Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiús anyukák, mit mond a...

Fiús anyukák, mit mond a gyerekorvosotok, védőnőtök a kukival kapcsolatban és mit tesztek ti?

Figyelt kérdés

Nálunk a gyerekorvos azt mondja, hogy nem kell csinálni semmit a kukival. A védőnő azt mondja, hogy születéstől lehet picit finoman húzni. De a védőnő szerint az is jó, ha 6-12 hónaposan hirtelen felrántják és kész, el van intézve.

Nálatok mit mondanak?

2013. márc. 7. 08:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Nekünk még a kórházban azt mondták nem szabad húzkodni, majd két évesen vagy feljön magától vagy műtét - úgyhogy nem húzkodtuk, látszólag minden rendben volt. Aztán a dokinénink 3-4 hósan ránkparancsolt, hogy ez "hülyeség", húzzuk fel rendesen (meg is mutatta), majd fél évesen kenőcsöt is kaptunk. Még jó egy év kellett hozzá, mire megjavult, de gyanítom, ha az elejétől fogva csináljuk, nem kellett volna hozzá ennyi idő, macera meg kenegetés.
2013. márc. 20. 06:29
 22/33 anonim ***** válasza:

nekem azt mondták,hogy két éves koráig nem kell hozzányúlni

meg is lett az eredménye.már bánom,hogy hallgattam rájuk

felhúzták neki egy helyi érzéstelenítés után,ami krémmel történt

a felhúzásból semmit nem érzett,de aztán azt az egy hetet senkinek nem kívánom,ami következett

a bőre úgy bedagadt,hogy úgy nézett ki,mint egy virsli.nagyon fájt,égett,csípett

napi háromszor fel kellett húznom,kamillával lemosni.naponta háromszor zuhanyoztam,mert úgy leizzadtam,hogy meg kellett fürdeni.iszonyat erő van egy gyerekben,ha valamit nem akar,és rendesen harcolt.pedig a felsőtestét a kezével leszorítva plédbe tekertem,de ott voltak a lábai,közben húzzam fel,mossam le kamillával.áááááááááá borzalmas volt.és muszáj volt,mert különben visszatapadt volna

most úgy áll a dolog,hogy még most sem százas,ez egy fél éve volt,de majdnem teljesen feljön neki.eltelt kb 4 hónap,miután már nem kellett vele minden este harcolni,hogy felhúzzuk megmossuk,pedig már nem fájt neki

most ár magának is felhúzza fürdéskor

szóval ha ezt a részét újrakezdhetném,akkor születésétől mozgatnám neki

2013. márc. 20. 07:03
 23/33 A kérdező kommentje:
Voltunk most egy hétig kórházban, naponta több orvost is láttam, ezek is mind mást mondtak a húzkodással kapcsolatban, de abban mind egyetértettek, hogy legjobb, ha két éves körül megnézi egy szakember és ha kell, akkor pici műtéttel megcsinálja. (Talán urológust mondtak, azt hiszem??)
2013. ápr. 6. 21:35
 24/33 anonim ***** válasza:
2013. ápr. 6. 21:49
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én a védőnő és a gyerekorvos tanácsára születésétől fogva,minden fürdésnél húzogatom neki,persze csak nagyon finoman.Az első hónapban nem nagyon mertem hozzányúlni se,szinte semennyit nem is mozdítottam rajta és amikor a dokinéni megnézte lecseszett,hogy miért nem tisztítottuk ki alatta rendesen,mert emiatt begyulladhat.Megkértem,mutassa meg,hogy pontosan,hogy csináljam.Azóta rendszeresen tisztítjuk alatta.Még csak 5 hónapos,de kb már félig feljön neki.Én mindig attól paráztam,hogy túlságosan felhúzom és esetleg bereped,vagy fáj neki,de eddig szerencsére semmi ilyen gond nem volt és ha ilyen szépen haladunk vele,akkor 1 éves korára szerintem teljesen feljön neki.
2013. ápr. 6. 22:12
 26/33 anonim ***** válasza:
46%
Ha minden fürdésnél finoman felhúzod nem lesz semmi baj.Megoszlanak a vélemények,de ezzel elkerülhető a szike.Bár,ha te ezt szeretnéd inkább?
2013. ápr. 7. 12:53
 27/33 anonim ***** válasza:

A nővéreméknek azt mondta a doki, hogy születéstől kezdve húzzák neki, úgyhogy ők azt teszik.

A mi dokinénink a védőnőmmel egyetértésben a 8 hós vizsgálat után mondta, hogy mostmár el lehet kezdeni húzogatni óvatosan, úgyhogy én rájuk hallgattam.

2013. ápr. 25. 15:36
 28/33 anonim ***** válasza:

MIndenki mást mond, minden anyukának el kell dönteni, kire hallgat, kinek a véleménye szerint cselekszik.

MI a gyereksebészeten azt a tanácsot kaptuk hogy amig pelenkás egy gyerek, addig ne nyúljunk a kukihoz, meg sem csinálják neki a bőrfelhúzást addig, mert akkor könnyebben kap el fertőzéseket és felázik a makk is.

Mi ahogy szobatiszta lett a fiam, onnantól mentünk a sebészetre fél évente, mindig megnézte neki, meddig jön fel, krémeket kaptunk, ami lazított, de mostmár 5 éves és még mindig nem csinálta meg neki a doki, de mondta, hogyha legközelebb megyünk, akkor túlesünk rajta. Ő is krémez és körbekanalaz... Unokaöcsémnek ő csinálta, könnycsepp nélkül zajlott és kb 3napig kicsi érzékenyebb volt neki- de semmi nagy hiszti-fájdalom nem volt. Kicsit érzékenyebb volt egy-két napig- de semmi nagy dráma nem volt.

Nyárra kaptunk időpontot hozzá, akkor megyünk majd- remélem mi is gyorsan túlesünk rajta, viszonylag fájdalommentesen.

2013. ápr. 25. 21:29
 29/33 anonim ***** válasza:

Én elolvastam a linkelt cikket, de nem egészen értem, hogy mi a konklúzió.

Azt írja, hogy 3 éves kor után érdemes "ráállni" a témára, de még lehetőleg 5-6 éves kor előtt történjen meg a műtét, ha szükséges. A "ráállni" mit takar akkor? Húzogatást amennyire magától megy? Erőteljesebb húzogatást? Mutassuk meg sebésznek? Vagy mit? Ti értettétek?

2013. ápr. 26. 08:32
 30/33 A kérdező kommentje:
Ebből a cikkből az ég világon nem derül ki semmi.
2013. ápr. 26. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!