Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van segítségem, mégis nekem...

Van segítségem, mégis nekem ez annyira fárasztó, hogy szedjem össze magam?

Figyelt kérdés

Másfél éves gyerekünk van, egész pici kora óta nem alszik jól és nem eszik jól, ez a kettő, ami annyira fontos lenne ilyen pici gyerek számára. Itt van anyukám,aki sokat segít nekem, pl ki tudok menni a wc-re vagy reggel összekötöm a hajam anélkül, hogy rajtam lógjon a gyerek, de ő is dolgozik, tehát napi 2 órát ha besegít, az nagyon jó.

Férjem este 7ig dolgozik, hazaér, foglalkozik a gyerekkel, addig a befejezem a vacsit és eszünk, fürdetés és hullaként ágybaborulok. Nem tudok úgy teljesíteni az ágyban sem, néha érzem aférjem pillantását,mikormegkérdezi fáradt vagyok e, rosszalló pillantás, amit megértek és próbálok ellene tenni. Éjjel a gyerekmég sokszor ébred, ami azt hozza magával, hogy reggel mosott rongy vagyok, érzem türelmetlenebb a kelleténék, és akkor nem eszik a gyerekés ha valaki becsönget és 11kor még nemvolt időm összepakolni, meg is jegyez valamit, hogy jaj, ti még reggeliztek, vagy ilyeneket, hátmár ugrom is. Úgy érzemnincs életem, nem vagyok egyedül soha, nincs időm magamra, elhanyagoltnak érzem magam. Férjem egyedül vasárnap van itthon, akkor sokat segít, de neki semkönnyű,a gyerek éjeleket sír, öszpontosítania kell a munkában, hétvégén pedig besegít, hogy nekem legyen könnyebb. Nem is tudom mikor volt kifestve a körmöm, vagy bármi ilyen dolog,ami rólam szól.

Ne kezdjétekmajd a szöveget,akinek gyerek kellett az hallgasson stb Tanácsra van szükségem.

2013. márc. 22. 12:41
1 2 3
 21/25 Bence_ ***** válasza:
42%

Lepontozásban nincs logika. Mert véleményt nem ír csak pontoz.

Meg nem hiszem, hogy valóban ős anyák tennék. Egy két hozzászólás elég meredek. Jobb a párját rideg tartásban tartani mint a problémát megoldani.

2013. márc. 22. 14:38
 22/25 anonim ***** válasza:

Tudom, le leszek szólva, de ha ekkora terhet jelent a dolog számodra, hogy érzed, hogy már megy rá az életed és a házasságod, akkor érdemes lenne felkeresni egy bölcsit, ahol legalább napi pár órát vigyáznának rá, így te egy kicsit összeszedheted addig magadat és a háztartást, talán a házasságotokra is több energiád jut.

Sokan önzőnek tartják azokat az anyákat, akik bölcsibe viszik a gyereküket én ezt tudom, viszont abszolút nem olyan rossz dolog az, mint ahogyan azt elképzelik.

Megkérheted anyukádat is, hogy foglalkozzon abban a pár órában úgy vele, hogy te azt az időt magadra szánhasd néha. Ha nem is mindennap, de heti 1-szer legalább. Szerintem ha valakivel, akkor anyukáddal ezt igazán megtudnád beszélni és értetni. Abban a pár órában ne csak wc-re legyen már időd... Ülj be a kádba, menj el sétálni, vagy vásárolni egyet, fodrászhoz, dőlj le aludni, vagy bármi ami jól esik éppen! Nem tesz jót se neked, se a picinek, se a férjednek, ha te non stop stresszes és feszült vagy!

2013. márc. 22. 14:41
 23/25 Bence_ ***** válasza:

Aki járt már ebben a cipőben az tudja nagyon jól, hogy rettentően szét tudja zilálni az életét.

Előszór fejben döntsd el, hogy mit szeretnél.

Aztán találjátok ki, pl hogy egyik szombaton elmentek egy cukrászdába. Addig nagyi elvan a gyerekkel. Neked is párodnak is jó.

2013. márc. 22. 14:55
 24/25 anonim ***** válasza:
41%

Bocs csajok, lehet, hogy az én anyám volt istennő, de ő akkor is fürdött, WC-zett, evett, hajat mosott, amikor mi kicsik voltunk. Egyszerűen érthetetlen, miért kell ennyire túlspilázni azt, hogy van egy másfél éves gyereked.

Neveld rá, hogy meglegyen maga. Nincs mese, ezt a gyerekeknek meg kell tanulni, hogy felnőttkorukban is tudjanak értelmesen egyedül lenni. Mert aki tud egyedül lenni, az tud kapcsolatot is alakítani. Nagyon fontos lenne ezt megtanítanod neki!

2013. márc. 22. 15:02
 25/25 anonim ***** válasza:
Együtt érzek, én is hasonló cipőben járok. Már teljesen ki vagyok, jó lenne egy kis idő magamra is. Úgy vagyok vele, majd ha oviba megy.
2014. aug. 5. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!