Miért vállalnál még 1 gyereket?
Van egy gyönyörű kislányunk 1 éves, imádjuk. Megpróbálunk mindent megadni, tisztességgel felnevelni. De testvérkét nem szeretnék, a párom még nem teljesen biztos, mivel elvárás, hogy "1 gyerek nem gyerek". Én meg rávágom, hogy "a 2 meg sok". Rengeteg lemondással, felelősséggel, anyagi áldozattal jár egy gyerek. Rengeteg szeretet is ad, de megőrülnénk, ha 2 gyerek miatt lejjebb kellene adni a normál életszínvonalunkból. Nem engedhetnénk meg magunknak egy tengerpartot, esetleg a strandot.
Egyik barátunknak 3 nagyobb lánya van, idén az volt a nyaralásuk, hogy felmentek a pesti vidámparkba 3 napra.(Ami 1 nap valójában) Kaja, szállás,benzin, belépőkre 100 ezerből nem jöttek ki. A családfő meg kivan idegileg, hogy mennyi pénzbe van a család, évek óta nem tudnak elmenni nyaralni, mert nincs 600 e-1m egy tengerpartra. A 3 lány öltözködik, iskolába járnak, külön órák, szal rengeteg pénzt visznek el. Pedig jól keres a családfő és a felesége, de nem tud meglátszani rajtuk. Ha mi a párommal ennyit keresnénk 2x is mehetnénk külföldre egy szem gyerekünkkel. Akkor minek ennyi gyereket vállalni, ha bele betegszik az ember, rámegy a házassága, és boldogtalan.
Most a gyereknek havi 5 ezret teszünk félre, hogy majd nagy korára legyen önerő egy lakásba, mert lakást nem tudunk majd neki venni, meg fizetni az iskoláit, kitaníttatni...Ha lenne testvérke, neki már nem tudnánk félretenni másik 5 ezret. A családban már sürgetnék, hogy már most szüljek még egy gyereket, de nem értik meg, hogy azért mert min. 2 gyerek a szokás, attól még nem biztos, hogy vállalunk is.
Valahol önző dolog ez, de ugyanakkor átgondolt, tudatos döntésnek tartom, hiszen az élet rövidsége miatt kiegyensúlyozott családi életre vágyom, amit egy négytagú családdal már nem lehetne fenntartani, tekintve az igényeinket, és anyagi lehetőségeinket. Belehalok, hogy nem élhetem át még 1x a terhességet, a szülés gyönyörét, az újszülött- és csecsemőkor szépségét, de így döntöttem, és szerintem döntöttünk.
Te miért vállalnál mégis még 1 gyereket?
vki vmit nagyon akar,képes lemondani dolgokról.Én szó nélkül lemondanék az évenkénti 2 hetes külföldi nyaralásról,ha ez lenne az ára annak,h még 1 babát vállalni tudjunk.Sztem Te annyira nem vágysz rá(holott azt írod,belehalsz,ha még 1x nem élheted át)Számomra nem attól kiegyensúlyozott egy család,h habzsi-dőzsi van.Azt írod,ha a párod "annyit keresne,évente 2x is mehetnétek külföldre".Miért ebben méred a dolgokat?Nem inkább több pénzt tennél el a gyereknek?Vagy bevállalnál egy testvérkét?Elég ellentmondásos amit írtál.
Mi neked ebben az ellentmondásos? Az anyagiak miatt nem vállalunk még egy gyereket, megtehetnénk, de akkor az életszínvonal csökkenésével járna, ugyanakkor fáj, hogy nem élhetem át újra a gyerekvállalás szépségét. Mert az ember egy évbe 1x kipihenné a fáradalmakat a tengerparton, attól még nem "habzsi dőzsi" van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!