a gondolattal egy ismerősöm kapcsán.

18 éves volt, amikor férjhez ment, a gimnáziumot nem fejezte, ő otthon akar maradni, és gyerekeket nevelni, sosem dolgozott.

19 évesen megszületett az első gyerekük, 22 évesen a második, 25 évesen a harmadik.

Mindig 3 év csúszás, így folyamatosan jár neki a gyes.

1 gyerekre a családi pótlék, és a gyes 27850

2 gyerekre 52250 (26125/gyerek)

3 gyerekre 73650 (24550/gyerek)

Most az a nagy terv, otthon marad még GYET-en (ami ha jól tudom, ugyan annyi, mint a gyes, és maximum a legnagyobb gyerek 18 éves koráig, vagy a legkisebb 8 éves koráig jár, ami azt jelenti, ezt az összeget még 5 évig maradhat otthon effektív segélyen.

Amikor mindene leketyeg, 32 éves lesz, és ott fog állni 8 általános végzettséggel, vajon mihez kezd? Mert valljuk be, nem szülhet élete végéig....

Másik kérdésem, a kiszámolt összegek szűkösen fedezik a gyerek szükségleteit, megélhetésről pedig végképp szó sincs!

Ugyan akkor kiszámoltam volna, a kapna GYED-et minimálbérrel, akkor pedig 2 évente kellett volna szülni, gyakorlatilag csak annyi a változás, hogy 3 éven belül áll be a "nagy semmi". (A férjnek teljesen átlagos fizetése van.)

Ezek után kérdem én, mi az, hogy megélhetési gyereknevelés? Ez mégis kinek éri meg?

2013. márc. 23. 16:36
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
56%
Tanulhat az alatt az 5 év alatt, viszont szeretném megkérdezni, hogy éheznek e, koszosak e, a gyerekek neveletlenek e, adósságban úsznak e?
2013. márc. 23. 19:29
 22/30 A kérdező kommentje:

Adósság nincs, viszont a gyerekek nem éppen jól neveltek, az anyuka meg idegbeteg, nyugtatókat szed, és napi 2 dobozzal elszív....

De tény, a gyerekek alapszükségletei megvannak.

2013. márc. 23. 19:37
 23/30 anonim ***** válasza:
82%
Megadnád a számát, mert ennyi pénzből adósság nélkül, albérlet, 3 gyerek és még napi 2 doboz cigi, ezek varázslók
2013. márc. 23. 19:39
 24/30 A kérdező kommentje:

Nem látok bele a pénzügyeikbe, meg nem is vagyok rá kíváncsi.

A férje amúgy is 8 gyereket akar, simán végigszülheti az életét.

2013. márc. 23. 19:46
 25/30 anonim ***** válasza:
72%
18 vagyok, nem is arra gondoltam, hogy te pontoztál le:) Egyébként én is azt tudom írni amit utánam írtak hogy ez nekem varázslás kategória (nem csak itt hanem más kérdéseknél is olvastam már vmi irreálisan kevés pénzt hogy annyiból MINDENT megadnak állítólag 3-4 gyereknek is olyankor azt érzem, hogy nem is ugyanabban az országban élünk, mert hacsak nincsenek segítő nagyszülők, akkor képtelenség annyiból megélni mondjuk. Meghát az is igaz, hogy nehéz definiálni a "mindenük megvan" mondatot.
2013. márc. 23. 19:53
 26/30 A kérdező kommentje:
Minden ruhát meg játékot "örökölnek" a családból, így azért jelentősen kevesebb a kiadás.
2013. márc. 23. 19:54
 27/30 A kérdező kommentje:
És ez a poén, hogy nem cigányok!
2013. márc. 23. 20:34
 28/30 anonim ***** válasza:
25 válaszolo,ezen én is elcsodálkozom néha mert nekem van 3 gyerekem és 20000 ft hAvonta elmegy rezsi+kaja+gyerekekre.és nincs hitelünk .és nem élünk nagylábon .
2013. márc. 24. 08:07
 29/30 anonim ***** válasza:
61%

Na de miért ne szülhetne valaki akkor, amikor akar???

Én 19 évesen férjhez mentem, egy év múlva szültem, majd három év múlva újra. Tudtam magamról, hogy szeretnék előbbre jutni a munkámban majd, és ha belevetem magam, később talán nem szívesen hagyom ott évekre. Így 25 évesen mentem vissza gyesről (ráadásul a nagyobbik lányom Bokros-gyerek, csak gyest kaptam, gyed nem volt), 3 műszakba, most itt vagyok 40, két önálló, nagy gyerekkel, most szereztem két diplomát, mert tanulni akartam és volt is rá lehetőségem...

Jobb lenne, ha már elértem volna valamit, kiszállnék évekre aztán talán nem is lenne hova visszamennem???

2013. márc. 24. 11:21
 30/30 A kérdező kommentje:
Szép történet, de mint írtam, ez a nő a gimit sem fejezte be, és nem gondolom, hogy valaha lesz diplomája...
2013. márc. 24. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!