Mégis hogyan lehetséges a megélhetési gyerekvállalás?
Nem érint a dolog, csak eljátszottam a gondolattal egy ismerősöm kapcsán.
18 éves volt, amikor férjhez ment, a gimnáziumot nem fejezte, ő otthon akar maradni, és gyerekeket nevelni, sosem dolgozott.
19 évesen megszületett az első gyerekük, 22 évesen a második, 25 évesen a harmadik.
Mindig 3 év csúszás, így folyamatosan jár neki a gyes.
1 gyerekre a családi pótlék, és a gyes 27850
2 gyerekre 52250 (26125/gyerek)
3 gyerekre 73650 (24550/gyerek)
Most az a nagy terv, otthon marad még GYET-en (ami ha jól tudom, ugyan annyi, mint a gyes, és maximum a legnagyobb gyerek 18 éves koráig, vagy a legkisebb 8 éves koráig jár, ami azt jelenti, ezt az összeget még 5 évig maradhat otthon effektív segélyen.
Amikor mindene leketyeg, 32 éves lesz, és ott fog állni 8 általános végzettséggel, vajon mihez kezd? Mert valljuk be, nem szülhet élete végéig....
Másik kérdésem, a kiszámolt összegek szűkösen fedezik a gyerek szükségleteit, megélhetésről pedig végképp szó sincs!
Ugyan akkor kiszámoltam volna, a kapna GYED-et minimálbérrel, akkor pedig 2 évente kellett volna szülni, gyakorlatilag csak annyi a változás, hogy 3 éven belül áll be a "nagy semmi". (A férjnek teljesen átlagos fizetése van.)
Ezek után kérdem én, mi az, hogy megélhetési gyereknevelés? Ez mégis kinek éri meg?
Munkakerülők,ennyi ..
nekem is vannak gyerekeim ,mielőtt valaki beszól. De 18 tól folyamat potyogtatni a gyerekeket,egy érettségi vagy akármi nélkül, úgy ,hogy még egy percet sem dolgozott..
Tudod vannak olyan emberek (csoportok) ,akiktől én megvonnám a segélyeket meg mindenféle juttatást .És úgy lehet ellébecolni belőle,hogy gondolom a gyerekekre szinte alig költ. De ezeknek mindegy,csak dolgozni ne kelljen.
Mire fel tartjuk el ezeket az embereket? Az a baj,hogy itt is állandóan azt nyomatják,hogy sokasodjatok,szaporodjon a magyar, és nem fogják fle,hogy az értelmes emberek nem tudnak halomszámra gyereket zsülni ha akarnak sem,mert felelősek és tudják,hogy nincs rá pénzük. Csak ezek a "majd lesz valahogy" gimnáziumból kiesett műveletlen emberek sokasodnak,ezeknek meg a gyerekeik is ugyanilyenek lesznek. De úgy látszik ez kell,minél nagyobb birkának kell lenni ebben az országban .
De mostmár kicist elkalandoztam ... Csak az a felháborító ,hogy más esetleg semmit nem lát,abból amit x évig adózott ,ezek az ingyenélők meg elvannak ,mint hal a vízben
Köszönöm a választ.
Nekem is van 1 lányom, mindig is 3 gyereket szerettem volna, de nem gondolnám, hogy felelősségteljes döntés lenne még kettőt megszülni ebbe a bizonytalan anyagi helyzetbe.
Tehát van 1 gyerek, egy kifizetett lakásunk, étel az asztalunkon, tiszta ruha a szekrényben, némi minimális luxus, és ennyi.
NEM biztos, hogy munkakerülők, csak szeretik a gyerekeket.
A megélhetéshez pedig nem kell magas jövedelem, és luxusra sincs szükség.
Ismerek több 3-4 gyerekes családot, ahol havi 200.000.- ből
élnek. Igazt, hogy nem járnak étterembe, üdülni, az anyuka nem jár hetente fodrászhoz, kozmetikushoz. Nem esznek téli szalámit, és a gyerekeknek sincs márkás ruhájuk és drága telefonjuk. Mégis szerényen, de tisztességesen nevelik a gyerekeiket.
A másik dolog, nagyon kevés az a munkahely, ahol alkalmaznak kisgyerekes anyákat. A bölcsőde sem megoldás, ha nincs nagymama, aki otthon van a beteg gyerekkel. Nagyon hamar felmond nekik a munkáltató.
Ha a te elvedet nézzük, akkor akiknek nincs magas jövedelme, az ne szüljön egy gyereket sem.
Még egy dolog: aki 15-20 évvel ezelőtt szülte a gyerekeit, az nem csak megtudott élni, hanem félre is tudott tenni egy átlag fizetésből. Hála a kormányunknak, ma örülnek, ha megélnek. Ők mit csináljanak a gyerekeikkel? 20 évvel ezelőtt eszükbe sem jutott, hogy később nyomorogniuk kell.
Ha már más dolgába ütöd az orrod, legalább számolj helyesen...
egy gyerekre hogyan jön ki a gyes és csp 30 alá????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!