Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyes-sel kapcsolatban kérdezné...

Zsu Ko kérdése:

Gyes-sel kapcsolatban kérdeznék, ki jártas benne?

Figyelt kérdés
Kisfiam 16 hónapos, és GYES-t kapok utána. Viszont most várandós vagyok a kis tesójával, igaz még csak a 4. hétben járok kb., de azért jó lenne tudni, hogy így hogy a 2 gyerek között pont 2 év lesz a különbség, így vajon dupla GYES-t és CSP-t kapok majd? Vagy csak épp valamennyivel többet? Mert hallottam már pár teóriát.

2013. febr. 5. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Szép is lenne a dupla Gyes, szép álom... Dehogy kapsz duplát. Két gyerek után fogod kapni a családit, ennyivel lesz több bevétel.
2013. febr. 5. 10:41
 2/6 anonim ***** válasza:

duplán nem vehetsz igénybe ellátást

ha nem vagy jogosult tgyásra, gyedre, akkor marad a gyes a kicsire 3 éves koráig, és csp-ből kapsz 2 gyereknyit, 22600 Ft-ot. A nagyra attól a naptól kezdve, hogy a kicsi megszületik, nem jár gyes.

2013. febr. 5. 10:41
 3/6 anonim válasza:
Két gyermekes család esetén, gyermekenként 13.300,- Ft családi pótlék jár, szerintem a GYES összege nem nő. GYED nem járna? Nem munkahelyről mentél szülni?
2013. febr. 5. 10:42
 4/6 anonim ***** válasza:

második vagyok

bocs, elgépeltem, 26600 a csp, nem 22600

emelett csak 1 gyes van változatlanul

2013. febr. 5. 10:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy a 3-as írta. Családi gyerekenként 13300 lesz, vagyis 26600 ft családi pótlékot fogsz kapni. A gyes összege változatlan marad, a szokásos kb. 25 ezer forint netto.

Illetve, ha a párod dolgozik, akkor 2 gyerekre tudtok családi adókedvezményt igényelni, amit a terhesség betöltött 91. napjától, már a magzatra is kérhetitek.

2013. febr. 5. 10:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem munkahelyről, mert előtte rúgtak ki kicsivel, de utólag megtudtam, hogy a GYED járt volna, mert megvolt minden feltétel hozzá, csak egy nagyokos a kormányablaknál rábeszélt a GYES-re. Pedig az a havi pár ezer Ft is nagyon jól jönne.
2013. febr. 5. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!