Lemennétek a boltba ami a ház alatt van (társasház) 10 perc kb. amíg fent vannak a lakásban 6,4 és 2 éves gyerekeid?
NEM, mert sosem tudod, mennyi idö, mire visszakerülsz - és közben három gyerek egyedül elég veszélyes.
Nálunk ugyanigy a ház alsó szintjén volt bolt, és lementem "csak kenyeret venni". A "gyerekek" akkor már 10 és 12 évesek voltak. Elöször a kenyeresnél sorba kellett állni, mert éppen mindenki akkor jött, utána véletlen az egyik italospolcról beesett néhány üditö és meg kellett várni, mire eltakaritották, utána meg a pénztáros lett rosszul, és eltelt egy idöbe, mire mást el tudtak keriteni, közben meg a sor egyre hosszabb lett a pénztárnál.
Összesen 45 perce került, mire a kenyérrel hazaértem, és a gyerekek már tiszta idegesek lettek, hogy hová tüntem.
Életemben ez volt az egyetlen ilyen alkalom, de ettöl függetlenül bármikor összekjöhet máshol is ugyanígy.
Most képzeld el ugyanezt olyan kicsi gyerekkel, mint a tieid.
Szerintem még ennyi idős gyerekeknek is meg lehet tanítani (sőt, el lehet várni tőlük), hogy néhány percig ellegyenek felügyelet nélkül. Én minden további nélkül kimegyek a postáshoz, a sarki szelektívbe, nyáron a kertbe (4000 nm - es vetemény, tehát nem látom őket non - stop), és igen, abba a bizonyos boltba is leszaladnék. Jó lenne, ha nálunk is lenne egy ilyen közeli bolt)
Én nem hibáztatatom a nővéredet, magunkról tudom, hogy mi ezt megtehetjük, mert a gyerekek ismerik és betartják az alapvető szabályokat, másnak ezt sajnos nem sikerül elérnie a gyerekeinél.
Ja, és 5 gyerekem van, 6 évestől lefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!