Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van segítségem, mégis nekem...

Van segítségem, mégis nekem ez annyira fárasztó, hogy szedjem össze magam?

Figyelt kérdés

Másfél éves gyerekünk van, egész pici kora óta nem alszik jól és nem eszik jól, ez a kettő, ami annyira fontos lenne ilyen pici gyerek számára. Itt van anyukám,aki sokat segít nekem, pl ki tudok menni a wc-re vagy reggel összekötöm a hajam anélkül, hogy rajtam lógjon a gyerek, de ő is dolgozik, tehát napi 2 órát ha besegít, az nagyon jó.

Férjem este 7ig dolgozik, hazaér, foglalkozik a gyerekkel, addig a befejezem a vacsit és eszünk, fürdetés és hullaként ágybaborulok. Nem tudok úgy teljesíteni az ágyban sem, néha érzem aférjem pillantását,mikormegkérdezi fáradt vagyok e, rosszalló pillantás, amit megértek és próbálok ellene tenni. Éjjel a gyerekmég sokszor ébred, ami azt hozza magával, hogy reggel mosott rongy vagyok, érzem türelmetlenebb a kelleténék, és akkor nem eszik a gyerekés ha valaki becsönget és 11kor még nemvolt időm összepakolni, meg is jegyez valamit, hogy jaj, ti még reggeliztek, vagy ilyeneket, hátmár ugrom is. Úgy érzemnincs életem, nem vagyok egyedül soha, nincs időm magamra, elhanyagoltnak érzem magam. Férjem egyedül vasárnap van itthon, akkor sokat segít, de neki semkönnyű,a gyerek éjeleket sír, öszpontosítania kell a munkában, hétvégén pedig besegít, hogy nekem legyen könnyebb. Nem is tudom mikor volt kifestve a körmöm, vagy bármi ilyen dolog,ami rólam szól.

Ne kezdjétekmajd a szöveget,akinek gyerek kellett az hallgasson stb Tanácsra van szükségem.

2013. márc. 22. 12:41
1 2 3
 11/25 Bence_ ***** válasza:
56%

Tök normális amiket írsz.

Első gyerekünket első nap nem mertük megfürdetni csak másnap. :)

El kell döntened, hogy mire van valójában szüksége egy gyereknek. Éjjel csak ezt a szükségletet biztosítsd.

pl éjjel a kézben ringatás nem kell az "életben" maradáshoz. Így maradhat nyugodtan az ágyában.

Ezeket az éjszakai mókákat 2-3 éves korukra kinövik.

2013. márc. 22. 13:19
 12/25 anonim ***** válasza:
62%
8-as bocs, de ha még 2,5 évesen is szopik, akkor nem csodálom, hogy nem alszik rendesen éjszaka. De nem rám tartozik.
2013. márc. 22. 13:21
 13/25 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem rád tartozik.
2013. márc. 22. 13:24
 14/25 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként valóban, a nagyon hosszú szoptatás (ismerősnek még 7 évesen is ment a fia nyalni a cicit), egyszerűen babásítja őket. 1-2-3 évesen már kis emberkék, fogakkal, önállósággal (legalábbis KÉPESSÉGGEL az önállóságra) - persze a maguk szintjén. NEM babák többé, de ha a szülő úgy viszonyul hozzájuk, akkor tudnak úgy csinálni, mintha azok lennének.
2013. márc. 22. 13:27
 15/25 anonim ***** válasza:

OFF

8as vagyok.

Nem rólam szól a kérdés, úgyhogy ne menjünk abba bele, hogy én hogy és miként csinálom.

7évesen már szerintem sem kell komfortcicizni, ahogy az én lányom sem komfortcicizik. Alvás előtt van szopi, megébredéshez nincs, csak pocaksimogatás.

2013. márc. 22. 13:30
 16/25 anonim ***** válasza:
28%

Persze, nem rólad szól.

Kérdező! Szoptatod még?

2013. márc. 22. 13:46
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

Tökéletesen értelek. Én sem tudtam bezárni a még a wc ajtót sem, nem is tudom már hány évig a srácomtól. Arra meg határozottan emlékszem, hogy két és fél éves volt, amikor először tudtam belemerülni úgy egy kád vízbe, hogy ne kelljen kiugranom belőle, mert felsírt. Mindig azonnal megérezte, ha nem voltam a közelében. Ráadásul garzonunk van, tehát nálunk a jótanácsok, hogy szoktassam külön nem működhettek, de nem is akartam volna igazán.

Szóval ami miatt írtam az nem az, hogy tanácsot adjak. Azt nem tudok, mert én is ezt éltem át, ha ez rossz, akkor én is rosszul csináltam. Csak azért írtam le, hogy lásd, nem vagy egyedül...

A fáradtság ellen nyilván vannak technikák, de ha valaki évekig nem aludhat át egyetlen fél éjszakát sem, akkor nem működik semmilyen technika...

2013. márc. 22. 13:49
 18/25 anonim ***** válasza:

Együtt alszol a gyerekkel?

Az én lányom 3éves még egyetlen éjszakát sem aludt át.Mindent kipróbáltunk de nem használ akkor is felkel inni.Pici kora óta velem alszik,másként szerintem már falnak mentem volna.Persze kapom a megjegyzéseket de nem érdekel,előbb utobb egyedül is megy majd az alvás.

Kaja miatt ne aggodj ha éhes lesz eszik.

Az én lányom sem játszik el egyedül hosszabb ideig,mostmár együtt főzünk,takaritunk de amikor kicsi volt akkor nehéz volt erre az időre lefoglalni.Wc re mondjuk közösen mentünk,ez nem okozott gondot.

Fogadd el hogy ő ilyen ,igy kell szeretni és boldogulni vele,idővel könnyebb lesz,tapasztalat.

2013. márc. 22. 14:16
 19/25 Bence_ ***** válasza:
Mit csinálnátok 2-3 gyerekkel?
2013. márc. 22. 14:20
 20/25 anonim ***** válasza:
39%
Tök jó, hogy a sok ősanya lepontoz, mert azt javasoltam, hogy bébiszitter vigyázzon kicsit a gyerekre. Szánalom.
2013. márc. 22. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!