Tejfakasztó bulival kapcsolatban lenne kérdésem?
szóval párom szeretne tartani, mikor megszületik a kislányunk. folyton engem bombáz a kérdéseivel, pedig nekem gőzöm sincs az egészről :)
szóval az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor neki kell állnia a kaját-piát?
meg úgy tudom, hogy aznap szokták tartani, mikor megszületik a baba. jól tudom?
a kiigazítást előre is köszönöm :)
Hát nálunk úgy volt, hogy este 8-kor született a lányunk és másnap tartottál a fiúk...
Úgyhogy azért függ attól, hogy délelőtt vagy délután születik, de szerintem praktikusabb másnap, mert hát van azért még teendő aznap, és másnapra biztosabb, hogy több ember ráér. Szerintem aznap korai, ismerősök is másnap tartották...
Nálunk úgy volt, hogy nálunk kezdtek a fiúk, ettek-ittak...a hangsúly az ittak-on van, pizzát rendeltek, nem volt nagy fényűzés :) Ezt nyilván apuci állja.
Aztán pedig elmentek szórakozni, mikor már megvolt az alaphangulat...szerintem itt már nyugodtan perkálhat mindenki maga, elég húzós lenne egyébként...mármint itt nálunk Bp-en...
Nálunk nem a születése napján volt, hanem ha jól emlékszem utána nap. Végül is mindegy, csak még ejtsék meg mielőtt Ti haza jöttök a kórházból. :))
A férjem elhívta hozzánk a barátait, rendeltek egy halom pizzát, amit a férjem állt, és ittak amíg bírtak. Alkoholt szinte minden pasi hozott, hogy véletlenül se fogyjon ki a készlet buli végéig, úgyhogy azt nem nagyon kellett venni. Ha jól emlékszem a férjem egy karton sörrel készült, de előre megbeszélték ki mit hoz, mert mikor felhívta a barátait mindenki megkérdezte, hogy mit hozzon.
Voltam én is több tejfakasztó buliban, az ismerőseiknél is pont így volt. A pizza tök jó, mert nincs vele macera, gondolom a férjed sem fog 3 fogásos menüt főzni, és a lényeg úgysem a kaja, hanem a pia! :))))))))
köszi :)
mi is Bp.-n lakunk, tudom milyen húzósak az árak :)
azt kerek-perec megmondtam neki, hogy a lakásban semmilyen buli nem lesz.. (nem szeret elpakolni maga után) így az egyik ismerős kocsmájában lesz tartva.. szerintem ők is pizzát rendelnek, de tényleg az ivászat az első ilyenkor :)
:D A tejfakasztó buli,szép elnevezése annak amikor a diadalittas ,büszke,és megkönnyebbült apuka "lerészegedik" akár már egy pohár pezsgőtől! :)(mivel kimerült,s enni elfelejtett a nagy izgalomban)
Pénztárca függő hogy hol és miként,na meg ízlés függő!Ha otthon senki nem megy üres kézzel(mint akármilyen buliba se),ha egységbe akkor pedig ahogy illik,mennek az oda vissza körök! :D Nem kell ezt túl gondolni.....
szombat késő este szültem, férjem 1 körül ért haza :)
vasárnap bejött hozzánk, majd estére áthívta a haverjait koccintani. mi tartunk otthon mindig 1-2 üveg piát ha vendégek jönnének meg tudjuk kínálni, na azok már nem voltak mikor hazaértünk a kórházból :D
kajával nem hiszem, hogy megkínálta őket, vasárnap este átugrott a szüleimhez mert éhes volt, gondolom ha magának nem bírt egy szendvicset összedobni, a haverjainak sem ;)
de nem igazán beszélgettünk, annyit tudok, hogy éjfél körül hazament mindenki mert másnap meló volt, de azért ittak a babánk egészségére pár kört :D
attól nem félek, hogy esetleg józanul érne haza :D 2-3 sörtől is fejre áll :)
de azt megbeszéltük, hogy megkéri az egyik haverját, hogy vigyázzon rá, és hozza majd haza :)
ő is olyan típus, hogy inkább nem eszik, ha nincs elé rakva a kaja, de majd megy anyóshoz enni.
majd kiderül mikor szülök, ahhoz igazítja majd a buliját :)
egyébként tényleg jó "kifogás" a piálásra a tejfakasztó elnevezés :)
köszönöm még egyszer, hogy válaszoltatok :)
Mind a két gyereknél tartott a férjem tejfakasztó bulit, és mindig a gyerekek születésének másnapján.
Először meghívta a haverjait, családtagokat és néhány kollégáját hozzánk, és itthon mulattak. Hoztak a vendégek is piát, de az itthoni készletből fogyasztottak. Másodszor, az első gyerkőc miatt a cégénél bent tartották a bulit. Oda is vitt mindenki piát, és a büszke apuka kapott is rengeteget.
Azt még hozzátenném, hogy ezek a bulik minden szempontból nagyon sikeresek voltak. 1. férjem úgy berúgott, hogy utána való nap egyik gyereknél sem tudott bejönni hozzánk a kórházba. :) És a másik: császáros voltam, de nekem harmadnap már szó szerint ömlött a tejem. Csecsemős nővér viccesen meg is jegyezte, biztos apuka fakasztotta a tejet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!