Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan lehetséges a...

Mégis hogyan lehetséges a megélhetési gyerekvállalás?

Figyelt kérdés

Nem érint a dolog, csak eljátszottam a gondolattal egy ismerősöm kapcsán.

18 éves volt, amikor férjhez ment, a gimnáziumot nem fejezte, ő otthon akar maradni, és gyerekeket nevelni, sosem dolgozott.

19 évesen megszületett az első gyerekük, 22 évesen a második, 25 évesen a harmadik.

Mindig 3 év csúszás, így folyamatosan jár neki a gyes.

1 gyerekre a családi pótlék, és a gyes 27850

2 gyerekre 52250 (26125/gyerek)

3 gyerekre 73650 (24550/gyerek)

Most az a nagy terv, otthon marad még GYET-en (ami ha jól tudom, ugyan annyi, mint a gyes, és maximum a legnagyobb gyerek 18 éves koráig, vagy a legkisebb 8 éves koráig jár, ami azt jelenti, ezt az összeget még 5 évig maradhat otthon effektív segélyen.

Amikor mindene leketyeg, 32 éves lesz, és ott fog állni 8 általános végzettséggel, vajon mihez kezd? Mert valljuk be, nem szülhet élete végéig....

Másik kérdésem, a kiszámolt összegek szűkösen fedezik a gyerek szükségleteit, megélhetésről pedig végképp szó sincs!

Ugyan akkor kiszámoltam volna, a kapna GYED-et minimálbérrel, akkor pedig 2 évente kellett volna szülni, gyakorlatilag csak annyi a változás, hogy 3 éven belül áll be a "nagy semmi". (A férjnek teljesen átlagos fizetése van.)

Ezek után kérdem én, mi az, hogy megélhetési gyereknevelés? Ez mégis kinek éri meg?

2013. márc. 23. 16:36
1 2 3
 1/30 A kérdező kommentje:
Másfelől hogyan lehet a segélyezési rendszerre alapozni egy család megélhetését, hiszen mi a garancia rá, hogy állandó? Úgy értem, pl kapunk egy kormányváltást, aki átalakítja az egész rendszert, mihez kezd?
2013. márc. 23. 16:40
 2/30 anonim ***** válasza:
78%

Munkakerülők,ennyi ..

nekem is vannak gyerekeim ,mielőtt valaki beszól. De 18 tól folyamat potyogtatni a gyerekeket,egy érettségi vagy akármi nélkül, úgy ,hogy még egy percet sem dolgozott..

Tudod vannak olyan emberek (csoportok) ,akiktől én megvonnám a segélyeket meg mindenféle juttatást .És úgy lehet ellébecolni belőle,hogy gondolom a gyerekekre szinte alig költ. De ezeknek mindegy,csak dolgozni ne kelljen.

Mire fel tartjuk el ezeket az embereket? Az a baj,hogy itt is állandóan azt nyomatják,hogy sokasodjatok,szaporodjon a magyar, és nem fogják fle,hogy az értelmes emberek nem tudnak halomszámra gyereket zsülni ha akarnak sem,mert felelősek és tudják,hogy nincs rá pénzük. Csak ezek a "majd lesz valahogy" gimnáziumból kiesett műveletlen emberek sokasodnak,ezeknek meg a gyerekeik is ugyanilyenek lesznek. De úgy látszik ez kell,minél nagyobb birkának kell lenni ebben az országban .

De mostmár kicist elkalandoztam ... Csak az a felháborító ,hogy más esetleg semmit nem lát,abból amit x évig adózott ,ezek az ingyenélők meg elvannak ,mint hal a vízben

2013. márc. 23. 16:46
 3/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nekem is van 1 lányom, mindig is 3 gyereket szerettem volna, de nem gondolnám, hogy felelősségteljes döntés lenne még kettőt megszülni ebbe a bizonytalan anyagi helyzetbe.

Tehát van 1 gyerek, egy kifizetett lakásunk, étel az asztalunkon, tiszta ruha a szekrényben, némi minimális luxus, és ennyi.

2013. márc. 23. 16:51
 4/30 anonim ***** válasza:
38%

NEM biztos, hogy munkakerülők, csak szeretik a gyerekeket.

A megélhetéshez pedig nem kell magas jövedelem, és luxusra sincs szükség.

Ismerek több 3-4 gyerekes családot, ahol havi 200.000.- ből

élnek. Igazt, hogy nem járnak étterembe, üdülni, az anyuka nem jár hetente fodrászhoz, kozmetikushoz. Nem esznek téli szalámit, és a gyerekeknek sincs márkás ruhájuk és drága telefonjuk. Mégis szerényen, de tisztességesen nevelik a gyerekeiket.

A másik dolog, nagyon kevés az a munkahely, ahol alkalmaznak kisgyerekes anyákat. A bölcsőde sem megoldás, ha nincs nagymama, aki otthon van a beteg gyerekkel. Nagyon hamar felmond nekik a munkáltató.

Ha a te elvedet nézzük, akkor akiknek nincs magas jövedelme, az ne szüljön egy gyereket sem.

Még egy dolog: aki 15-20 évvel ezelőtt szülte a gyerekeit, az nem csak megtudott élni, hanem félre is tudott tenni egy átlag fizetésből. Hála a kormányunknak, ma örülnek, ha megélnek. Ők mit csináljanak a gyerekeikkel? 20 évvel ezelőtt eszükbe sem jutott, hogy később nyomorogniuk kell.

2013. márc. 23. 17:03
 5/30 anonim ***** válasza:
80%
Ha rendesen vannak nevelve a gyerekek, akkor semmi joga senkinek elItélni őket. Nem kis munka az se, hogy normális embereket neveljen belőlük. Ha tiszták, jól neveltek, akkor szerintem nem probléma, ha megélnek.
2013. márc. 23. 17:07
 6/30 anonim ***** válasza:
66%
Ja, és hozzá teszem, hogy 1 gyerek előtt 10 évig dolgoztam, van végzettségem, de ha nem vállalkoznék, kereshetnék évekig munkát, úgyhogy lassan mindegy.
2013. márc. 23. 17:09
 7/30 anonim ***** válasza:
67%
Kérdez meg egy romát és elmagyarázza neked részletesen.
2013. márc. 23. 17:09
 8/30 anonim ***** válasza:
86%
Én is szeretem a gyerekeket,mégis befejeztem a gimnáziumot ( bocs,de ez a minimum számomra -sokat elárul valakiről ,hogy évenet szüli a gyerekeket úgy,hogy még az iksolát sem járta ki) ,és nem ültem otthon 5 évig segélyekből . Kisebbségiek egyébként ?
2013. márc. 23. 17:12
 9/30 anonim ***** válasza:
72%
És nem arról van szó,hogy akinek nincsenek milliói ne szüljön gyereket,de 0 ledolgozott nappal,0 iskolával,0 tapasztalattal mi a fenét fog csinálni szerinted,ha lejárt a GYET? vagy szül tovább,vagy megy kuncsorogni a többi segélyért. Nagyon örülök ,ha te szivesen támogatod ezeket az embereket a fizetésedből ,de nem mindenki van így ezzel ... Az ország tele van ezekkel ,a másik fele meg beleszakad hogy eltartsa esetleg saját magát,vagy az egy szem gyerekét és emellé még a többieket is. Valamiféle gátat kéne szabni ennek ,de láthatóan ez nem érdeke senkinek .
2013. márc. 23. 17:18
 10/30 anonim ***** válasza:
46%

Ha már más dolgába ütöd az orrod, legalább számolj helyesen...

egy gyerekre hogyan jön ki a gyes és csp 30 alá????

2013. márc. 23. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!