Fiús anyukák, mit mond a gyerekorvosotok, védőnőtök a kukival kapcsolatban és mit tesztek ti?
Nálunk a gyerekorvos azt mondja, hogy nem kell csinálni semmit a kukival. A védőnő azt mondja, hogy születéstől lehet picit finoman húzni. De a védőnő szerint az is jó, ha 6-12 hónaposan hirtelen felrántják és kész, el van intézve.
Nálatok mit mondanak?
nekem azt mondták,hogy két éves koráig nem kell hozzányúlni
meg is lett az eredménye.már bánom,hogy hallgattam rájuk
felhúzták neki egy helyi érzéstelenítés után,ami krémmel történt
a felhúzásból semmit nem érzett,de aztán azt az egy hetet senkinek nem kívánom,ami következett
a bőre úgy bedagadt,hogy úgy nézett ki,mint egy virsli.nagyon fájt,égett,csípett
napi háromszor fel kellett húznom,kamillával lemosni.naponta háromszor zuhanyoztam,mert úgy leizzadtam,hogy meg kellett fürdeni.iszonyat erő van egy gyerekben,ha valamit nem akar,és rendesen harcolt.pedig a felsőtestét a kezével leszorítva plédbe tekertem,de ott voltak a lábai,közben húzzam fel,mossam le kamillával.áááááááááá borzalmas volt.és muszáj volt,mert különben visszatapadt volna
most úgy áll a dolog,hogy még most sem százas,ez egy fél éve volt,de majdnem teljesen feljön neki.eltelt kb 4 hónap,miután már nem kellett vele minden este harcolni,hogy felhúzzuk megmossuk,pedig már nem fájt neki
most ár magának is felhúzza fürdéskor
szóval ha ezt a részét újrakezdhetném,akkor születésétől mozgatnám neki
A nővéreméknek azt mondta a doki, hogy születéstől kezdve húzzák neki, úgyhogy ők azt teszik.
A mi dokinénink a védőnőmmel egyetértésben a 8 hós vizsgálat után mondta, hogy mostmár el lehet kezdeni húzogatni óvatosan, úgyhogy én rájuk hallgattam.
MIndenki mást mond, minden anyukának el kell dönteni, kire hallgat, kinek a véleménye szerint cselekszik.
MI a gyereksebészeten azt a tanácsot kaptuk hogy amig pelenkás egy gyerek, addig ne nyúljunk a kukihoz, meg sem csinálják neki a bőrfelhúzást addig, mert akkor könnyebben kap el fertőzéseket és felázik a makk is.
Mi ahogy szobatiszta lett a fiam, onnantól mentünk a sebészetre fél évente, mindig megnézte neki, meddig jön fel, krémeket kaptunk, ami lazított, de mostmár 5 éves és még mindig nem csinálta meg neki a doki, de mondta, hogyha legközelebb megyünk, akkor túlesünk rajta. Ő is krémez és körbekanalaz... Unokaöcsémnek ő csinálta, könnycsepp nélkül zajlott és kb 3napig kicsi érzékenyebb volt neki- de semmi nagy hiszti-fájdalom nem volt. Kicsit érzékenyebb volt egy-két napig- de semmi nagy dráma nem volt.
Nyárra kaptunk időpontot hozzá, akkor megyünk majd- remélem mi is gyorsan túlesünk rajta, viszonylag fájdalommentesen.
Én elolvastam a linkelt cikket, de nem egészen értem, hogy mi a konklúzió.
Azt írja, hogy 3 éves kor után érdemes "ráállni" a témára, de még lehetőleg 5-6 éves kor előtt történjen meg a műtét, ha szükséges. A "ráállni" mit takar akkor? Húzogatást amennyire magától megy? Erőteljesebb húzogatást? Mutassuk meg sebésznek? Vagy mit? Ti értettétek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!