Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lemennétek a boltba ami a ház...

Lemennétek a boltba ami a ház alatt van (társasház) 10 perc kb. amíg fent vannak a lakásban 6,4 és 2 éves gyerekeid?

Figyelt kérdés
Mesét néznek és kakaóznak. Az 1. emeleten laktok, lift nincs tehát oda nem tudsz beragadni illetve úton se kell átmenni mert a ház aljában van.
2013. márc. 10. 07:59
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
26%
Ne haragudj, de az anyós, illetve a saját anyja segitHET, de nem az o dolguk, hogy megoldják az életét. Mellesleg te is tudnál segíteni, nem? A saját hülyeséget miatt nem kellene az anyóst szidni.
2013. márc. 10. 08:22
 12/57 A kérdező kommentje:
Én nehezen mivel 300 kmre vagyunk egymástól. Köszi a válaszokat.
2013. márc. 10. 08:24
 13/57 anonim ***** válasza:
78%
Nem, semmiképp nem mennék le a boltba, nem hagynám őket felügyelet nélkül.
2013. márc. 10. 08:27
 14/57 anonim ***** válasza:
47%
Nem mennék le. Felelőtlen.
2013. márc. 10. 08:30
 15/57 anonim ***** válasza:
29%
Hát, akkor most nem sikerült szidni az anyóst.
2013. márc. 10. 08:30
 16/57 anonim ***** válasza:
45%
Az anyósnak van igaza. Ekkora gyerekek még akkor is csinálhatnak nagy bajt, ha van felnőtt velük.
2013. márc. 10. 08:34
 17/57 anonim ***** válasza:
57%

NEM, mert sosem tudod, mennyi idö, mire visszakerülsz - és közben három gyerek egyedül elég veszélyes.

Nálunk ugyanigy a ház alsó szintjén volt bolt, és lementem "csak kenyeret venni". A "gyerekek" akkor már 10 és 12 évesek voltak. Elöször a kenyeresnél sorba kellett állni, mert éppen mindenki akkor jött, utána véletlen az egyik italospolcról beesett néhány üditö és meg kellett várni, mire eltakaritották, utána meg a pénztáros lett rosszul, és eltelt egy idöbe, mire mást el tudtak keriteni, közben meg a sor egyre hosszabb lett a pénztárnál.

Összesen 45 perce került, mire a kenyérrel hazaértem, és a gyerekek már tiszta idegesek lettek, hogy hová tüntem.

Életemben ez volt az egyetlen ilyen alkalom, de ettöl függetlenül bármikor összekjöhet máshol is ugyanígy.

Most képzeld el ugyanezt olyan kicsi gyerekkel, mint a tieid.

2013. márc. 10. 08:38
 18/57 A kérdező kommentje:
Nem az enyémeim. nyilván ha az említett eset fennállna (üdítő kiömlés meg pénztáros rosszul van...) akkor nem várta volna meg. Ez így 5 percbe telt, a gyerekek szinte észre se vették hogy nincs ott. Ja és köszi a kedves beszólást, én aztán nem akartam leszólni anyóst, nem az én anyósom. Gondolom mindenki imádna egy ilyen anyóst aki a szomszédokkal figyelteti mikor mit csinál:D
2013. márc. 10. 08:46
 19/57 anonim ***** válasza:
19%
Ne haragudj, de két kommentedet is említetted, hogy anyós bezzeg nem segít. Egyebkent nem kell ahhoz figyel térni valakit, hogy ilyesmi kiderüljön. Simán összefut anyós az előadóval az utcán "tegnap voasarolt nálam a menye, Zsuzsikam, de nagyon sietett, nem volt idő beszélgetni, mert a gyerekek otthon voltak egyedül" Megcsak nem is rosszindulatú.....
2013. márc. 10. 08:48
 20/57 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem még ennyi idős gyerekeknek is meg lehet tanítani (sőt, el lehet várni tőlük), hogy néhány percig ellegyenek felügyelet nélkül. Én minden további nélkül kimegyek a postáshoz, a sarki szelektívbe, nyáron a kertbe (4000 nm - es vetemény, tehát nem látom őket non - stop), és igen, abba a bizonyos boltba is leszaladnék. Jó lenne, ha nálunk is lenne egy ilyen közeli bolt)

Én nem hibáztatatom a nővéredet, magunkról tudom, hogy mi ezt megtehetjük, mert a gyerekek ismerik és betartják az alapvető szabályokat, másnak ezt sajnos nem sikerül elérnie a gyerekeinél.

Ja, és 5 gyerekem van, 6 évestől lefelé.

2013. márc. 10. 08:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!