Lemennétek a boltba ami a ház alatt van (társasház) 10 perc kb. amíg fent vannak a lakásban 6,4 és 2 éves gyerekeid?
Bár csak 17 éves vagyok, nem tudom mit tennék. Viszont az tuti, hogy egyke gyerek vagyok, a szüleim korán elváltak, anyukámnak varrodája volt, úgyhogy gyakran maradtam otthon egyedül. Volt "dadám", vagyis egy néni, aki gyakran vigyázott rám, de emlékszem, hogy volt hogy felkeltem, és anya nem volt otthon. Kicsit megijedtem, mert se telefon, se más nem volt, főleg nem egy kicsi gyereknek, de szépen kinyitottam a barbis dobozt, és játszottam, amíg hazaér, gondolom nem volt az olyan sok idő, csak nekem tűnt annak.
Egy velem egykorú barátnőmmel voltunk együtt folyton, sarat dagasztottunk a kertben, egy ilyen kazánház szerű szobácskát a házon kívül berendeztünk magunknak, vittünk ki könyveket, tettünk fel függönyt, stb. Egyébként régen egy folyópart mellett laktunk, tehát rögtön a gát után voltak a házak, itt is játszottunk, gáton, garázsban, udvaron, volt egy vasforgó, de sosem lett semmi komoly bajunk, sem meg nem fulladtunk, mert tudtuk, hogy nem mehetünk a vízhez, sem le nem estünk, mert tudtuk hogy nem mehetünk a cementház tetejére, stb.
Volt, hogy direkt úgy mentünk el biciklizni, hogy eltévedünk, de tudtuk hogy semmi baj nem lesz, mert lehetetlen volt eltévedni, mégsem aggódott senki. Illetve biztos, a szüleink, de tudták hogy semmi rosszat nem csinálunk.
Szóval tényleg csak meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy mit szabad és mit nem, és talán meg kell kicsit ijeszteni őket. Engem soha senki nem bántott, nem rázott meg az áram, de mégis félve dugok be bármit is a konnektorba, meg óvatosan, nehogy legyen valami gáz, és így tovább. Szóval meg kell tanítani nekik, ilyen egyszerű:)
Manapság van túlreagálva szerintem ez az egész, régen muszáj volt otthagyni a gyereket, ha dolog volt, és mégsem lett soha semmi baj.
Azért nem kell védeni az anyóst sem! Nekem pl. párom nagymamája ilyen, összepaktált az alattunk lakó 80 éves nénivel, aki állandóan figyelt engem, ellenőrizte, hogy otthon vagyok-e, (ápoltam az anyósomat, és nekem ha tetszett ha nem otthon kellett lennem! Akkor is ha más is volt otthon rajtam kívül magyarul rabszolga voltam) szóval szó szerint figyelve voltam! A néni leadta a drótot a maminak, ő rögtön hívta a páromat, hogy hol vagyok mit csinálok, miért nem veszem fel a telefont! Ezt legtöbbször úgy játszották el, amikor épp nagywc-ztem!! Nagyon vicces volt, hogy lényegében börtönben kell élnem!
Soha többé nem csinálnám ezt végig, és ha megszületik a babám, akkor nem fog érdekelni senkinek a kínja! És már nem is azért, de főleg ha kicsik, beraknám a kiságyba, megvárom míg elalszik, és gyorsan leszaladnék! Amíg szaladgálnék, hogy a szomszéd, aki mondjuk nincs otthon, nem ér rá, vigyázzon a gyerekre, addig 6x megjárnám a boltot, és ugyanúgy megtörténhet a baj! Minket is hagytak egyedül a szüleink annak idején!
Mi kerteshazban lakunk, ha ki kell vinnem a szemetet, vagy a postas hoz vmi ajanlottat, akkor en sem oltoztetem fel a kicsiket, csakhogy testuletileg ki tudjunk vonulni egy levelert. A felevesemet beteszem az utazoagyba, a nagyobbik 21honapos, ot "szabadon" hagyom, o altalaban ott szokott varni az ajtoban. Viszont ha sirnanak vmiert, azt rogton meghallom es be tudok hozzajuk szaladni.
Talan(!) bebiorrel lerohannek, de csak nagyon-nagyon muszaj. De inkabb megkernek vlkit a szomszedbol h jojjon at 5-10 percre, amig elintezem a dolgom.
Megjegyezném 7es válaszolónak, és másoknak akik nem tudják: elektromos tüzet nem oltunk vízzel!!!
Bocsi az offért, de nehogy véletlenül valaki erre tanítsa a gyerekét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!